2019 için 2018’den seferber olacağız
Reklam

2019 için 2018’den seferber olacağız

Ak Partinin kongre süreci hızlı başladı. Geçen Cuma günü Nurhak’la başlayan İlçe kongreleri hafta sonu Türkoğlu, Ekinözü, Çağlayancerit ve Pazarcık’la sürdü. İlçe kongrelerinden birlik beraberlik mesajı çıktı. Ayrıca partililere rehavete kapılmamaları ve 2019 seçimleri için 2018 yılının başında çalışma talimatı geldi.

27 Kasım 2017 - 20:39

Cuma günü başlayan Nurhak kongresiyle hafta sonuna 4 ilçe kongresi sığdıran Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı bu hafta sonu da yapılacak 4 ilçe kongresiyle süreci bitirmeyi hedefliyor. Süreci sıkı tutan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, özellikle yeni yönetime talimatlar yağdırdı. Özdemir; “eski yöneticileri başınızın üstünde taşıyacaksınız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. Ziyarete çıkarken bile ilk önce onlardan başlayacaksınız. Daha çok çalışmamız gerekir, 2019 seçimlerine 2019 yılında çalışmaya başlarsak kaybederiz, 2019 seçimlerine 2018’in başında çalışmaya başlayacağız, herkes planını ona göre yapsın.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberine dikkat çekti. Kente çok uzak zannedilen Afrin’in kuşuçumu 100 km, Kobani’nin ise 150 km olduğunu vurgulayan Erkoç, Türkiye’nin aleyhine vekalet savaşları yapan terör örgütlerinin karşısında Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte omuz omuza mücadele edeceklerini belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili M.Uğur Dilipak; “Atak 2 helikopterimiz yüzde 100 yerli olarak Türkiye’de üretilecek, başka bir ülkeye satarken kimseye sormayacağız. Şuan roketsan da ezber bozan roketlerimizi üretiyoruz, uzun menzilli roketlerimizi ise 2020 yılında üretmiş olacağız. Milli savaş uçağımızı 2022 yılında göklere bırakacağız. Bunun için bizim ilk durağımız 2019 yılıdır.” Dedi

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da bölgede oynanan oyunlara dikkat çekerek; “Türkiye milleti ile beraber milletinin çizdiği istikametin üzerinde yürüyen ve kalkınma yolunda büyük adımlar atan bir ülkedir. Yakın zamanda göreceğiz ki insansız hava araçlarımızı ürettiğimiz gibi Altay tankımızı da biz üreteceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. Bu güne gelmemiz de ki en büyük pay ise milletimizdir.” Diye konuştu.

Koordinatör Milletvekili Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’de özellikle 2019 yılında oy kullanacak gençlere eski Türkiye’nin iyi anlatılması gerektiğini belirtti. Bilen, “gençlerimize SSK’lıların, Bağ-kur’luların özel hastanelere gidemediğini, hastaların ve cenazelerin hastanelerde rehin kaldığını, tek şeritli yollardaki saatler süren yolculuğu iyi anlatmalıyız. O zaman hayal denilen jet ambulansları da anlatmalıyız.” Dedi.

Başlayan ilçe kongrelerinde Cuma Günü Nurhak’ta yapılan kongrede Mehmet İnan, Cumartesi Türkoğlu’nda yapılan kongrede devam kararı alınan Mehmet Ali Şen, yine Cumartesi günü Ekinöz’ünde yapılan kongrede Bilal Eker, Pazar günü Çağlayancerit’te yapılan kongrede Mehmet Berk, yine Pazar günü Pazarcık’ta yapılan kongrede Harun Eskigün ilçe başkanı seçilerek görevlerine başladılar.

 

REHAVETE KAPILMAYIN

Geçtiğimiz Cuma günü Nurhak’la başlayan Ak Parti İlçe Kongreleri Cumartesi günü Türkoğlu ve Ekinözü ile Pazar günü ise Çağlayancerit ve Pazarcık kongreleriyle devam etti. Kongrelerde teşkilat üyelerine 2019’daki yapılacak seçimlerin önemi anlatıldı.

Ak Parti Kahramanmaraş teşkilatı yaptıkları Onikişubat ve Andırın ilçe başkanlığı dışındaki 9 ilçe kongresinin sürecini başlattı. Geçen hafta Cuma günü Nurhak’la başlayan kongre Cumartesi-Pazar Türkoğlu, Ekinözü, Çağlayancerit ve Pazarcık’la devam etti. Ak Parti İl Başkanlığı bu hafta sonu ise Afşin, Göksun, Elbistan ve Dulkadiroğlu ile Kahramanmaraş’taki ilçe kongre sürecini tamamlayacak.

Ak Parti Türkoğlu ilçe kongresi Türkoğlu Misak-i Milli salonunda gerçekleşti. Divan oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Kongrede açılış konuşmasını yapan ilçe Başkanı Mehmet Ali Şen ilçesine yapılan yatırımlardan söz etti. Her seçim döneminde Türkoğlu’nda Ak Partinin oyunu yükselttiklerini söyledi.

 

İLÇEMİZE 1 KATRİLYON YATIRIM GELDİ

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’ta Türkoğlun’daki huzurun ilçeye 1 katrilyon hizmet gelmesini sağladığını söyledi. Okumuş, “Merkezi hükümetten ve büyükşehirden gerekli yardım ve yatırımları alıyoruz. Türkoğlu partimizin teşkilatlanmada en huzurlu ilçelerinden biridir. Bu huzur sonucu ise ilçemize eski parayla 1 katrilyonluk hizmet aldık. Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe başkanımıza teşekküre diyoruz. Bundan sonra da ilçe başkanımızla huzurlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

TEŞKİLAT MENSUPLARINI UYARDI

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir de özellikle yeni yönetime girecek isimleri uyardı. Ak Partinin kuruluşundan bu yana geçen 16 yıllık süreçte Türkoğlu teşkilatının hem statükoya karşı hem de dünyaya karşı büyük işler yaptığına değinen Özdemir bu yapılan büyük işlerin artık teşkilatı kesmediğini gördüğünü çünkü çok güçlü takımların hep kendine güvendikleri zamanda maçlar kaybettiğini anımsattı.

 

16 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜ 2019’DA ALINMALI

2019 yılındaki seçimlerin öneminden söz eden Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir şöyle konuştu, “16 yıldır ekerek her türlü bakımını yaptığımız tarlanın tam ürününü alacak sıra sakın ha çalışmayı bırakmayın rehavete kapılmayın. Bunun en büyük örneği Bosna’dır. Bosna’daki kardeşlerimizi huzur içerisinde yaşarken rehavete kapılmışlar ve Sırp belasıyla başbaşa kaldılar ve hala belini doğrultamadılar. Irak’ın işgalinde ise Amerika’yı Amerikan bayraklarıyla karşılayan Iraklılar şimdi nasıl bir oyuna geldiğinin farkına vardılar. 16 yıldır bize de bu planı yaptılar fakat bir türlü tutturamadılar. Nedeni ise sizlersiniz, sizlerin feraseti, milli ve manevi duygunuz, mücadele azminiz ve ülkenize olan inancınızdır. Ama şimdi yaptığınız işe o kadar alışmışınız ki; ‘nasıl olsa bu işi yaparız’ diyerek rehavete kapılmışsınız. Bunu tüm Ak Partili kardeşlerimiz için söylüyorum. Şimdi dik durma zamanı şimdi mücadele etme zamanı. Yaptığınız için sonuçlarını şimdi alma zamanı, siz 2019 yılının öneminin farkında mısınız ama tüm dünya farkında. Bize gizliden operasyon çekiyorlardı şimdi alenen çekiyorlar. Başka çareleri kalmadı, bu operasyonu başaramazlarsa bizi hiç kimse tutamayacak. Bunun farkındalar bunun farkına sizde varın.

 

2019 İÇİN YENİDEN ATEŞLENMEMİZ LAZIM

Aramızda çok iyi şehrimizi sahiplenme duygusu var, şimdi bunu yeniden ateşlememiz lazım. 2019 yılından sonra ateşlemeye kalkarsak bir şey ifade etmez ocak sönmüş olur. İlçe Başkanımıza ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi yenilenme sürecimiz var, bu zamana kadar hizmet etmiş kardeşlerimize minnettar olacağız, bundan sonra da onları başımızın üstünde taşıyacağız. Yeni gelen arkadaşlarımız hiç kimseyi ötekileştirmeden bu partiye hizmet etmiş eski kardeşlerimize gereken önemi verecek. Bu davaya hizmet etmek önemli bir şey ve bu hizmetten dolayı her toplantıya onları davet edeceksiniz. Bu talimatı veriyorum.”

 

2002’de TÜRKOĞLU NEREDEYDİ ŞİMDİ NEREDE

Özdemir’in ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da yaptığı konuşmada Türkoğlu’na yapılan hizmetlerden kısa kesitler sundu. Verilen hizmetlerinin meyvesini vermesinin kendilerini mutlu ettiğine parmak basan Erkoç 2002 öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye ve Türkoğlu’nun kıyaslanmasını istedi. Erkoç; “Hatırlarsanız 2002 yılın öncesi Türkiye’deki istikrarsızlığın daha fazlası Türkoğlu’ndaydı. Bu istikrarsızlık sonucu köy görünümünde olan Türkoğlu’nda insanlar her geçen gün şehre göç etmekteydi, nüfus her geçen gün aşağıya düşmekteydi.” Dedi.

 

AK PARTİ İLE BİR ZİHNİYET DEĞİŞİMİ OLDU

Ak Parti ile Türkiye’de ve Türkoğlu’nda bir zihniyet değişimi yaşandığına vurgu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç şöyle konuştu; “kardeşlik hukuku en üst seviyeye çıktı. Her kes omuz omuza hareket ederek Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın en büyük ilçelerinden biri haline getirmeye başladı. İlçe genelindeki nüfus 50 binlerdeydi ve bugün 70 binlerin üstünde. OSB, Lojistik Merkez, Yeni Hastaneler, Kapalı cezaevi yatırımları, büyükşehir olarak bizim yaptığımız yatırımlarla Türkoğlu örnek bir ilçe haline geldi. İşte istikrar bu, istikrar demek güçlü Türkiye, güçlü millet güçlü Türkoğlu demektir. Ülkede istikrar bozulduğunda ülke yangın yerine döner.

 

AFRİN 100, KOBANİ 150 KM UZAKLIKTA

Adeta ülkemizin etrafı çembere alınmış. Hemen yanı başımızda olan bu olaylar belki buraya mesafe olarak uzakta diyebilirsiniz. Dünyanın konuştuğu Afrin kuşuçumu buraya 100 km bile yok. Türkoğlu’na ise 80 km uzaklıkta. Kobani denilen yer ise yine kuşuçumu buraya 150 km. Ülkemize terör örgütlerini saldırmaktalar, alçakça Türkiye’nin aleyhine propaganda yapmaktalar. Geçen hafta Avrupa’ya gitmiştim orada da gördüm alçakların ülkemizin aleyhine yaptığı propagandaları gördüm. Bunlara karşı omuz omuza olacağız, güçlü Türkiye için, geleceğimizi için bu istikrarın büyümesi için vekalet savaşı yürütenlere karşı, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde omuz omuza durmaya varmıyız?

 

TÜRKOĞLU’NA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu ilçeye 70 km sıcak karışım asfalt yaptık, 150 km içme suyu isale hattı yaptık, tüm altyapılar değişiyor, şuan Yelişyöre’de ekiplerimiz çalışıyor. Bazı bölgelere sathi kaplama yaptık gelecek dönemde onları da sıcak asfalta çevireceğiz. Çocuklarımız okul için şehre geliyordu ihtiyaç olan bölgeye okul yaptık. Devasa şehir parkı yaptık. En çok sivrisineklerden şikâyet aldığımız ilçemizi ter temiz bir çevreye kavuşturduk. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Türkoğlu’nu da adına yakışır bir ilçe yapıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

 

GIDA ORGANİZE SANAYİ İÇİN YER TESPİTİ YAPTIK

Şimdi de Gıda Organize Sanayi kurmak için uğraş veriyoruz.  Kahramanmaraş’ın dondurmacılarını, biber üreticilerini sanayici haline getirmeye hedefliyor. Kahramanmaraş’a yeni sanayicilerin oluşmasını ve istihdama daha çok katkı verilmesini istiyoruz. Yerini şuan belirledik ve en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Türkoğlu yapılan yatırımlarla Kahramanmaraş’ın bir metropol ilçesi haline gelmiştir.”

 

2019 MİLLİ SAVUNMANIN TEMELİNİ OLUŞTURACAK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M.Uğur Dilipak; “İlçe Başkanımız, Büyükşehir Belediye başkanımız Türkoğlu’na yapılan hizmetleri anlattı. Bu hizmetler Güçlü Türkiye’nin güçlü Türkoğlu’nun ayak sesleridir.” Dedi.

İlçeye yapılan yatırımları bir bir anlatan Milletvekili Dilipak, yapılan dev yatırımlarla Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın 3’üncü metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Hızlı Tren’in Kahramanmaraş’a Türkoğlu bölgesinden geçerek ulaşacağına da vurgu yapan Dilipak şöyle konuştu; “bunların hepsi güzel çalışmalar, tüm bölgemize yapılan hizmetleri Milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte beraberce takip ediyoruz. Türkoğlu’nun yolu önümüzdeki yıl sıcak karışım olarak bitmiş olacak. Ankara’da sanayi komisyonu olarak Aselsan, Havelsan, Roketsan gibi kuruluşları dolaşıyoruz. Orada görev yapan mühendislerin gözleri ilk defa ışıldıyor. Atak 2 helikopterimiz yüzde 100 yerli olarak Türkiye’de üretilecek, başka bir ülkeye satarken kimseye sormayacağız. Şuan roketsan da ezber bozan roketlerimizi üretiyoruz, uzun menzilli roketlerimizi ise 2020 yılında üretmiş olacağız. Milli savaş uçağımızı 2022 yılında göklere bırakacağız. Bunun için bizim ilk durağımız 2019 yılıdır. Bölgesinde piyon değil, oyun kuran bir ülke olduğumuzu tüm dünya görüyor. Bu projeler güçlü Türkiye’nin ayak sesleridir.”

2019 yılını milat olarak gördüklerini belirten Dilipak, 17-25 Aralık operasyonu, 15 Temmuz’u yaşatanlara ‘ağa babaları gelsin’ dediklerini hatırlatarak Rıza Zarraf ile ağababaları Türkiye’ye alenen operasyon çekmeye çalıştıklarını ve milletin sağduyusu ile bunun da bozulacağını söyledi.

 

TARİHİN EN ZOR VE ÖNEMLİ DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ta konuşmasına Mısır’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Türkiye’nin tarihin en önemli ve zor dönemlerinden geçtiğini belirten eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak şöyle konuştu, “Son 10 günde yaşananlar bile her şeyi ortaya koyuyor.  65yıl önce ittifaklarını içine aldıkları NATO’da düşman tanımlamasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı koyanların oyunun meydana çıkması bize her şeyi gösterdi. Bu ittifaklar bugün karşısına İslam’ı potansiyel tehlike olarak almıştır ve yok edilecek hedefler listesine cumhurbaşkanımızı koymuştur. Almanya’nın bize bakışını hepimizin ibretle düşünmesi lazım. Almanya’da cumhurbaşkanımız hedef gösterilerek başına ödül konulan resmi meydanlarda pankart olarak asmıştır. Türkiye’de 40 yıldan beri kan döken PKK Terör örgütünün mensupları orada gönül rahatlığı ile ellerini kollarını sallayarak eylem yapabilirken, referandum sürecinde bizim bakanımız dahi program yapamamıştı.

 

SURİYE VE IRAK BİZE UZAK BİR COĞRAFYA DEĞİLDİR
Suriye, Irak bizim için uzak coğrafyalar değildir. Suriye’de Ortadoğu bataklığında ne işimiz var diyenler asla bunun idrakında değiller. 

Suriye savaşının ilk başladığı andan beri Türkiye söylediği yerde durdu ve her zaman “Suriye’de yaşayan herkes Suriye yönetiminde söz sahibi olmalıdır” sözünü söyledi. Bir azınlık diktası Suriye’yi baskı altında yönetmemelidir. Suriye’de meşru demokratik seçimler yapılmalı ve Suriye’de insanların hakları hukukları güvence altına alınmalıdır. Suriye bölünmeden parçalanmadan bir bütün olarak Suriyelilerin bir mekânı olmalıdır. Türkiye’nin Ortadoğu bataklığında ne işi var diye anlamayanlar Cumhurbaşkanımızın öngörüsünün ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha idrak etmesi lazım. Amerika’nın başkanı Trump bu zeminde Türkiye ve cumhurbaşkanımıza bizzat teşekkür etmiş ve bundan sonra Türkiye’de kan döken PKK’nın Suriye’de ki uzantısına silah göndermeyeceği taahhütlünde bulunmuştur.

 

TÜRKİYE HİÇ BİR ÜLKENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR

Türkiye artık hiçbir ülkenin uzak karakolu değildir. Hiçbir ülkenin Türkiye arka ve ön bahçesi değildir. Türkiye çok yönlü politikası ile bir yandan Rusya ile doğalgaz kaynakları ile uğraşarak bir yandan Amerika ile kendi hukukunu ayakta tutarak yoluna devam edecektir. Türkiye yerli ve milli politikalar uyguladığı sürece hedef olacaktır ama hep daha ileriye gidecektir. Türkiye milleti ile beraber milletinin çizdiği istikametin üzerinde yürüyen ve kalkınma yolunda büyük adımlar atan bir ülkedir. Yakın zamanda göreceğiz ki insansız hava araçlarımızı ürettiğimiz gibi Altay tankımızı da biz üreteceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. Bu güne gelmemiz de ki en büyük pay ise milletimizdir.

 

GENÇLERİMİZE ESKİ TÜRKİYE’Yİ ANLATIN

Ak Parti Kahramanmaraş Koordinatör Milletvekili Manisa Milletvekili İsmail Bilen de özellikle gençlere eski Türkiye’nin anlatılması gerektiğini belirtti. Türkoğlu’na Türkoğluların coşkusunu yaşamak için geldiğini belirten Bilen şöyle konuştu, “Türkoğlu’nun Ak Partiye ve Türkiye’nin istikrarına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu istikrarla sizin ve evlatlarınızın geleceğinize de sahip çıktınız. 2019 yılında ilk defa oy kullanacak gençlerimiz, Ak Parti öncesini bilmeyecek, hastanelerde rehin kalındığını, cenazelerin rehin tutulduğunu, SSK’lıların, Bağ-kur’luların özel hastanelere gidemediğinizi, tek şeritli yollarda bir kamyonun arkasına takıldığımızda saatler süren yolculuğu, trafik kazalarını, yeterli ambulansların bulunmadığını, jet ambulansların hayal bile edilemediğini ama bugün hayata geçtiğini anlatmalıyız.”

 

BİR ADAM ÇIKTI İSTİKRARSIZLIKLARA ‘DUR’ DEDİ

Recep Tayyip Erdoğan adında adam gibi bir adamın bir hareketle yola çıktığını ve eski Türkiye’ye ‘dur’ dediğini hatırlatan Bilen; “Belediye Başkanlığından tanıyoruz, heyecanlı bir isim olan Erdoğan’la makus tarihimiz değişti. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar yakalandı ve hayat standartlarımız arttı. Bölgede abilik yapan bir ülke haline geldik, yetmedi dünyanın öbür ucundaki mazlum milletlerin sesi oldu.” Diye konuştu

O adam gibi adamı yalnız bırakmayacaklarına da değinen Bilen 2019’un bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Bilen; “istikrarın devamı için çalışacağız, verilen görevleri zamanında yapacağız. Bunu da il başkanımızla birlikte takibini yapacağız. Türkiye’nin bekası için, milletin, ümmetin, mazlum milletin bekası için bunu yapacağız. Siyasi istikrar bozulursa ekonomik istikrar da beraberinde getirir.” Dedi.

Konuşmaların ardından Ak Parti heyeti Ekinözü ilçesine hareket etti. Ekinözü’nde yapılan kongrede Bilal Eker görevi eski Başkanı Bünyamin Şakalar’dan devir aldı. Pazar günü ise sabah saatlerinde Çağlayancerit’e çıkarma yapan Ak Partililer Çağlayancerit İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Mehmet Berk eski başkan Veli Çetinkaya’dan görevi devir aldı. Pazar günü öğleden sonra ise Pazarcık’ta gerçekleşen kongrede eski Başkan Mesut Ganidağlı görevi Harun Eskigün’e devir etti.

Kongrelere, Koordinatör Milletvekili İsmail Bilen, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri M. Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...