1 Milyon 250 Bin Kişiye İş Kapısı!

1 Milyon 250 Bin Kişiye İş Kapısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2019 yılında yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği daha başlayacak.

03 Aralık 2018 - 20:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2019 yılında yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği daha başlayacak.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla 2 milyon kişiye iş kapısı açmak için işgücü eğitimi, 1 milyon kişiye meslek belgesi verilecek. İlave istihdama teşvikler devam edecek ve işe ilk adım projesinde asgari ücret maaşın yarısını devlet ödeyecek. Hükümetin yeni yıl ajandasında istihdam odaklı yatırım projelerine ivme katacak, işgücüne katılımı % 53'e çıkaracak, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eliyle binlerce gence iş fırsatı yaratacak bazı önemli adımlar şöyle:

TOPLUM YARARINA 70 BİN KİŞİ: Toplum yararına programı (TYP) kapsamında 70 bin kişi kamu kurumlarında işe yerleştirilecek.

180 BİN KİŞİNİN PRİMİ DEVLETTEN: Sosyal yardım alan 180 bin kişiyi çalıştıran işverene prim desteği gelecek yıl başlayacak.

İLAVE İSTİHDAMA TEŞVİK: İşveren maliyetleri aşağı çekilecek, ilave istihdama destek devam edecek. Teşviklerde istihdam artışına katkı sunan yatırım alanlarına öncelik verilecek.

1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI: Gelecek yıl toplam 439 bin yeni istihdam yaratılacak. Yıl sonuna kadar 1 milyon 250 bin kişiye iş kapısı açılacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ: Gelecek yıl da işe ilk adımda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek. 2 milyonun üzerinde kişinin de aktif işgücü programlarından yararlanması sağlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...