Afrin şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
Reklam

Afrin şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

'Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin Afrin kenti yakınlarındaki teröristlerden arındırılan Dermaşanlı köyünde PKK/YPG'li teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Orhan Sürmen'in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde törenle toprağa verildi.

15 Mart 2018 - 04:39

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katıldığı cenaze töreni Çağlayancerit ilçesi Arıoba Merkez Camii'nde yapıldı. Cenaze töreni sırasında, şehit babası Mehmet, annesi Hüsne, kardeşleri Zeki ve Ferdi Sürmen, hainleri sevindirmedi.

 

"İKİ TANE DAHA VAR, ONLAR DA OLSUN"

Cenaze töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu yanında konuşan şehit annesi Hüsne Sürmen, "Şehit olduğu için seviniyorum. İki tane daha var, Onlar da olsun" dedi.

Şehidin kardeşi Ferdi Sürmen ise, şehit olmaya hazır olduğunu ifade ederek, her zaman bu vatan için ölmeye hazır olduğunu söyledi.

 

'KURAN'I YUKARI BIRAKIRKEN PATLAMA OLMUŞ'

Oğlu ve arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söyleyen baba Sürmen, "Ben oğlum ve arkadaşlarıyla, hepsiyle gurur duyuyorum. Hiçbirinin ayağın taş bile değdirmesin. Kur'an-ı Kerim'i kaldırıp yukarı bırakırken o şekilde patlama olmuş" dedi.

 

"BU HAİNLERE HAYATTA FIRSAT VERMEYİN"

Şehit babası Orhan Sürmen, diğer 2 oğlu Zeki ve Ferdi'yi de vatan için kurban vermeye, hazır olduğunu söyledi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında Türkiye'ye seslenen baba Sürmen şunları söyledi: "2 tane daha oğlum var. Bunlar olmazsa ben varım. 44 yaşındayım ve şu an istesinler, ben gitmek istiyorum. Hiç kimseden korkmadık bugüne kadar, korkmayacağız. Gelsinler karşımıza kendilerine güveniyorlarsa, kalleşlik yapamasınlar. Kalleşlikle bir şey olmaz, dik ölsünler ölüyorlarsa. Herkes birbirine sahip çıksın, birbirini korusun. Bu hainlere hayatta fırsat vermeyin" diye konuştu.


Tören ailesi mezarlığında yapılan saygı atışının ardından şehit ailesi Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın Türk bayrağını takdim etmesiyle sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi