2. Amatörde Şampiyonlar belli oldu

2. Amatörde Şampiyonlar belli oldu

2 Grupta oynana müsabakalar doğrultusunda Ekinözü Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, As Vefa Kulübü ve Çağlayanceritspor şampiyonluk ipini göğüsledi.

21 Haziran 2017 - 22:05

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 6 müsabaka doğrultusunda 51 gol filelerle buluştu. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada A Grubunda As Vefa şampiyon olan ilk takım olarak üst lige çıktı. B grubunda üst lige çıkan 2 takım artık belli. (Ekinözü Cela Spor ve Andırın Yeşildağ Spor) A grubunda 26 gol atılırken B grubunda ise 25 gol atıldı. Toplam 51 gol atıldı. En fazla gol atılan maçlar As Vefa- Karamanlı Spor(8-0) ,Edeler Spor-Ferhuş Karacasu Spor(3-6) ve Hartlap Köyü Ali Doğan Spor-Erkenez Gençlik Spor(5-10) Şampiyonluk yolunda A grubunda son çıkacak takım ya Çağlayancerit Spor ya da Ferhuş Karacasu Spor olurken Seyirciler maçlara yoğun ilgi gösteriyor. Edeler Spor önerisiyle vefat eden iki futbolcu için saygı duruşları yapıldı.

 

3 TAKIM TAMAM, SON TAKIM SON MAÇTA!

Ekinözü Cela Belediye Spor, Andırın Yeşildağ Spor ve Amatör Spor Vefa artık bir üst ligde. Son takım ise A grubunda ya Çağlayancerit Spor ya da Ferhuş Karacasu Spor. Son maça kalan mücadeleler öncesi Çağlayancerit Sporun rakibi Karamanlı Spor, Ferhuş Karacasu Sporun rakibi ise Kızılseki Gençlik Spor… İki takımında rakiplerini yeneceği kesin gibi. Ancak maç bitmeden konuşmakta da yanlış olur. Bir üst ligde mücadele edecek olan takımlar hazırlıklarına şimdiden başlamaları gerekecek. Çünkü Artık bir üst lig bir alt lig gibi kolay maçların kazanılacağı bir yer değil. Bu nedenle hazırlıklara başlanarak planlamalar yapılmalı. 1.Amatör gelecek yıl ilçe takımları ile renkleneceği bir yıl olacak.

 

2. AMATÖR KÜME 13. HAFTA

2016-2017 Futbol sezonu 2. Amatör Küme müsabakalara start alması ile birlikte hafta sonu 8 müsabaka doğrultusunda 51 gol filelerle buluştu. İki grupta çift devreli lig şeklinde oynanacak ve 16 Takımın mücadele ettiği 2 Grupta birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmada şu sonuçlar alındı.

 

BÜYÜKLER 2. KÜME A GRUBU

ONİKİŞUBAT İ.Y.SPOR 0-3 KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR (HÜKMEN)

PAZARCIK SPOR 2-4 ÇAĞLAYAN CERİTSPOR

KARAMANLISPOR 0-8 AS VEFA

EDELERSPOR 3-6 FERHUŞ KARACASUSPOR

 

BÜYÜKLER 2. KÜME B GRUBU

HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN SPOR 5-10 ERKENEZ GENÇLİKSPOR

MARAŞSPOR 3-0 EKBEROĞLUSPOR  (HÜKMEN)

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR 3-2 EKİNÖZÜ CELASPOR

KURTULUŞ 1920 SPOR 1- 1 ELMALARSPOR

 

ONİKİŞUBAT İ.Y.SPOR 0-3 KIZILSEKİ GENÇLİKSPOR (HÜKMEN)

Antrenörlük sözleşmesini yapmayan 12 Şubat İdmanyurdu haftalar önce ligden ihraç edilmiş ve her hafta bu takımla oynayan takımlar 3 puanı almaya devam ediyor. Bunlardan biri de bu hafta Kızılseki Gençlik Spor oldu.

 

PAZARCIK SPOR 2-4 ÇAĞLAYAN CERİTSPOR

Pazarcık’ta oynanan ve A grubunun en önemli karşılaşmalarından biri olan Pazarcık Spor istediği sonucu alarak ligin son haftasında hükmen galip gelecek olsa bile Çağlayancerit Spora iki maçta da yenildiği için artık umudu yok. Çağlayancerit Spor artık üst lig de diyebileceğimiz kadar son maç öncesi yakın. Pazarcık Spor karşılaşmasında Çağlayancerit Spor adına gollerin 3’ü Cebrail Çetinkaya dan 1 gol ise İzzet Kekil den gelirken Pazarcık Sporun gollerini Pehlül Geçici ve Önder Bülbül attı.

 

KARAMANLISPOR 0-8 AS VEFA

As Vefa Artık bir üst ligde. Karamanlı Sporu 8-0 yenen As Vefa bu maçta gol olup yağsa da son iki hafta da umutsuzluğa kapılan takımı ve taraftarlarını da biz varız bir üst ligdeyiz dediler. As Vefa ya maçı kazandıran golleri Şenol Karamanlı(2),İbrahim Dinç(2),Serdar Ergen, Seyit Seyithanoğlu, Mustafa Tıraş ve Abdürrahim Ejderha’dan geldi.  As Vefa gelecek yıllar için önemli ekiplerden biri olacak gibi.


EDELERSPOR 3-6 FERHUŞ KARACASUSPOR

Bir maç düşünün her şey yolunda giderken kendi ayağına sıksın. İşte Edeler Spor bunu yaptı ilk yarıyı 3-0 kapatan Edeler Spor devre arasında kendi arasında yaşadıkları sorunla adeta dağıldılar. Ve maçtan 6-3 mağlup ayrılarak şaşırtan ekip olarak ta önemli sonuç aldılar. Edeler Spor adına 2 gol Tugay’dan gelirken diğer golü Serkan atarken Ferhuş Karacasu Sporun gollerini Emin Demir(2),Hasan Bolat(2)Hanifi Harun ve İlyas Demirdelen attı.

 

HARTLAP KÖYÜ ALİ DOĞAN SPOR 5-10 ERKENEZ GENÇLİKSPOR

Gol olup yağan bir maç vardı bu hafta. İşte o karşılaşma 15 gol atılan Hartlap Köyü Ali Doğan Spor ve Erkenez Gençlik Spor arasında oynanan karşılaşma idi. İki takımında iddiası yoktu ancak ligi sonuna kadar götürmek isteyen iki ekip Batıpark Futbol sahasında karşılaştı. Hartlap Köyü Ali Doğan Spor adına goller İsmet Nacar(3) ve Duran Yılmaz(2) dan gelirken 10 gol atan Erkenez Gençlik Sporun gollerini Mehmet Küsmüş(4),Hulusi Fedakar (2),Cengizhan Aydoğdu(2),Çetin Akıllı ve Talip Duman attı.

 

MARAŞSPOR 3-0 EKBEROĞLUSPOR  (HÜKMEN)

Andırın Spor karşılaşmasında 5 oyuncusu disiplin kurulana sevke edilen Ekberoğlu Spor bu karşılaşmaya çıkmayacağını beyan etmişti ve karşılaşmaya çıkmayan Ekberoğlu Spor hükmen mağlup sayılarak 3 puan Maraş Spora yazıldı.

 

ANDIRIN YEŞİLDAĞSPOR 3-2 EKİNÖZÜ CELA BELEDİYE SPOR

Andırın İlçe Stadında oynanan Andırın Yeşildağ Spor ve Ekinözü Cela Spor zaten bir üst lige çıkmışlardı. Ancak iki önemli rakip karşılaşınca galip gelmek ister. Bu maçta öyle oldu ve Andırın Yeşildağ Spor rakibi Ekinözü Cela Belediye Sporu 3-2 yenerek Ekinözü Cela Belediye Sporun da yenilmezlik serisine dur dedi. Ekinözü Cela Belediye Sporun gollerini Halil Yılmaz ve Ahmet Yetişgen atarken, Andırın Yeşildağ Spor adına goller İlhan Akçakaya, Ziya Ayvalı ve Abdullah Kürtül den geldi.

 

KURTULUŞ 1920 SPOR 1- 1 ELMALARSPOR

İddiasını haftalar öncesinde bitiren Kurtuluş 1920 Spor ve Elmalar Spor arasında oynanan karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Sıcak hava da oynanan karşılaşma takımların attıkları karşılıklı golle sonuçlanarak kalan bir maç öncesi takımlar için tecrübe edinme açısından önemli bir nedendi.
Gelecek yıl için iki ekipte bir üst lige çıkmak için mücadele edecekler. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...