Akedaş ev hanımlarına evde tasarruf yapmanın ipuçlarını...
Reklam

Akedaş ev hanımlarına evde tasarruf yapmanın ipuçlarını anlattı

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü anma etkinlikleri çerçevesinde, mikro krediden kredi alarak ev ekonomisine katkı sağlayan ev hanımlarına, evde tasarruf yapmanın ipuçlarını anlattı. Akedaş Konferans salonunda gerçekleşen programa çok sayıda ev hanımı ilgi gösterdi.

02 Kasım 2019 - 00:19

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. 31 Ekim Dünya Tasarruf Gününde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Gramen Mikro Finans Kahramanmaraş Şubesinden aldıkları küçük kredilerle dev başarı hikayeleri yazan ev hanımlarını hizmet binalarında misafir eden Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. enerjiyi verimli kullanmanın yolları ve tasarrufla ilgili ipuçlarını anlattı.


Kahramanmaraş’ın çeşitli bölgelerinden özel servislerle alınarak Akedaş’ta misafir edilen ev hanımlarını, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş personeli güler yüzle karşıladı. Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, evde tasarrufun ve enerjiyi verimli kullanmanın önemine dikkat çekerek, küçük kredilerle büyük işler başaran ev hanımlarını kutladı.


Tüketilen her şeyin yeteri kadar tüketildiğinde arz-talep dengesinin sağlanacağını ve böylece yarınlara daha güvenle bakılacağını dile getiren Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Yılmaz; “Her şeyi yeteri kadar tüketirsek bütçemiz açık vermez. Siz değerli hanımefendilere sunulan küçük destekler ile çok önemli katma değerler oluşturup, hem kendi bütçenize hem aile bütçenize katkıda bulunduğunuz alın terinize emeğinize çok büyük saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Alınan mikro kredilerinin tamamının geri döndüğünü ve ciddi bir katma değer oluşturduğunu ben sevinerek öğrendim. Sizleri bu nedenle tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.


ENERJİYİ VERİMLİ KULLANALIM

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş sorumluluk sahasındaki işleyişi ile ilgili de kısa bir bilgi veren Yılmaz şöyle konuştu; “AKEDAŞ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde elektriğin dağıtımını yapan ve mevcut elektrik şebekelerinin işletmesini yapan, ihtiyaç olan yerlere elektrik altyapısını yenileme, yeni elektrik şebekesi yapan bir dağıtım şirketidir. Elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımını göz önünde bulundurursak çok zor elde edilen bir enerji türü olduğunu söyleyebiliriz. Ama kullanması son derece kolaydır.


Küçücük bir elektrik düğmesiyle çok büyük elektrik motorlarını, aydınlatma sistemlerini devreye almak mümkün. Kullanımı kolay bir enerji türü. Ancak buna rağmen tüketimi, iletimi ve dağıtımı çok meşakkatlidir. O nedenle enerjinin israfı konusunda dikkatli davranmamız gerekiyor..  Elektriği ve enerjinin diğer türlerini verimli kullanmamız ihtiyacımızı kadarını israf etmeden kullanmak anlamına gelir. Bilinçli bir tüketici olmak ihtiyaçlarımızdan vazgeçmeden enerjiyi en doğru şekilde kullanmaktır.


TASARRUFUN ÖZÜNDE BİLİNÇLİ TÜKETMEK VE VERİMLİ KULLANMAK YER ALIR

Tasarrufun özünde bilinçli tüketmek ve verimli kullanmak yer alır.  Aydınlatma örneğini verecek olursak, tasarruf; hem yanan iki lambadan birini söndürmek, hem de daha verimli lambalar kullanmak anlamına gelir. Yaşadığımız alanlarda daha verimli elektrik enerjisi kullanmak istiyorsak daha verimli buzdolabı, daha verimli ısıtıcı, daha verimli elektrikli ev aletleri ve daha verimli aydınlatma lambaları kullanabilir böylece ev ve Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayabiliriz. ‘’Şeklinde konuştu.


Programa katılan Türkiye Gramen Mikro Finans Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ise Türkiye’de verdikleri kredinin 900 milyon TL’nin üzerine çıktığını hatırlatarak, dünya tasarruf gününde Türkiye İsrafı Önleme Vakfıyla birlikte tasarrufla ilgili bir etkinliğin yapılmasını önemli bulduğunu söyledi. Pehlivan; “Dünya tasarruf gününde AKEDAŞ ailesinin bizimle program yapmasına ayrıca teşekkür ediyorum. İsraf denince aklımıza gelecek 3 tane kelime var. Gereksiz, amaçsız ve yararsız yapılan tüm iş ve işlemler israftır. Bu üç kelimeyi unutmadan hayatımızı idame ettirirsek kesinlikle hayatımızın her alanında israfın olduğunu bildiğimiz için israf yapmadan bir yaşam sürmüş oluruz.” Şeklinde konuştu.


Programda yayınlanan tasarruf tüyolarının yer aldığı videoların ardından, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş ‘de Elektrik Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Esra Kübra Aytemiz, slayt gösterileriyle elektrikli ev aletlerini verimli kullanmanın yollarını anlattı. Programın ardından Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, ev hanımlarından gelen soruları tek tek cevapladı. Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş’nin organizasyonu ile enerjiyi verimli kullanmanın yolları ve tasarrufla ilgili ipuçları hakkında bilgilenen ev hanımları, düzenlenen kokteylde Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş personelleriyle kaynaştılar ve güzel ve verimli bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x