2017’nin hedefi çizildi

2017’nin hedefi çizildi

Türkiye ekonomi listesinde 16’ıncı sarada bulanan yaklaşık 6 üretim kalemi ile ihracat yıldızı olan, yatırımını tekrar kente yapan, bankada yatırım için 5 milyar TL para bekleten Kahramanmaraş, 2017 yılına umutla bakıyor.

29 Aralık 2016 - 10:45

Ortadoğu’da yaşanan karışıklık, Rusya, AB, Irak ve İran ekseninden olumsuz etkilenen iş dünyası frene basmadı. 2015 yılında 1 milyar dolarak yakın ihracat yapan Kahramanmaraş 2016 yılında ise resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 850 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen: “Türkiye’nin dışa açılma, sanayi ve ihracatla büyüme stratejisi ülkemizde ‘sanayi kentleri’ olarak adlandırılan üretimin yoğunlaştığı, sermaye birikiminin sağlandığı Kahramanmaraş gibi şehirleri ön plana çıkarmıştır” dedi.

Beşen şöyle konuştu: “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve 13 bin yıllık bilinen geçmişi ile Kahramanmaraş, 80’li yıllarda kalkınma hamlesini başlatan ve bugün, tekstil, metal, elektrik üretimi gibi alanlarda Türkiye lideri olarak başarılı işlere imza atmaktadır. Yatırım yaptığı her sektörde üst düzey başarı sağlamayı kendisine şiar edinen Kahramanmaraş, 1000’den fazla sanayi tesisinde; Türkiye ipliğinin %35’ini, kumaşın %10’unu, metal mutfak eşyalarının %60’ını, çimentonun %10’unu, kağıdın %20’sini üreterek ciddi bir üretim ve dış ticaret hacmi ile Türkiye’nin en çok katma değer oluşturan şehirleri arasında çok önemli bir yere sahip. Kahramanmaraş’ta, 7milyar TL’yi geçen dış ticaret hacmi, yıllık 17.5 milyar TL sanayi üretimi, 21 milyar TL kredi-mevduat hacmi, son 10 yılda gerçekleşen 21 milyar TL reel sektör yatırımı ekonomik başarının en somut göstergelerinden bazılarıdır.” (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...