92 Milyon TL gelir elde ettiler

92 Milyon TL gelir elde ettiler

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarihinde ilk kez kar eden bir kuruluş konumuna geçti. İki yıl önce göreve başlayarak üretime ve dikim sahalarına büyük önem veren Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, 2017 yılındaki tüm planlamalarının faaliyete geçtiğini dile getirerek 92 milyon TL gelir elde ettiklerini belirtti.

08 Mart 2018 - 03:09

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü personellerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Orkis Termal Otelde 3 gün süren eğitim seminerinde konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş kurumlarının faaliyetleriyle ilgili katılımcılara bilgide verdi.

Bölge Müdürlüğünün tarihinde ilk kez 2017 yılı itibarıyla kar’a geçtiğini belirten Bölge Müdürü Alparslan Altındaş hem personeliyle hem de Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü olmakla gurur duyduğunu dile getirdi. Altındaş; “yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmek istiyorum. Bölge müdürlüğümüz ağaçlandırma ve yangın ağırlıklı bir müdürlük olarak çalışıyoruz. Bizim için 2017 yılı önemli bir yıldır. Müdürlüğümüz eski bir müdürlük olmak ile birlikte kurulduğumuz 1969 yılından beri tarihimizde ilk defa 2017 yılı içerisinde müdürlüğümüz kar'a geçmiştir. Bu bizim için çok büyük bir adımdır ve bundan sonra ki yapacağımız adımların öncüsüdür.

Kahramanmaraş bölge müdürü olmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. 2017 yılında ki özverili çalışmasından dolayı tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Bu süreç zarfında tüm programlarımızı yüzde yüz gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl 9 bin hektar civarında alanda ağaçlandırma, erozyon, topraklandırma gibi çalışmalar yaptık. Her yıl bu kadar geniş alanda çalışma yapıyoruz. Bu sahalara 4 ile 4.5 milyon civarında fidan diktik.  Her yılda dikimlere devam ediyoruz. Fidan üretimimize devam ettik. Bölge müdürlüğümüz her yıl 11-12 milyon civarında fidan üretimi gerçekleştiriyor. Tür olarak 28-29 farklı türde, gelir getirici türler dahil fidan üretiyoruz ve kendi sahalarımızda kullanıyoruz. Bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına fidan veriyoruz. İsteyen vatandaşlarımıza fidan veriyoruz. Bunun yanı sıra gelir getirici ağaçlandırmalar yapıyoruz.” Dedi.

Orman köylülerine yönelik gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgide veren Altındaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gelir getirici ağaçlandırmaların ilk 3 yıl bakımlarını biz yapıyoruz. 3.yıldan sonra ağaç gelir vermeye başladığı zaman kura usulü ile dağıtıyoruz ve köylü gelirinden faydalanıyor. Bununla birlikte bu sene 2000 bin adet ceviz fidanı ürettik. 2017 yılında Bölge Müdürlüğümüzün geliri 92 milyon TL'yi geçti. Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bugüne bu bir ilktir. Bunda, işletmenin ve üretimin çok büyük faydası var.

Müdürlüğümüz sahası içerisinde mesire alanlarımız var. Bunları vatandaşların kullanımına sunuyoruz. 2017 Yılında biz Kilis, Gaziantep Kahramanmaraş ve Hatay'da 1204 tane Orman Köylümüzün evine gittik ve OKÖY Kredisi dağıttık.

Arıcılık, Süt sağıcılığı, koyunculuk, sumak yetiştiriciliği gibi farklı farklı Orman Köylümüzün evine girdik. Akdeniz bölgesinde bulunmamızdan dolayı yangına hassas bir bölge müdürlüğüyüz. 2017 yılında 183 adet Orman Yangını çıktı. Hatay, Antakya ve Gölcük işletmelerinde... Bu alanlarda 249 hektar alanımızı bir yıllığına kaybettik. Yanan orman alanlarını ertesi sene ağaçlandırıyoruz. Bir metre kare yeri dahi hiç kimseye bırakmıyoruz.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü olmaktan ve burada çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum.”

Altındaş’ın konuşmasının ardından sunucu Acar Acartürk katılımcılara protokol kurallarıyla ilgili seminer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...