Afrin harekâtı bir milattır

Afrin harekâtı bir milattır

Güvenç; “Ortadoğu artık eskisi gibi Amerika'nın ve diğer ülkelerin tek başına karar verip deneme tahtasına çevirdikleri bir bölge değildir. Türkiye bu konuda milli menfaatlerini ve orta doğunun haklarını savunuyor. Gerektiğinde güç kullanabiliyor. Bunu da gösterdi.” Dedi.

08 Nisan 2018 - 15:55

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Türkiye gündemiyle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin sorularını cevapladı. Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumundan, Afrin harekatına, fetö operasyonlarının başarısına kadar olan gündemi değerlendiren Güvenç, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ithamlarına ise sert tepki gösterdi.

İşte Güvenç’le yapılan röportajın ayrıntıları;

Kılıçdaroğlu’nun ithamları ile ilgili düşünceleriniz?

Şimdi artık bunlara itham dememek gerekiyor. Kılıçdaroğlu aksi ispat edilmiş birçok konuyu tekrar tekrar bırakın Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına, ortalama sağduyuya sahip bir insana yakışmayacak şekilde tekrar tekrar ortaya sürüyor. Ciddiye alınacak bir yanı yok. Üzülerek söylüyorum bir ülkenin Ana Muhalefet Partisinin başkanının bu tür konuşmaları hezeyanlar saçması, Türk siyasetinin şanssızlığıdır. Hep söylüyorum Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet sorunu var. Bunun en güzel örneği Kılıçdaroğlu'nun tutarsız açıklamalarıdır.

Bir gün çıkıyor ve Afrin'de kahramanca savaşan askerlerimizi töhmet altında bırakacak bir açıklama yapıyor. Arkasından Afrin'e giriyorsun, ordumuza hep güvendik diyor. Yurt dışına para gönderildi diyor, öyle bir şey yok. Bu sefer yurt içinde yapılan bir takım ticari işleri savunuyor. Kılıçdaroğlu'nun bu ilk değil, maalesef ne dediği belli olmayan, tutarsız, işine geldiği gibi veya konuşmasından önce kulağına ne fısıldanırsa onu söyleyen bir arkadaş. Hakikaten psikolojik bir vaka söz konusu. Ülkenin en büyük şanssızlığı budur. Ciddiye alınacağı yok. Zaten milletimizde ciddiye almıyor ve CHP yüzde 25'i geçmiyor.

Bir ülkede ana muhalefetten beklenen, rasyonel muhalefet yaparak iktidarın yaptıklarını verilere dayalı eleştirerek bunun yerine halk için, esnaf için şunları yaparım gibi projeler üretmesidir.Yok böyle bir şeyi yok...  Sayın Cumhurbaşkanımızı FETÖ diyerek suçlaması akıllara ziyan...

Kılıçdaroğlu FETÖ'nün getirdiği bir adam, Baykal'ın kasetle kurban edilip yerine getirilen adam. Kılıçdaroğlu bu kamburu sırtında bütün ömrü boyunca taşıyacak. Ama Tayyip Erdoğan halk tarafından sevilen, çocukluğundan beri siyaset yapan ve delegeler tarafından seçilen tam demokratik bir lider. Kılıçdaroğlu ise kendi genel başkanını kâsede kurban veren bir adam. Dolayısı ile Kılıçdaroğlu açıklamalarından da öte Türk siyasetinin ve ana muhalefetin bir şansızlığıdır.

Afrin’de oyunu Türkiye bozdu, Ortadoğu’da neler oluyor?

Afrin harekâtı bir millattır. Ortadoğu artık eskisi gibi Amerika'nın onun bunun tek başına karar verip deneme tahtasına çevirdikleri bir bölge değildir. Türkiye bu konuda milli menfaatlerini ve orta doğunun haklarını savunuyor. Gerektiğinde güç kullanabiliyor. Bunu da gösterdi.

Bunun da ötesinde Tel Rıfat'ta olaylara bakarsak, Suriyeliler topraklarına sahip çıkıyorlar. PKK YPG dediğiniz örgütün orada ne Araplarda nede Kürtlerde karşılığı yoktur. Baskı ile Amerika'nın silahları ile halkları rehin almış bir grup bunlar ve göreceksiniz. Türkiye'nin bu kararlı duruşu sayesinde dalga dalga PKK'nın kontrolünde ki bölgelerde halk bunları kovalayacak. Çünkü Kürt halkı da bundan memnun değil. 13 yaşındaki çocuğun kendisinden büyük silah taşımasından ve bu baskıdan memnun değil. Yakın dönemde Ezidi Cemaatinin lideri bile açıklama yaptı. PYD'nin baskı yaptığını, her aileden bir çocuğu silah altına almaya çalıştığını ve bundan memnun olmadıklarını söylediler. 

Türkiye'nin bu kararlı duruşundan onlarda memnun. Onların da direniş hareketi başlatacaklarını düşünüyorum. Hamdolsun Askerimizde bir kahramanlık destanı yazarak İHA'larımızın hava harekatımızın gücünü gösterdi. Gölgede bırakılmaya çalışılsa da biz sivil insanlara zarar vermeden Afrin'i aldık. Biz yakıp yıkmadan gönül yapıyoruz. Güneyimizde barışın kardeşliğin tahsisi için çalışıyoruz. Süper güçlerin orada maddi çıkarları ve emelleri var oradan üs elde ederek bölgeyi kontrol etmek istiyorlar ve acımasızca her şeyi kullanıyor. Şu an her şey çok açık ve ortaya döküldü. Türkiye'nin oynadığı rol ve Cumhurbaşkanımızın gösterdiği liderliği tarih yazacaktır.

Milli ve yerli bir takım silahlarımız kullanıldı, gemimiz üretiliyor, detayları şekilleniyor siz neler söylersiniz?

Yıllar yılı Türkiye'ye zaman kaybettirdiler. Siz uçak yapmayın, siz silah yapmayın, siz tarımla uğraşın mercimek ekin, biz size bu silahları veririz. NATO müttefikisiniz diyerek teknolojik gelişimi sağlatmadılar bize. Biz bunu görüyoruz Allah korusun biz bu İHA'ları kendimiz üretmeseydik ve eskiden olduğu gibi İsrail'e muhtaç olsaydık bunları yapamazdık bile. Kendi paramızla görüntüleri 3 gün sonra alsaydık bunları yapamazdık zaten ama ürettiğimiz ve yaptığımız için saygı duymaya başladılar.

AB Varna zirvesini de o bağlamda görmemiz lazım. Bizim ne yapıp ne edip ileri teknolojiyi görmemiz lazım. Silah, tank, gemi, uçak her türlü savunma sanayi ile ilgili teknolojinin son ürünü silahları üretip, teknolojik ürünleri arttırmamız lazım. Bizim bir otomobilimiz yok. Bunların rahatsız olmaları bu zaten biz kendi otomobilimizi de kendi telefonumu da üreteceğiz. Biz bunları üretince ihracatımız artacak ve zenginleşeceğiz. Türk ekonomisi daha da güçleşecek ve bugün sorun olan birçok şey konuşulmaz hale gelecek. Bunu anlamayan bir tek Ana Muhalefet...

Türkiye'nin düşmanları bile çok iyi anlıyor. Türkiye'ye ne oluyor diyorlar, silah üretiyor ekonomisi gelişiyor zenginleşiyor ve zenginleştikçe başına buyruk kararlar alıyor tavır koyuyor diyor. Düşman bunu biliyor. Bilmeyen maalesef içeride ki bir takım muhalefet. Onlara da sabırla anlatmamız lazım. Alevisine Sünnisine Kürdüne Türküne de bir beraber olmamız gerektiğini ve  zenginleşmemiz gerektiğini eğer bu ülke bir ve beraber olursa bunları yapacak gücünün olduğunu her yerde anlatmamız gerekiyor. Bu ülkenin ekmeği 150 milyona da yeter. Terör olmasın bunların hiç biri olmaz. Türkiye bir varlık yokluk kavgası veriyor. Beka savaşı veriyor. Şu oturduğumuz meclis bombalanmış bu ülkede... karşımızda hala Amerika'dan 5 bin tır yardım alan örgüt var karşımızda. Silahları bıraksınlar kardeşçe yaşayalım sorunları oturarak konuşup çözelim diyoruz.

Biz savunma sanayimizde sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yerli ve milli sanayimizi kuracağız. Bu ülkeyi enerjide de teknolojide de dışa bağımlılıktan kurtaracağız. Bütün ülke tarımsal üretimini yapacak ama bir akıllı telefona yılda 30 milyon dolar para harcamak bize yakışmıyor. Bu mesele artık parti meselesi olmaktan çıktı. Bu mesele Türkiye'nin varlık yokluk meselesidir. Türkiye her şeyini kendisi üreten büyük bir ekonomiye sahip güçlü bir ülkemi olacak yoksa onlar bizi birbirimize düşecek parçalayacak mı? İMF'ye mi muhtaç olacağız. Mücadelemiz budur. İyi yoldayız Allah bu milletten razı olsun.

2019'da seçim söz konusu ve bir ittifak var. Neler söylemek istersiniz?

İnanıyorum ki herkes 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminin öneminin farkında. Bir kere sistem değişecek. Güçlü ve Liderlik özelliği olan, inisiyatif alan denenmiş olan bir lider seçilecek diyorum. Cumhurbaşkanımızın 94'ten beri ne sınavlar verdiği çok açık. İstanbul'u alıp ne hale getirdiği, Türkiye'yi 2002'de alıp bu gün nerelere getirdiği çok açık. Dolayısı ile Cumhurbaşkanımızın ve AK Partimizin kazanacağını, mahalli seçimlerde taze kanlar ile başarılı olacağımızı düşünüyorum. Çünkü, Büyükşehir Belediyelerinin verimlerini almaya başladık. Mesela köylerimiz kırsal kesimlerimiz görmeye başladı. Göksun'da Pazarcık'ta 40 yıldır öyle duran içme suyu şebekelerinin yenilenme çalışmaları başladı. Allah'ın izni ile önemli bir zafer alacağımızı ve bu zaferin milletin zaferi olacağını düşünüyorum. Bize düşen kapı kapı dolaşarak halka bunu anlatmak ve birlik beraberliği önce kendi içimizde sonra tüm halkımız ile teşhis etmektir.

FETÖ Operasyonunda emin adımlar ile ilgili ilerleniyor son durum nedir?

Davaların yargılamalarının önemli bir bölümünde karar aşamasına gelindi. Umarım tez zamanda karara bağlanır ve FETÖ ülke gündeminden çıkar. Maalesef çok ağır bir ihanete maruz kaldık ama bu işin bir an önce bitip suçluların cezalarını çekmek üzere hapislerde tutulması ve bizimde önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum Bu konuda mücadelemiz devam ediyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...