30 Ülke’den sporcular Kahramanmaraş’a gelecek!

30 Ülke’den sporcular Kahramanmaraş’a gelecek!

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl etkinlikleri kapsamında 30 ülke’ den sporcular 11 Şubat tarihinde düzenlenecek olan güreş turnuvasına katılacak.

02 Şubat 2018 - 03:58

Bu yıl Kahramanmaraş’ta kurtuluş etkinlikleri dolu dolu geçecek. 11 Şubat tarihinde Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği turnuva şimdiye kadarDünya’da yapılmış en büyük turnuva özelliği taşıyor.

Düzenlenecek olan turnuva hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakçı, kurtuluş etkinliklerinde bir takım değişiklikler yaptıklarını söyledi.

“Dünya Turnuvasına Dönüştürdük”

Orta Asyagüreşi olan kısa şalvar güreşini Dünya Kupası Turnuvası şekline dönüştürdüklerine dikkat çeken Kabakçı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenleri inşallah Şubat ayının 2. Haftasında gerçekleştirilecek. Bunun için bu yıl daha değişik etkinliklerimiz var. Bunun içerisinde ilk defa Dünya’da ve Türkiye’de orta Asya’dan güreşimiz olan kısa şalvar güreşini Dünya kupası şekline dönüştürdük. Bunun için Dünya Etnospor Konfederasyonu Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu ile birlikte KahramanmaraşBüyükşehir Belediyemiz,11 Şubat gününde yaklaşık 30 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek,geleneksel kısa şalvar güreşi Dünya kupası şehrimizde batı park spor salonunda gerçekleştirilecek. Bunun için şehrimize gelecek ülkeler sıralamasında Dağıstan güreş takımından tutun Bosna-Hersek’e kadar birçok ülke katılacak.”

“En Büyüğünü Biz Yapıyoruz”

Dünya’da şimdiye kadar yapılmış en büyük turnuvanın Kahramanmaraş’ta gerçekleştireceğine değinen Başkan Kabakçı şunları söyledi: “Ülkemizde yapılmış turnuvalariçerisinde en çok ülkenin katılmış olduğu ve daha çok Türki ülkelerin katılmış olduğu bir turnuvadır. Turnuvada mayo zerine kısa şalvar giyecekler. Dünya’daki ileri derecedeki güreşçiler şehrimize gelecek. Büyük bir güreş şöleni olacak. İnşallah bu ileriki yıllarda da devam ederek Kahramanmaraş kısa şalvar güreşini hem tescil etmiş olacağız.Hemde bu güreşimizi Dünya’ya tanıtmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmalarına devam ediyor. Bunun kurtuluş turnuvası olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sayede kurtuluş etkinliğimiz daha şen olur diye düşünüyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...