Aday Öğretmenlerin sözlü sınavı sona erdi

Aday Öğretmenlerin sözlü sınavı sona erdi

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü 4. Katında bulunan M.Sait Kırmacı ve 12 Şubat Toplantı salonlarında 27 Mart 2017 Pazartesi günü başlayan Aday Öğretmenler Sözlü sınavı sona erdi.

06 Nisan 2017 - 16:06

Kahramanmaraş’ta 2 komisyon tarafından 27 Mart 2017 tarihinde başlayan 407 Aday öğretmenin katıldığı sözlü sınavda, adayların sınav öncesi büyük heyecan yaşadıkları gözlemlenirken ellerindeki kalın hacimli dosyaları da gözden kaçmadı.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarının başkanlığında, il milli eğitim şube müdürleri, ilçe millî eğitim şube müdürleri ve okul müdürlerinden oluşan komisyon tarafından aday öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış sorulardan kura çekme suretiyle 2 soru, buna ek olarak adaylık sürecinde hazırladıkları dosyadan en az 2 soru soruluyor.  Sözlü sınavda aday öğretmenler Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü,  İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti,  Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı ve Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri, yönünden her konunun karşılığı olarak 25 puan üzerinden değerlendirildi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...