Açıkta Tütün satan esnafa 9 bin TL ceza!

Açıkta Tütün satan esnafa 9 bin TL ceza!

Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, açıkta tütün satan esnaflara yönelik, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KOM Şubenin birlikte yürüttüğü Türkiye genelindeki denetimlerde, Kahramanmaraş’ta 30 üzerinde iş yerine esnaf başı 9 bin 186 TL idari para cezası kesildiğini söyledi.

18 Ekim 2017 - 02:20

Denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çeken Özsoy: “Denetimler sırasında sarma tütün ve Elektronik sigaralara el konulmuştur. Tekil ruhsatı olsa bile esnafın elektronik sigara açıkta tütün satmaları yasak. Esnaflarımıza cezai işleme düşmemeleri için bunları satmamalarını öneriyoruz.”dedi.

 

“TEKEL ÜRÜNLERİNDE 1 NUMARAYIZ”

Denetimlerin Suriyeli, Türk esnafı diye ayırt edilmeksizin yapıldığını belirten Başkan Özsoy şunları söyledi: “Bizim odamıza açıkta alkol satıldığına yönelik herhangi bir şikayet gelmedi. Saha öncede olmadı. Kahramanmaraş Türkiye geneli tekel bayilerde 1 numara olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bizim esnafımız kaçak içki alım satımında bulunmuyor. Bu sayede tekel esnafımıza da teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde mağdur olmadık. Emniyet müdürlüğünden’de herhangi bir şekilde uyarı gelmedi. Yani saat 10’dan sonra biliyorsunuz alkol satışı yasak. Bu saatlere bizim esnafımız uyuyor. Diğer ilerde birçok tekel bayi esnafına ceza yazıldığını biliyoruz.”

 

“ÖNCE UYARI SONRA CEZA KESİLİYOR”

Esnafların gelişen teknolojiye zorda ayak uydurduğu ve bu sürecin zaman aldığını kaydeden Özsoy: “Açıkta tütün satan esnaflara yönelik denetimlerde öncesinde uyarılıyor, sonrasında bu tekrarlarınsa cezai işler uygulanıyor. Geçtiğimiz aylarda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KOM Şubenin birlikte yürüttüğü Türkiye genelindeki denetimlerde, Kahramanmaraş’ta 30 üzerinde iş yerine esnaf başı 9 bin 186 TL idari para cezası kesildi. Tabi biz bu cezaların kesilmesini istemeyiz ama yasaları uygulamamız gerekiyor. Denetimlerimiz her zaman yapılıyor. Denetimler sırasında sarma tütün ve Elektronik sigaralara el konuluyor. Esnaflarımıza cezai işleme düşmemeleri için uyarılarda bulunuyoruz. Köy yoğurdunun açıkta satışı yasak. İçeride buzdolabında muhafaza edilmesi gerekiyor. Ve toplama olarak almış olduğu yoğurtları kimden almış ise bu kişinin TC ile makbuz yapma zorunluluğu var. Yani kişi yoğurdu nerden alıyorsa onu ibraz edecek. Eğer kişi bunu ibraz etmez ise cezai işlem uygulanabilir. Tarım müdürlüğünün bu konuda çok ağır cezaları var. Bu konularda biz esnafımızı sürekli uyarıyoruz. Tahrana mevsiminde ister istemez biraz sorunlar olabiliyor. Örneğin önceden berberle bile firik satıyordu. Şimdi bunun önlerine geçtik.  Yani zamanla bazı şeyler oturuyor. Biranda her şey olmuyor.”ifadelerinin kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi