“AK Parti içinde AKP’li yok”

“AK Parti içinde AKP’li yok”

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Referandum sürecinin ardından bazı illerde Ak Parti içinde AKP’liler yakıştırılması yapıldığıyla ilgili soruya “Kahramanmaraş’ta Ak Parti içerisinde AKP’lilerin olmadığını” söyledi.

25 Nisan 2017 - 15:17

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, referandumda Türkiye ikinciliği getiren yüzde 74’lük başarının perde arkasını Gazeteniz Bugün’e değerlendirdi. Özdemir, milletvekilleri ve teşkilat mensupları arasında eksi-yeni demeden kim istediyse program uygulayarak sahada organize olduklarını söyledi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi 16 Nisan Referandum sürecinde 3 bin 30 program düzenledi. İçerisinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan mevcut milletvekillerine, Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam’dan eski Milletvekili Sıtkı Güvenç’e, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan’ı da içerisine alan programlar düzenlendi.

 

90 YILLIK SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK KOLAY DEĞİL

Referandum süreciyle ilgili Bugün Gazetesine konuşan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, sürece farklı bir açıdan baktı.  90 yıldır yönetilen sistemin bir anda değişiminin kolay olmadığını savunan Özdemir, muhalefetin ‘şartlar aynı değildi, evet cephesi daha çok imkâna sahipti’ serzenişlerine atıfta bulunarak; “Türkiye Cumhuriyetinin 90 yıllık bir hükümet sistemi ve bu hükümet sisteminin değişmesini öngörüyoruz ve bu değişim zordur. Bu, Ak partiye hasredilmiş bir şey değil, eğer değişim bir Ak Parti meselesi olsaydı, Ak Partinin seçmeni belli ve Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçmeni belli onlar ağırlığını koyar ve olur. Ama bir sistem değişikliği yapacaksın yani karşıdaki adam 90 yıllık uygulamanın devam etmesini istiyor sende yeni bir şey getiriyorsun. Ne olur; onun işi daha kolay çünkü o mevcudu söylüyor, ama sen vatandaşın daha önce kullanmadığı bir sistem öneriyorsun, dolayısıyla bunun bu kadar kolay olmasını beklemek zaten yanlış.” Dedi.

 

BU DEĞİŞİMİ BAŞARI OLARAK GÖRMEK GEREKİR

Bu değişimi çok büyük bir başarı olarak görmek gerektiğini de dile getiren Özdemir şöyle konuştu, “Bir de karşımızda duran bir kitle var, kim bu kitle? Aslında bizim değiştirmek istediğimiz getirmek istediğimiz sistemi kullanan ama bizim kullanmamızı istemeyen Avrupa ve dünyanın küçük ülkelerini sömürmeye alışmış kapitalist ülkeler var. Bunlar bizim getirmek istediğimiz sistemi kullanıyorlar ama bizim getirmemizi istemiyorlar. Dolayısıyla da karşında ki blok içerisinde yeni sistemi iyi anlamadığı için ve mevcut sistemden şikâyeti olmayan iyi niyetli vatandaşlarımız da var. Bir de bu vatandaşlarımızın bu iyi niyetini tahrik eden kafasında kötü niyet olan dış güçler var. Dolayısıyla bu tür hareketler seçimi daha zor hale getiriyor. Burada alınan sonuç son derece başarılı bir sonuç o nedenle ‘sınırda geçti’ değerlendirmesini kesinlikle kabul etmiyorum.”

 

BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA İKİNCİ SIRADAYIZ

Kahramanmaraş’ta alınan yüzde 74’lük başarıyı da değerlendiren İl Başkanı Ahmet Özdemir sonuçlara göre partilerinin oyunun Kahramanmaraş’ta 2-3 puan artış gösterdiğini söyledi. Şuan Büyükşehirler arasında ikinci olduklarını da hatırlatan Özdemir şöyle konuştu; “Birinci olan Erzurum’un bizim seçmenimiz kadar nüfusu var. Bizim seçmenimiz 720 bin, nüfusumuz 1 milyon 114 bin. Dolayısıyla bu rakamlar Kahramanmaraş’ı Türkiye nazarında daha önemli bir başarı olarak görmemize sebep oldu. Bunun için tabi ki minnettarız Kahramanmaraş üzerine düşeni yerine getirdi.

 

VATANDAŞIMIZIN SAĞDUYUSUNA BİLGİ AKTARDIK

Referandum sürecinde Fetö nedeniyle bir mağduriyet algısı oluşturmaya çalışan bir kesim de vardı. Birde MHP’den ayrılan ‘hayır’cı kesim vardı. Bu ‘hayır’cı kesimin artık bir siyasi düşüncesi yok, bu ‘hayır’cı kesim Meral Akşener’in toplantılarına gidiyor. CHP’nin toplantılarına gidiyor yani evet’ in karşında olan her grubun içinde olan bir kesim vardı. Bunların etkinliğinin burada fazla olacağını düşünüyorlardı.  Ama aksi yaşandı, biz teşkilatlarımızla vatandaşlarımızın sağduyularına bilgi olarak katkı sağlamaya çalıştık. Bu yönüyle de bizim içinde iyi bir sonuç ama şunu söylemeden geçemeyeceğim; MHP teşkilatımızla, MHP il Başkanımız Süleyman Bey ile zaman zaman istişare ettik ayrı ayrı programlar yaptık. Ama birbirine yakın dengeli programlar ile alınan bu sonuçta MHP’li kardeşlerimizin de etkisi var onlara da teşekkür ederiz.”

ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞMALARI BEKLENTİLERİ DEĞİL

Eski milletvekillerinin referandum sürecindeki çalışmalarıyla ilgili de konuşan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, çalışmak isteyen ekibin içerisinde milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi beklentileri olanların olabileceğini bunun kendisini ilgilendirmediğini sadece sürece verdiği desteğe baktığını söyledi. Süreçte sahada yeni sistemi anlatacak çalışanlara ihtiyacı olduğunu ve çalışanların kafasındaki niyetle ilgilenmediğini de belirten Özdemir; “eski bakanımızın biri beni aradı ve çalışmak istediğini söyledi, hemen program yaptık. Eski milletvekilimizin biri beni aradı program yapmak istediğini söyledi, hemen ona da program yaptık.  Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz aradı, program yapmak istediğini söyledi ve programa aldık. Ama onlar da hiçbir zaman ben şunu istemiyorum şu olmasın demediler. Biz program yaptık onlar uydular bana da bu konuyu anlatacak daha çok insan lazım. Program isteyen arkadaşlara program yaptık arkadaşlarıma da şunu söyledim; “her kim program istiyor ise sistemli sistematik ona program yapalım” peki programı neye göre yaptık, ilimizin haritasını önümüze aldık her seçimde mahallerdeki aldığımız oylara baktık. Dalgalanma olan mahallere baktık, bir plan çizerek sandık bazlı çalıştık. Dalgalanma olan sandıklarımızın bulunduğu mahallelerimize ona göre milletvekili gönderdik.  Alevi vatandaşlarımız ile kaç tane özel toplantı yaptık, nihayetinde yapmak istediğimiz şuydu Kahramanmaraş’ta hangi mozaik var? Kahramanmaraş’ı oluşturan mozaiklere gittik. Hangi vekil onlarla daha iyi anlaşır bunu düşünerek gittik.”

 

CHP SEÇİM SENDROMU YAŞIYOR

Referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çıkmasının ardından muhalefetin tavırlarıyla ilgili de soruya cevap veren Özdemir şöyle konuştu; “Millet bir şey takdir etmiş, demiş ki %51,4 ile Ak Partinin ve MHP’nin teklifini kabul etmiş, diğerlerinin teklifine ‘hayır’ demiş. Karşı tarafın yapması gereken; ‘milletimizin verdiği karar doğrudur, biz bunu bundan sonra daha geliştirmeyi planlayacağız demeliydi. Ama biz bunu kabul etmeyiz derseniz bu millet gelecek seçimde sizi öyle bir yere vurur aklınız durur.  Şimdi CHP seçim sonrası sendromu yaşıyor. CHP bu oylama da insanları rencide etti, biz ‘hayır diyende bizim vatandaşımız’ dedik. Ama CHP ‘evet’ diyenleri denize dökecek düşman ilan etti. Bu zaten bir tepki oluşturdu şimdi de diyorlarki; ‘biz bunu tanımıyoruz’ Sen 24 milyon seçmeni nasıl tanımazsın, eğer tanımazsan o seçmen sana ilerdeki seçimde kendini çok iyi tanıtır. Muhalefet dışarıdan güdümlü şekilde bu seçimi yönetti, yine 15 Temmuz da olduğu gibi bir operasyon çekilecek ve onun da başarılı olacağını düşündü. Meral Akşener burada toplantı yaptı, CHP bu toplantı için teşkilatlarına mesaj gönderdi. Bu nedir biliyor musunuz? Üst akıl ‘hayır’ için organize olmuş. CHP de o akla öyle bir güvenmiş ki onun bocalamasını yaşıyor.”

 

AK PARTİ İÇİNDE AKP’Lİ YOK

Referandum sürecinin ardından bazı illerde Ak Parti içinde AKP’liler yakıştıralması yapıldığıyla ilgili soruya da cevap veren Özdemir Kahramanmaraş’ta Ak Parti içerisinde AKP’lilerin olmadığını kaydetti. Özdemir; “Kesinlikle yok, olmadığını sizde gözlemlemişsiniz. Bütün basın ve Kahramanmaraş gözlemledi. Biz günde 30-35 ekiple çıktık. Bu ekiplerin içinde bütün yönetim kurulu üyelerimiz var, o yönetim kurullarımızın kaçının programa katıldığının istatistikleri bende var. Belediye başkanlarımız gece geç vakitlere kadar çalıştılar, milletvekillerimiz o kadar çalıştılarki son hafta arkadaşlara dedim ki; ‘birer gün vekillerimize izin yazın’ yani adamların yorgunlukları gözlerinden anlaşılıyordu. Bu kadar çalışan bir ekibin içinde birileri vardır demek insafsızlık ve haksızlık olur, o nedenle Kahramanmaraş’ta öyle bir şey söyleyemeyiz.” Dedi.

Kahramanmaraş’taki kongrelerin ne zaman başlayacağını da Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulunun karar vereceğini dile getiren Özdemir Ramazan ayı içerisinde ilçe kongrelerinin başlayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Alınan oy karşısında hemşerilerine bir kez daha teşekkür eden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, hemşerilerinin kahramanlıklarını bir kez daha gösterdiğini belirtti. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...