AK kadınlarda nöbet değişimi

AK kadınlarda nöbet değişimi

Görevinde nöbet değişimi yaşayan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, “Başarısızlık söylemlerine yer verilmesini istemiyorum bir nefer her zaman aynı yerde nöbet tutmaz nöbette değişim esastır” dedi.

21 Kasım 2017 - 13:35 - Güncelleme: 21 Kasım 2017 - 13:44

İlçe başkanlıklarında yapılan değişiminin ardından gençlik kolları ve kadın kollarında da değişikliğe giden AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı, düzenlediği basın toplantısı ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç’ın yerine Ayşe Cesur’un bayrağı devralacağını duyurdu.   

GENÇLİK VE KADIN KOLLARINA AYRI BİR SÜREÇ

Değişim süreci hakkında değerlendirmelerde bulanan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, “Biliyorsunuz AK Parti teşkilatları kurulduğu günden bugüne kadar her zaman hem kurumsal yapısını geliştirdi hem de teşkilatlarını geliştirerek daha ileriye bakmaya her zaman gayret etti. Bu kapsamda ki çalışmalarımız sadece 2017yılı ile sınırlandırmak partimizin geçmişte yaptığı çalışmalara haksızlık olur. 2017 yılında özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin genel başkanı olduktan sonra bu süreç biraz daha sistematik ve hızlı hale geldi çünkü sadece AK Parti’de değil Türkiye’de değişim ve dönüşüm vardı. 16 Nisan referandumunun ardından resmi olarak geçtiğimiz sisteme 2019 yılından sonra fiili olarak geçeceğimiz için artık her kademede bu sisteme uygun değişim ve dönüşüm yapılması elzem hale geldi. Cumhurbaşkanımız bu kapsamda mayıs ayından bu yana hem yerelde belediyelerle hem de teşkilatlar içerisinde il başkanları ile başlayan bir süreç gerçekleştirdi. O gerçekleştirdiği süreç içerisinde biz de bugün 8 tane ilçemizde değişiklik yaptık. Bu yaptığımız çalışma büyükşehirlerle ilgili sürecin biraz beklemesi ile yeniden başladı. Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun Afşin, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçemizde yeni ilçe başkanlarını atadık. Önümüzde ki hafta sonu da 24 Kasım-3 Aralık arasında 9 günde 9 ilçe kongresi yaparak ilçelerimizle ilgili süreci tamamlayacağız. Ana kademe ilçelerimiz ve il ile ilgili süreç devam ederken, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla ilgili de ayrı bir süreç devam ediyor” dedi.

‘BAŞARISIZLIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ’

“Değişim başarısızlık değil sadece yenilenme hareketinden yapılıyor” diye sözlerine ekleyen Özdemir, “Kadın kollarımızda bir bayrak değişimi yaşandı ve yaklaşık 3 yıldır kadın kolları başkanlığı görevimizi başarı ile yürüten Ayşe Kılıç, görevi başka birine devir edecek. Ayşe Kılıç, yüzde 100 mutabakatla çalıştığım bir başkanımızdır. Kendisi bütün enerjisini kadın kollarına harcayan çok kaliteli bir başkanımızdır ama görevini devir edecek. Akabinde bu değişimin bir başarısızlık  yerine bir yenilenme olarak değerlendirilmesini istemiyorum. Hem genel merkezimiz hem de benim Ayşe Kılıç ile herhangi bir şikayetimiz olmadığı için bu değişim biraz teknik ve partinin tüzüğü ile alakalıdır.  Bundan sonraki süreçte görevi devir alan da zaten yine Ayşe Başkanımızın ekibinden Ayşe Cesur görevi teslim alacak” diye konuştu.   

‘EKİBİMİZİN BAŞARISI HER YERDE KONU OLMUŞTUR’

Yalnızca bulunduğu görevini bıraktığını parti içerisinde çalışmalarını yürüteceğini söyleyen Ayşe Kılıç, şunları kaydetti: “14 yıllık bir hikayeyi burada sonlandırmayacağım partim ile çalışmaya devam edeceğim. 11 yıl Afşin’de ilçe başkanlığı yaptıktan sonra kuzeyin rüzgarını buraya getirdim ve çalışmalara o hızı kattım. Elbette farklı şeyler düşünülebilir ama bugün yükselen bir ivme ve daha da kurumsallaşan bir yapımızla Allah’a şükür Türkiye’de kendimizi kadın kolları teşkilatı olarak ispatladık. Görevimizde ki başarılardan ötürü daha geçen ay bir ödüle layık görüldük ve bu hususta başarısızlık söylemlerine yer verilmesini istemiyorum. Biz ekip olarak eğer başarılı olmasaydık kendi içimizden birini almazdık. Yola çıkarken hep “Bir adımla yol bitmez ama bütün yolların başlangıcı tek bir adımdır” sözünü kendime ilke edindim.”

‘BİR AYŞE GİDER BİR AYŞE GELİR’

Yapılan değişimi sadece nöbet değişikliği olarak nitelendiren Kılıç, “Biz ise bu adımları atan insanların yanında yer aldık. Bir çiçekle yaz gelmez ama bir çiçek baharın müjdecisidir. Partimiz kurulduğu dönemde biz kadın kollarımızı çiçek olarak nitelendirdik ve o çiçeği o kadar çoğalttık ki şu an 4 milyonu aşkın üyesi ile tüm Türkiye’de ve dünya da en büyük siyasi kadın örgütü olduk. Burası eğer ki teşkilat bazında bir okulsa ve biz bu okulun neferleri isek, bir nefer her zaman aynı yerde nöbet tutmaz. Nöbet değişimi esastır çünkü biz geçmişte o kadar çok nöbet tuttuk. Bizim partimizde bir Ayşe gider bir Ayşe gelir. Önemli olan bizim partimiz ve davamızın sürekliliğidir.  Bizde ki bu sevda bitmez” ifadelerini kullandı.

‘AYŞE KILIÇ’IN BAŞARILARI BİZE YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR’

Ayşe Kılıç’ın yerine görevi teslim alacak olan Ayşe Cesur,  ise şu ifadelere yer verdi: “Gönlümüzde olan AK Partimize kuruluşundan beri sevdamız büyüktü. 2015 yılı başında Ayşe Kılıç’ın yönetim kurulu üyeliğine katıldım ve teşkilata mensup oldum. Bir yıl yönetim kurulu üyeliğinden sonra Çevre Şehir Bilim Kültür başkanı olarak bugüne kadar görev yaptım. Bu bir bayrak yarışıdır ve bende bayrağı devir aldım. Yükselen çıtayı daha da yükseltmek için gayret edip ekibimle birlikte çalışacağım. Bu sürede yine Ayşe Kılıç’ın tecrübeleri ile yanımızda olacağına inancım tamdır.”

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...