Ak Partili Öçal teröre meydan okudu

Ak Partili Öçal teröre meydan okudu

Donanımıyla dikkat çeken, terör ve savaş mağdurlarına yönelik yaptığı uluslararası çalışmalarla adından söz ettiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Habibe Öçal, Kandil operasyonunun önemine dikkat çekerek teröre meydan okudu. Öçal terörün kökünün kazılacağını söyledi.

12 Haziran 2018 - 05:08

24 Haziran genel seçimleri çerçevesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Habibe Öçal Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde KADEM ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Mikro Kredi kullanan kadınlara yönelik ‘Sosyal Destek ve Kamuya Erişim’ adlı konferansını katıldı. Burada konuşan Öçal, yaptığı konuşma ile katılımcıların beğenisini kazandı. Sık sık konuşması alkışlarla kesilen Öçal terörle arasına mesafe koymayan tüm siyasi partilere sert tepki gösterdi.

 

BİZİM KADINLARIMIZ ÇALIŞKANDIR

Mikro Krediden kredi alarak işlerin patronu olan kadınların girişimciliğinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Öçal; “Girişimcilik önemlidir. Bizim kadınlarımız çalışkandır. Gerçekten bereketlidir. Ellerinin değdiği her yeri güzelleştirirler. Özellikle yerel anlamda belediyelerimizin verdiği mikro kredi, kadınlarımızda hem girişimciliği hem de kadınlarımızın öz güvenini arttırmaktadır. Yine kadınlarımızın ekonomiye, istihdama katkılarına da önemli bir katkı sunmaktadır. Bundan dolayı yerel anlamda gerek belediyelerin, gerek KOSGEB’in kredileri önemsiyoruz ve arttırılarak hedefine uygun bir şekilde kullanılmasının da bizler takipçisi ve destekçisi olacağız. Aldığımız hibeler, krediler heba olmasın. Özellikle yaptığımız alın teri olarak emek verdiğimiz, el emeğimizi, göz nurumuzu mutlaka bir ekonomik değere ve ülke ekonomisine bir katkısın da olması kaçınılmaz diyoruz. Bundan dolayı hem kredilerimizin iyi kullanılması hem de üretilen ürünlerin pazarlanması açısından hem sizlerin hem de bizlerin yönetici mekanizmalarında olan insanların bu konuya ağırlık vermesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu noktada bütün teşviklerin bir kadın olarak, bir Milletvekili adayı olarak destekçisi olacağız. AK Parti iktidara geldiğinde kadınların istihdam da oranı yüzde 23,7’ydi. Şuanda elde ettiğimiz oran ise yüzde 33,7’dir.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta yaptıkları seçim çalışmaları sonucunda 8-0 yaparak tüm milletvekilliğini alacaklarını da dile getiren Öçal şöyle konuştu; “Kahramanmaraş’ta 8-0 yaparak Cumhurbaşkanımızı en büyük desteğimizi, 24 Haziran’da ilan edeceğiz. Kahramanmaraş bütün Türkiye’ye örnek olsun. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz destek ile örnek olacağız. Milletimizin devletimizin de yanında olduğumuzu da bütün cümle aleme ilan edeceğiz. Bir kardeşiniz olarak, milletvekili olduğumuz takdirde ki; inşallah olacağız, buna inancımız tam. Kadınların daima yanında olacağız. Bu alanda, bu sahadan gelen biri olarak, kadın çalışmalarına, kadınların güçlenmesine, kadın tabanlı projelerin yapılmasına inisiyatif alıp Ankara’da temsilciniz olarak görev yapacağız. Güçlü Türkiye bizimle yol alacak”

 

PKK’DAN ÇOK CHP’DEN SES ÇIKIYOR

Önceki gün başlayan Kahraman Türk ordusunun Kandil’e yönelik operasyonu da değerlendiren Öçal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kandile vurmaya başladık, ‘PKK’dan çok ses CHP’den’ çıkmaya başladı. Devlet vurdukça, maalesef terör ile bağlarını kesmeyen partilerden ses yükselmeye başladı. Bunlar hala terör ile besleniyor. Hala terörden medet umuyorlar. Halkın iradesini, milletin iradesinden umut kesenler, teröre bel bağlamış vaziyetteler. Bugün CHP’nin; ‘Kandilde terörist yok ne işini varda Kandil’e operasyon düzenliyorsunuz, bu seçim öncesi yapılacak operasyon değil’ söylemini hiçbir yere oturtamadık. Hiçbir siyasi partiye böyle bir demeci yakıştıramadık. Seçim var diye terör bitti mi? Teröristler saldırısını kesecekler mi? Demek ki, devlet orada bir gereklilik görüyor, Kandil’de gereklilik üzerine seçim de olsa, düğün de olsa, bayram da olsa bizim terör ile mücadelemiz daime devam edecektir. Bunların kökünü kurutacağız.”Kandil’e yapılan operasyonun gerekliliğine de vurgu yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Habibe Öçal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şu anda gündemimizde olan konulardan bir tanesi Kandil operasyonu. Bakın sürekli, bu ülkeyi terör ile terbiye etmeye kalkıyorlar. FETÖ’süydü, PYD’siydi, DEAŞ’ıydı, PKK’sıydı bunların yan türevleri derken sürekli bu ülkenin istikbaline ve istikrarına yönelik, bir saldırı halindeler. Ama Türki’ye Cumhuriyeti bekası yüksek bir devlettir. Biz Kandil operasyonu ile etrafımızdaki bütün terör koridorunu kapatacağız. Kandile vurarak PKK’ya vurarak bu ülkede terörü bitireceğiz.  Biz bunlara diyoruz ki; ‘Sağınızdakiler ve solunuzdakiler FETÖ taraftarları, PKK sevicileri terör ile aranızı kesin.’ Eğer terör ile aranıza mesafe koymazsanız millet ile aranıza mesafe koyarsınız bunu böyle bilesiniz. Biz milleti arasına mesafe koymayan, bütün değerleri, bütün ideolojik politikalarını milletinden alan bir partisiyiz. Daima da milli ve yerli kavramımızla dayanağıyla işte bu çizgiden gelmekte. Milletten aldığımız gücü tekrar millete verme, milleti güçlendirme derdindeyiz. Bundan dolayı özellikle ülkemizin şu son süreçte, hem terör ile olan mücadelesinin hem de ekonomik mücadelede, AK Partinin gösterdiği iradeyi, gösterdiği tutarlılığı, gösterdiği istikrarı, azıcık milletin ekmeği kanımızda damarlarımızda varsa, sağınızdaki ve solunuzdaki partilerde bu duyarlılığı beklemekteyiz. Bundan dolayı kadınlar olarak biz yönümüzü biliyoruz. Seçeceğimiz kişiyi biliyoruz. Tam yetki vererek Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız. Güçlü meclisle, milletvekillerimiz ile onu asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Burada kadınlar olarak irademizi göstereceğiz.  Kahramanmaraş’ta 8-0 yaparak Cumhurbaşkanımızı en büyük desteğimizi, 24 Haziran’da ilan edeceğiz. Kahramanmaraş bütün Türkiye’ye örnek olsun. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz destek ile örnek olacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...