1000 yataklı hastane müjdesi

1000 yataklı hastane müjdesi

Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin açılını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kahramanmaraş Merkezin 400 yataklı hastanesini bin yatağa çıkartarak şehir hastanesi haline getirileceği müjdesini verdi.

27 Mart 2017 - 17:46

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki 300 yataklı modern Devlet Hastanesi binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende halka hitap eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesinin yanına 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile 100 yataklı psikiyatri, 100 yataklı da fizik tedavi hastanesi yapacaklarını söyledi. Yapılanlarla birlikte kapasitenin 900 yatak olacağını belirten Sağlık Bakanı Akdağ 100 yatak daha ilave ederek toplam 1000 yatağa çıkartıp Necip Fazıl Hastanesini tam donanımla şehir hastanesi haline getireceklerini müjdeledi. Bakan Akdağ ayrıca Yörük Selim’de bulunan ek binanın yanındaki boş alana bir hastane daha yaparak orayı da 300 yataklı bir hastane haline getireceklerini belirtti.

Hastane yatırımın gelmesinde büyük emeği olan Mahir Ünal’a övgüler yağdıran Bakan Akdağ, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuştu. Bakan Akdağ; “Hangi partiye oy vermiş olursanız olun, gün birlik olma günüdür. Gün PKK terörünün ve diğer terör örgütlerinin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması için beraber olma günüdür. Elbistanlılar olarak bugünde beraber olmaya, güçlü bir evet sesi çıkarmaya hazır mıyız? Güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, dosta­düşmana, buradan Almanya’sına da, Hollanda’sına da ‘söz de karar da milletindir’ demek için hazır mısınız? 16 Nisan akşamı hepimiz için yepyeni bir gün olacak. Büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin şaha kalktığı bir tarih olacak inşallah.” Dedi.

Elbistan’a yapılan hizmetleri sayan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da bu hastanenin 2011 yılında Milletvekilliği adaylığı sırasında Bakan Akdağ’ın bizzat kendisine söz verdiğini hatırlattı. Ünal şöyle konuştu; “2011’de Milletvekili adaylığım açıklandığında bana demişti ki; ‘Sen şimdi gidiyorsun. Elin boş gitme. Ve bu hastane projesini 2011’de bana göstermiş ve inşallah bu hastaneyi yapalım demişti. O gün sözünü verdi. Bugün de açılışını yapmak için aramızda. Aynı bir ülkeyi, bir şehri evlatları ayağa kaldırır. Erzurum’dan güzel bir adam çıktı ve sağlıkta dönüşüm projesiyle Türkiye’nin sağlık sorununu çözdü. Ve sonra 3 yıl ara verdi. Ben şahidim, bu 3 yıl içerisinde 65 ülkede sağlık danışmanlığı hizmeti verdi. Yani 65 ülke Recep Akdağ’a ‘siz bu sağlıkta dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz, biz de anlatır mısınız’ diye fikir sordu. O yüzden ülkeler kolay evlat yetiştirmiyor; yetiştirince de güzel yetiştiriyor.”

Konuşmaların ardından dev tesisin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.                  

 

NECİP FAZIL 1000 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ OLUYOR

Elbistan’da yapımı tamamlanan 300 yataklı Devlet Hastanesinin açılışına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinin hemen yanına yapılacak ek hastanelerle toplam kapasitenin 1000 yatağa çıkartılıp tam donanımla şehir hastanesi haline getirileceğini müjdeledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Mimarisi ile dikkat çeken ve teknolojinin son ürünlerinin kullanıldığı 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin açılışını yaptı.

Dün öğle saatlerinde gerçekleşen açılışta Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, bu dev tesisin 2011 yılında Milletvekilliği adaylığı sırasında eli boş gelmemek için bizzat Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından söz verildiğini belirtti.

 

ERZURUM’DAN BİR YİĞİT ÇIKTI

Adaylığı sırasında söz verdiği Sağlık Bakanı Akdağ’ın bugünde açılışı için aralarında olduğunu belirten eski Bakan Ünal; “Bir şehri evlatları ayağa kaldırır. Erzurum’dan güzel bir adam çıktı ve sağlıkta dönüşüm projesiyle Türkiye’nin sağlık sorununu çözdü. Ve sonra 3 yıl ara verdi. Ben şahidim, bu 3 yıl içerisinde 65 ülkede sağlık danışmanlığı hizmeti verdi. Yani 65 ülke Recep Akdağ’a ‘siz bu sağlıkta dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz, biz de anlatır mısınız’ diye fikir sordu. O yüzden ülkeler kolay evlat yetiştirmiyor; yetiştirince de güzel yetiştiriyor.” Dedi.

 

HAYAL EDİNCE HER ŞEY OLUYORMUŞ

Bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan gibi bir evlat yetiştirdiğini o evladın yola çıkan arkadaşlarıyla Şardağ’ın eteğinde dünyanın son teknoloji ile donatılmış bir hastaneyi Elbistan’a kavuşturduğunu da belirten Ünal şöyle konuştu, “Demek ki hayal edince oluyormuş. Demek ki yürüyünce yollar kat ediliyormuş. 15 yıllık iktidarlarımız boyunca hizmet ederken ‘hayırcı’ ve ‘istemezük’ diyen bir cepheye karşı mücadele verdik. 16 Nisan’dan sonra "evet" çıkması sonucunda hizmetler daha da artacak.  15 yıl boyunca biz bir taraftan ‘millet bilmez’ diyenlerle, ‘millet anlamaz’ diyenlerle,’ asıl biziz, kararı biz veririz; devleti biz yönetiriz’ diyenlerle mücadele ettik. Bu ülkede 2 tane siyasi damar vardır. Birincisi; ‘söz de karar da milletindir’ diyenler. Bir de maalesef Zigana Dağının tepesinde ‘portakal yetişmez demokrasi de neymiş; millet bu işlerden anlamaz’ diyenler. Ve rahmetli Adnan Menderes’ten bugüne kadar ‘söz de karar da milletindir’ diyenlerle ‘millet bu işlerden anlamaz diyenler’ hep mücadele ettiler. Ama her zaman millet kazandı. Onlar her şeye ‘hayır’ dediler; onlar ‘istemezük’ dediler. 3.köprüye hayır, 2.köprüye hayır, 3.havaalanına hayır. Milletin hayrına olan her şeye bunlar hayır dediler. Şimdi milletin iktidar olacağı vesayet odaklarının devletten temizleneceği, artık hükümetleri milletin doğrudan seçeceği, güvenoyunu milletin vereceği yeni bir sisteme geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiyoruz. Siz, o zaman asıl hizmetleri görün. Biz bu hizmetleri, bir taraftan şeytan taşlayıp; bir taraftan tavaf ederek gerçekleştirdik.

 

YENİ DÖNEMDE HİZMETLER İKİYE KATLANACAK

Artık sözünde kararın da milletin olduğu bir döneme geçeceklerini belirten Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal yeni dönemde Elbistan’a yapılacak hizmetlerin ikiye katlanacağını belirtti. Kendi dönemlerinde Elbistan’a yapılan hizmetlerden de söz eden Ünal şöyle konuştu; “Elbistan’ımızda hastanemiz bugün açılıyor. Bir ile yakışır hükümet konağımız açıldı mı? Adliye binamız yapılıyor mu? Gençlik Merkezimizde 15 bin genç üyemiz var mı? 3 bin kişilik kapalı spor salonumuz yapılıyor mu? Doğalgazımız geldi mi? Duble yolumuz yapılıyor mu? 40’a yakın okul yapıldı mı? Peki, 16 Nisan’da ne diyeceğiz? Biz, Elbistan’a ve Elbistan’ımızın heyecanına güveniyoruz. Ama en çok hanımefendilere güveniyoruz. Hanımefendiler, bu hizmeti bugünlere siz getirdiniz, siz taşıdınız. AK Parti’ye en büyük desteği siz verdiniz. Çünkü siz bu evlatlarınızın, çocuklarınızın yaşayacağı Türkiye’yi kurmak için gece­gündüz çalıştığını en iyi siz biliyorsunuz. Gece­gündüz çalışan, ‘Durmak yok yola devam’ diyen bu evlatlarınıza Nisan’da bir kez daha ‘Durmak yok yola devam’ diyeceksiniz dedi. Ünal sözlerinin sonunda vatandaşlara Elbistan Devlet Hastanesi hayırlı uğurlu olsun.”

 

HASTANE YAPIMINDA ÜNAL’IN BÜYÜK KATKISI VAR

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise yakın arkadaşı Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’a övgüler yağdırdı. Açılışını gerçekleştirdikleri hastanenin yapılmasında Ünal’ın büyük katkısının olduğunu belirten Bakan Akdağ her donanımın üst seviyede olduğu hastanede Elbistan ve çevre ilçelerin kaliteli sağlık hizmeti alacağını belirtti. Bakan Akdağ, “Bugün açılışını yaptığımız hastanemiz, Elbistan’a yapılan birçok yatırımın önemli bir halkası. Elbistan’a, Kahramanmaraş’ın diğer ilçelerine, merkeze hangi hizmetleri taşıyabiliriz diye konuşuyoruz. Ama özellikle ifade etmem gerekir ki; başından beri Ak Partimizde çok büyük hizmetleri olan, genel merkezimizde çok büyük hizmetleri olan, grup başkanvekili olarak, Kültür ve Turizm Bakanı olarak çok büyük hizmetleri olan değerli kardeşim Mahir Ünal’ın bu eserdeki payı, en büyüğüdür. Biraz önce Mahir Ünal’ın Elbistan’a yapıldı dediği 3000 kişilik kapalı spor salonu, Erzurum’da bile yok. Ama bizde sözünü aldık, Erzurum’da 7500 kişilik salon yapılacak ama daha yapılmadı. Bu ne çabukluk helal olsun yani. Buradaki hastanemiz 300 yataklı bir hastane. Elbistan’a ve çevresine hizmet edecek. Sordum arkadaşlarıma, burada 40 yoğun bakım yatağımız var. Her kardeşim, her Elbistanlı bakanlığımızın hastanesinde bir odada tek yatacak, her türlü mahremiyetine riayet edilecek, mükemmel hizmet alacak.

 

HASTANEDEYE EK ÜNİTELER KAZANDIRILACAK                       

Ama yine sordum şuanda hastaneye getirmediğimiz ne var? Hastanede henüz yanık ünitesi yapmamışız. Şimdi bu hastanenin içindeki bir alanı da inşallah yanık ünitesi olarak geliştireceğiz. İkincisi yine hastanenin içinde, özellikle yaşlı ve uzun süre yatağa bağlı hayatını geçiren, felç geçiren kardeşlerimiz uzun süreli bakacak, bakım yataklarını geliştireceğiz. Elbistan tek başına olmaz ama çevre ilçelere de hizmet verdiği için bir böbrek taş kırma makinesi de getireceğiz.”     

 

YÖRÜKSELİM’DEKİ EK BİNANIN YANINA YENİ BİR HASTANE

Elbistan Devlet Hastanesi açılışında Kahramanmaraş Merkeze de müjdeler veren Bakan Akdağ 400 yataklı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinin kapasitesinin 1000 yatağa çıkartılarak tam donanımla bir şehir hastanesi haline getireceklerini müjdeledi. Bakan Akdağ; “Önümüzdeki aylarda yıllarda yapacaklarımızı da ifade etmek istiyorum. Malumunuz şehirde mükemmel bir hastanemiz var. O hastanenin genişçe bir kampusu var. Oraya 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi düşünmüştük, 100 yataklı psikiyatri, 100 yataklı fizik tedavi, toplarsak 900 yatak yapıyor. Buna 100 yatak daha ekleyerek, burada ilk defa ilan ediyorum Kahramanmaraş’ımıza sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatları ile şaheser bir şehir hastanesi kazandırmış olacağız.” Dedi.

Şehir merkezinde Yörük Selim’de bulunan ek binayı işaret ederek 2 hastanenin olduğuna da vurgu yapan Bakan Akdağ Yörük Selim Ek Devlet Hastanesinin yanında yıkılan alana bir hastane daha yapılarak orayı 300 yataklı bir hastane haline getirileceğini de belirtti.

 

DARBELER SÜRECİNİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Türkiye’de hizmet yapanlara teşekkür eden Bakan Akdağ kötü dönemleri de anımsatarak bu ülkenin göz bebeği bir başbakanın asıldığı 1960 darbesini, generallerin bir sağdan bir soldan asarak övündükleri, çocukların yaşlarını büyüterek darağacına gönderildiği 1980 darbesini yaşadıklarını belirtti. Bakan Akdağ şöyle konuştu; “Sonra 28 Şubat sürecini yaşadık. Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne, art arda duvarların örüldüğü, bariyerlerin konulduğu günlerdi. Onlar 1000 sene devam edecek demişlerdi. O zulüm dönemi, işte bu milletin gözbebeği bir lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca tuzla buz oldu ve tarihin çöplüğüne atıldı. Bugün eğer bu eserler Kahramanmaraş’ımıza, Türkiye’ye kazandırılmışsa bu gerçekten güçlü bir liderliğin sonucudur. Ama bu süre içinde biz bir taraftan cumhurbaşkanımızla yol alırken, öbür taraftan sürekli engellerle karşılaştık. Yeri geldi yargı tarafından, yeri geldi askeriyenin içindeki cuntalar bizi engellemeye çalıştı ve nihayet 15 Temmuz’da bir çete FETÖ çetesi, bu milletin üstüne bir zulüm rejimi, bir baskı rejimi, bir diktatörlük rejimi kurmak için geldi ama sizin iman dolu göğsünüze çarptılar ve bir gece içinde esfel­i safiline yuvarlandılar.

 

BU MİLLET BASKIYA BOYUN EĞMEZ

Bu büyük millet o gün gösterdi ki, hiçbir zaman baskıya boyun eğmez, hiçbir zaman darbeye, diktatörlüğe bundan sonra yol vermeyecek. İşte bundan dolayı bütün milletin bu kararlılığını sizin huzurunuza getirdik. Oturduk, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye oturdular, konuştular ve huzurunuza bu Anayasa maddelerini getirdiler. 16 Nisan’a giderken bir tek gayemiz var, bundan böyle milletin hakimiyetini milletin kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah’ın izni ile yok etmek için 16 Nisan’a beraber gidiyoruz. Sözün tamamen sizde olduğu bir döneme gidiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp ne diyor? Onlar diyorlar ki; bir tek adam dönemi yapacaksınız. Halbuki kendi tarihlerine, kendi sicillerine dönüp bir baksalar, tek adamlığın ne olduğunu, baskının zulmün ne olduğunu görecekler. 1946’da millete, sizin dedelerinize, benim dedelerime açıktan oy kullandırtıp, gizliden saydılar. 1950’de milletin iktidara getirdiği Menderes’i 1960’ta darbecilerin önünü açarak maalesef darağaçlarına gönderdiler.

 

MİLLETLE BERABER TANKIN KARŞISINA ÇIKTI

Biz şunu biliyoruz; Recep Tayyip Erdoğan’ı şöyle tanıdık; Erdoğan, milletin ile beraber tankların karşısına çıkan, F16’ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan milletin büyük lideri olarak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun, gün birlik olma günüdür. Gün PKK terörünün ve diğer terör örgütlerinin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması için beraber olma günüdür. Elbistanlılar olarak bugünde beraber olmaya, güçlü bir evet sesi çıkarmaya hazır mıyız? Güçlü bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, dosta düşmana, buradan Almanya’sına da, Hollanda’sına da ‘söz de karar da milletindir’ demek için hazır mısınız? 16 Nisan akşamı hepimiz için yepyeni bir gün olacak. Büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin şaha kalktığı bir tarih olacak inşallah. Elbistan her zaman milletin, devletin, vatanın ve al bayrağın ihtiyacı olduğu zaman ayağa kalkmıştır. Her zaman şahlanmıştır. Allah’ın izni ile 16 Nisan’da bunu bir kez daha göstereceğiz. Cenab­ı Allah hiç kimseyi hasta etmesin ama hasta olduğunuz zaman da bu gibi hastanelerin eksikliğini de vermesin diyerek açılış kurdelesini kestiler. Düzenlenen açılış töreninin ardından Bakan Akdağ poliklinikleri gezerek tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.”

Açılışa Sağlık Bakanı Akdağ ve eski Bakan Ünal’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x