2019 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası başladı
Reklam

2019 yılı sonbahar şap aşılama kampanyası başladı

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarafından Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele kapsamında yürütülen 2019 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyasının başladığını bildirdi.

05 Eylül 2019 - 23:51

Kampanya 02 Eylül tarihinde ilimizde başlayacak olup, 15 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecektir.

Şap hastalığının bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çok bulaşıcı viral bir hastalık Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et ve süt veriminde önemli  kayıplarına neden olmaktadır.Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassastır ve hastalık ölümle sonuçlanabilir.Hastalıktan korunma yolu ise hayvanların 6 ay aralıklarla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanmasıdır.

Ayrıca büyükbaş hayvanların il dışına sevklerinde ve hayvancılık desteklemelerinde şap aşısının yapılmış olması zorunludur. Kampanya süresince ilimiz genelindeki büyükbaş hayvanların tamamının aşılanmasını planlamaktayız. Yetiştiricilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmalarını ve aşı yapmak üzere gelen ekiplerimize gereken kolaylığı sağlamalarını önemle rica ederiz.

Yetiştiricilerimiz konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat edebileceklerdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x