Aday Öğretmenlere EBA Sistemi anlatıldı

Aday Öğretmenlere EBA Sistemi anlatıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi görevlilerinden Dilek Konuş tarafından Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan aday öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve öğrencilere yönelik geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile ilgili merak edilen tüm konular anlatıldı.

07 Ekim 2017 - 01:49 - Güncelleme: 07 Ekim 2017 - 01:51

“ EBA’nın, Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaları herkesin duyması, görmesi, örnek alarak daha da iyisini geliştirebilmesi amacıyla tasarlanan bir modül olduğuna işaret eden Konuş, EBA’nın Eğitsel amaçlı videoları tek bir adreste bulabilmek için tasarlandığına dikkat çekti ve EBA Görsel Modülünün amacı hem öğretimde kalıcılığı artırmaya yardımcı olmak hem de kültürel mirasımızı elektronik fotoğraflar aracılığıyla nesilden nesile aktarmaktır” dedi.

Dilek Konuş seminerinde modülle ilgili şu bilgileri aktardı:

“ EBA, ses tabanlı ders destek, kişisel gelişim, tarih ve kültür programları, sesli kitaplar, yabancı dil dinleme metinlerini tabletlere veya müzik çalarlara indirme imkanı sunan bir modüldür.

İçerisinde, ders kitaplarının PDF olarak tabletlere veya etkileşimli tahtalara indirilebilir versiyonlarını barındırır. Eğitime yardımcı dergiler dijital olarak bulunmakta ve tabletlere, etkileşimli tahtalara indirilebilmektedir. Eğitim materyali olarak kullanabilecek rehberlik, ödev, yazılı, plan, vb. türünden dokümanların bulundurmaktadır.


EBA, öğretmen ve öğrencilerin sanatsal, kültürel ve bilimsel ilgilerini geliştirme ve destek olma fikrinden hareketle sürdürdüğümüz EBA yarışmalarıyla ilgili bilgi, dereceye giren eserler ve yönergeler sunulmaktadır.

Bireysel öğrenmeye hizmet eden ve derslerde kullanılabilecek, Türkiye ve dünyada önde gelen eğitim içeriği üreten firma, üniversite, vakıf, dernek, bakanlık ve STK’lar tarafından sağlanan birçok etkileşimli içeriğin, ders materyalinin ve eğitim portallerinin bulunduğu bir modüldür.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmen ve öğrencilerin fotoğraf, video ve diğer dokümanlarına internet olan her yerden ulaşmasını amaçlayan kişisel bir bulut depolama alanıdır.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılıp Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kazanım kavrama testlerinin kullanıcılara ulaştırıldığı modüldür.

Eğitsel Paylaşım ve Akademik İşbirliği Temelli Eğitim Platformu öğretmenlerin, öğrencilerin ve okul yöneticilerinin eğitim süreçlerindeki ihtiyaçları doğrultusunda eğitsel paylaşım ve işbirliği yapmalarına olanak sağlayan bir eğitim platformudur.” Dedi.

Modülle ilgili bilgileri uygulamalı olarak anlatan Konuş, seminerin sonunda aday öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...