AK Parti Temayüle tam kadro katıldı

AK Parti Temayüle tam kadro katıldı

AK Parti Kahramanmaraş'ta mevcut milletvekilleri dışındaki tüm aday adayları teşkilat temayülüne tabi tutuldu. Yaklaşık bin 660 kişi oy kullandığı temayül yoklamasına İl Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları katıldı.

08 Mayıs 2018 - 04:52

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından yapılan temayül yoklaması sonrasında Milletvekili adaylarının kimler olacağına karar verilecek. AK Parti’de 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı süreci 2 Mayıs’ta sona erdi ve Kahramanmaraş'tan mevcut milletvekilleri ile birlikte 111 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yapılan temayül yoklamasında mevcut 7 milletvekili dışındaki 104 milletvekili temayül yoklamasına tabi tutuldu. Merkez Spor Kompleksinde gerçekleştirilen temayül yoklamasına İl Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Meclis Üyeleri ile Mahalle Başkanları katıldı.

 

“TEMAYÜL SONUÇLARI ADAYLARIN BELİRLENMESİNDE ÖNEMLİ BİR YER TUTACAKTIR”

Temayül yoklamasının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ''Temayül sonuçları AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek ve adayların belirlenmesinde önemli bir yer tutacaktır. 24 Haziran Genel seçimleri, 27. Dönem Kahramanmaraş milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklamasına hepiniz hoş geldiniz'' diyerek sözlerine başladı.

Türkiye’nin 2002’den bu yana çok güçlü bir şekilde geldiğini belirten Başkan Debgici, ''Değerli halkımızın ve teşkilat mensuplarımızın çok yoğun ve büyük gayretleriyle olmaktadır. Bu başarıda hepimizin az da olsa birleştirilmiş bir başarısı bulunmaktadır. Artık önümüzdeki süreç, Türkiye’nin daha da şahlanacağı, ileriye gideceği bir süreçtir. Allah’ın izniyle siz değerli teşkilat mensuplarımız başta olmak üzere, bugün burada teşkilatımızın bir nebze nabzını tutmak üzere değerli milletvekili aday adaylarımıza göstereceğiniz teveccüh, Genel Merkezi’mizin değerlendirmesi ve 24 Haziran’da hem Kahramanmaraş’ımız adına hem de ülkemiz adına güzel bir netice olacaktır İnşallah. Rabbim bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı hepinizi muvaffak eylesin, bundan sonra ki çalışmalarınızda da hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

“111 KARDEŞİMİZ ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINDA BULUNDU”

Debgici sözlerine şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi aday adaylığı süresince çok değerli kardeşlerimiz aday adaylığı başvurusunda bulundular. Mevcut 7 millet vekilimiz ile birlikte 111 kardeşimiz Genel Merkezimizde ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında, aday adaylığı müracaatında bulundu. Bugün de biz teşkilat mensuplarının 104 arkadaşımız ile alakalı görüşlerini almak üzere bugün bir yoklama gerçekleştireceğiz. Ben tüm aday adayı olan kardeşlerime öncelikle medeni cesaretlerinden dolayı ve AK Parti davasına vermiş oldukları destekten dolayı teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Teşkilat yoklamalarının AK Parti kurulduğu günden bugüne yapıldığına değinen Debgici, ''Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız her zaman partimizin istişarelere önem verdiğini vurguluyor. Bu günde biz teşkilat mensuplarının görüşü istişare kapsamında inşallah değerlendirilecek, istişareler ve halkın görüşü alındıktan sonra genel merkezimiz nasıl bir liste oluşturursa, bizlerde 21 mayıstan itibaren, yani listeler YSK'ya verildiği günden itibaren var gücümüz ile araziye inip koşturacağız. Hem milletvekilimiz için hem de cumhurbaşkanımız için. Esas önemli unsur ise yüzde 50 artı bir oy ve fazlası ile saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçmektir. İnanıyorum ki, Türkiye'de milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Cumhurbaşkanımızı hep beraber yüksek bir oy ile tekrar seçeceğiz. Buna inancımız tamdır, Allah şimdiden herkesin yolunu açık etsin'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

 

“TEMAYÜL PARTİ DİSİPLİNİ ÇERÇEVESİNDE YAPILIYOR”

Kürsüye daha sonra AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal gelerek konuşmasını yaptı. Ömer Ünal, ''Bugün burada yapacağımız işlerin başta şehrimiz Kahramanmaraş’a teşkilatımıza ülkemize hayırlı olur. Burada olmak beni gururlandırıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye hızla 24 Haziran genel seçimler için hızla çalışmalarını sürdürüyor. Erken genel seçim kararından sonra partimizin genel başkanı cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yürütülen çalışmalardan bir tanesini de bugün burada gerçekleştireceğiz'' dedi. 

An itibariyle Türkiye’nin üç ili hariç geri kalan illerin tamamında temayül uygulaması bugün yapıldığını belirten Ünal, ''Yine parti disiplini çerçevesinde yapılıyor. Aslında bugün temayül kavramını anlatmak istiyorum. Ama uzun uzun değinemiyoruz. O yüzden kısaca 24 Haziranın ne ifade ettiğini hep beraber birlik olarak anlamaya çalışacağız. Şer bela güçlere karşı hep birlikte direnme günüdür. Bu milleti vatansız bırakmak için birçok hain güçler bizim içimize girmek için uğraşmışlardır. Bütün bu hainliklere karşı cumhurbaşkanımız daime savunma içinde olmuştur. Onlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Bugün bir temayül gerçekleştireceğiz. Burada tercih ettiğiniz kişileri yazacaksınız ve değerlendirmeler yapılacak'' dedi.

 

“AK PARTİ, TÜRKİYE’NİN DEĞİL, BÜTÜN DÜNYADAKİLERİN UMUDU”

Temayüle AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayları da katılım sağladı. AK Parti Kahramanmaraş Eski İl Başkanı, 27.Dönem Milletvekili Aday Adayı Ahmet Özdemir yaptığı değerlendirmede, ''Partimizin seçim öncesi demokrasi şölenlerinden biri temayül yoklamasıdır. Bizde aday adayı olarak burada bulunuyoruz. İnşallah buradan çıkacak sonuç hayırlı bir sonuç olur. Buradaki hayır temennimiz AK Partinin sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyadakilerin umudu olmasıdır. Bu Temayül, AK Partinin bu seçimden zaferle çıkmasını ve kaliteli bir ekibin oluşmasının ön hazırlığı, inşallah hayırlı olur diyorum'' dedi.

 

“HEPİMİZİN AMACI CUMHURBAŞKANIMIZA TAM DESTEK OLMAKTIR”

AK Parti Kahramanmaraş 27.Dönem Milletvekili Aday Adaylarından Cihat Sezal ise, ''Aday adayı olarak temayülümüzde bulunuyoruz. Biz sonuçların memleketimiz için çok hayırlı olacağına inanıyoruz.  Biz içerisinde olsak da olmasak davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepimizin amacı cumhurbaşkanımıza tam destek olmaktır. Sonuçların memleketimiz için hayır getireceğini düşünüyorum.'' dedi.

 

“BİZ OLURUZ VEYA OLMAYIZ, NETİCE İTİBARİ İLE KAHRAMANMARAŞLIYIZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten, ardından görevinden istifa ederek, 27.Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olan Cemal Tanrıverdi, ''Dostların bu teveccühleri bizleri mutlu ediyor. İşte AK Parti budur. Kardeşlik içerisinde çok kıymetli ve değerli aday adaylarımız çok güzel çalışmışlar. Rabbim muvaffak etsin. Memleketimize kimler hayırlı ise Allah onları nasip eylesin. Yolların her ikisi de hayırlı. Biz oluruz veya olmayız, netice itibari ile Kahramanmaraşlıyız. Gidersek oradan, gitmezsek şehrimizde ve sahada hizmete devam edeceğiz. Çok geçmişim var ama hayatımda ilk defa böyle bir şey yapıyorum. 20 Yıldan beri tüm arkadaşlara destek verdik ve onları hep güzel yerlerde gördük. Büyük mutluluk duyuyorum. Vekil olursam onlara da, şehrime de hizmet edeceğim'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu