Afşin Sağlık Yüksekokulu İlk öğrencilerini kabul edecek

Afşin Sağlık Yüksekokulu İlk öğrencilerini kabul edecek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu, 2017-2018 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul edecek.

26 Temmuz 2017 - 07:24

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde kurulan Afşin Sağlık Yüksekokulu 2017-2018 eğitim- öğretim yılında ilk kez Hemşirelik Bölümüne öğrenci alarak, faaliyete geçecek.

4 yıllık Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü normal öğretim programına 60 öğrenci alınmasına ilişkin başvurusu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı ve tercih kılavuzunda yer aldı.

Adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 saat 23.59’da sona erecek.

Günlük yaşam içinde insanı ve insan sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişme ve değişmelere duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedef alan Hemşirelik Bölümü’nün Afşin’de sağlık alanında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Bölümde, öğrencilere teorik ders ve uygulamaları ile hemşirelik mesleğinin temel bilimlerinin aktarılması planlanıyor. Hemşirelik Bölümü’nden 4 yılın sonunda mezun olanlar sağlık ocakları, özel sağlık hizmeti veren kurum kuruluşlar, okul, işyeri, yaşlı bakımı veren kurumlarda ve evde bakım hizmetlerinde çalışabilecek.

KSÜ, Afşin Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ile birlikte 2017-2018 akademik yılında yeni açılan 11 bölüme ilk kez öğrenci alacak. Yeni dönemde Eğitim Fakültesi bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümleri öğrenci kabul edecek. Türkoğlu’nda eğitim verecek olan İlahiyat Fakültemizin İlahiyat (Arapça) Bölümü de ilk kez öğrenci alacak.

Ayrıca Orman Fakültesinde Orman Endüstrisi Mühendisliği, Ziraat Fakültesinde Biyosistem Mühendisliği, Göksun Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Pazarcık Meslek Yüksekokulu Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümleri de 2017-2018 akademik yılında ilk kez öğrenci kabul edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...