Afet ve Acil Durumlarda Ne Yapmalıyız?
Reklam

Afet ve Acil Durumlarda Ne Yapmalıyız?

Afet ve acil durumlarda can ve mal kayıplarının artmasının en önemli nedenlerinden biri de olay sırasında kişilerin kendilerini nasıl koruyacaklarını ve ne yapmaları gerektiğini bilmemeleridir. Peki, aniden gelişen doğal afet anında ne yapmanız gerekiyor?

11 Ağustos 2018 - 18:31

İşte bu sorunun yanıtını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş İl Müdürü Zafer Özcan verdi.

Acil durumlara her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini kaydeden Özcan, alınacak önlemleri şöyle sıraladı: “Bir afet anında, yani sıfırıncı saniyede bizim almış olduğumuz eğitimler, tecrübeler ve yapmış olduğumuz hazırlıklar bizim o an en büyük arkadaşımız olacak. Vatandaşlarımızın kesinlikle evlerinde, iş yerlerinde ve okullarda bir adet afet çantası olması lazım. Bu çantamızın içerisinde bir adet fener, bir adet düdük, bir hijyen malzemesi, iklime göre kış ise sıcak tutacak bir şeyler, hastalığınıza karşı almanız gereken ilaç, taze ve temiz bir su ve uzun süre dayanabilecek gıdalar bulundurmalıyız.

Ayrıca evimizde belirli zaman aralıklarıyla deprem tatbikatı yaparak olası bir depremde yapmamız gerekenleri bilinçaltına yerleştirmemiz gerekir.”

 

“BİLGİ İÇİN BİZİ ARAMANIZ YETERLİ”

“Burada köy muhtarlarına seslenmek istiyorum. Bizden her zaman bilgi edinebilirsiniz. Bizi aramanız yeterli olacaktır. Biz köyünüze gelip sizi seve seve her türlü afete karşı bilgilendirmek isteriz. Eylül ayında Kahramanmaraş’a deprem simülasyon aracını getirttireceğiz. Bu araç sayesinde depremi bire bir yaşatarak eğitim verebileceğiz. Bu araç milletimizin aracıdır ve gelebilen herkes lütfen gelsin ve eğitimini alsın.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...