Altın Kızlar’ı apartmana hapsetti
Reklam

Altın Kızlar’ı apartmana hapsetti

Kahramanmaraş’ta bir vatandaş, oturduğu apartmana giren dilenci görünümlü kadınlardan şüphelenerek kadınları binaya kilitledi. Üstlerinden kapı kilitlenen kadınların Kahramanmaraş’a çevre illerden günübirlik gelip gittikleri, girdikleri evlerde direkt yatak odasına yönelip ziynet eşyası çaldıkları için “Altın Kızlar” olarak adlandırıldıkları belirlendi.

20 Kasım 2017 - 12:03

Olay, Kahramanmaraş’ın Osmangazi Mahallesi’nde meydana geldi. Evine dönen bir vatandaş, oturduğu apartmana giren dilenci görünümlü kadınlardan şüphelenerek binanın kapısını kadınların üzerine kilitledi ve polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüpheli kadınların kimliklerini sorgulandı. Kadınların il dışından günübirlik Kahramanmaraş'a geldikleri ve hırsızlık suçlarından kayıtları olduğu öğrenildi. Kadınlara dilencilik yapmak ve çevreyi rahatsız etmekten Kabahatler Kanunu gereği para cezası tatbik edildi.

EMNİYET DAHA ÖNCE UYARMIŞTI!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dilenci ve bohçacı görünümlü kadınların kapı kapı dolaşarak hırsızlık olaylarına karıştığı yönünde daha önce vatandaşlar uyarmıştı. Polis, evden hırsızlık olaylarının yüzde 70’inin dilenci ve bohçacı görünümlü bayanlar tarafından “plastik aparat ile kapı kilidi açmak” şeklinde gerçekleştiğine dikkat çekmişti.

Çoğu insan kısa süreli de olsa evden ayrıldığında daire kapısını sadece çekerek ayrılıyor. Oysa kapının kesinlikle anahtar ile kilitlenmesi öneriliyor. Genellikle bohçacı ve dilenci görünümlü bayanlar, sözde kapıda satış yapan ve dilenen kişiler, bu şekilde kamufle olarak esasen hırsızlık yapma amaçlı hedef dairenin zilini çalıyor. Zile bastıkları evden ses gelmeyince, evin boş olduğunu anlayarak yanlarında taşıdıkları plastik aparat ile kapının ara boşluğunu zorlamak suretiyle kolayca kapı dilini düşürüyorlar. Eğer bu esnada kapı kilitli ise hırsızlık için eve giremiyorlar. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa süreliğine dahi olsa evden ayrılırken; kapıların mutlaka anahtarla kilitlenmesi gerektiğini ifade ederek; vatandaşların satıcı, dilenci ve bohçacı kadınları mutlaka 155 ihbar telefonuna bildirmesini istiyor. 

DİKKAT ALTIN KIZLAR SİZİN DE KAPINIZI ÇALABİLİR!

Yapılan araştırmalara göre; Kahramanmaraş’ta hırsızlık olaylarına karışan kadınlar çevre illerden geliyor ve günübirlik geri dönüyorlar. Esasen bu şüpheli kadınlar birçok evin kapısına geliyor ve çok defa sitelerde dolaşıyor. Ancak vatandaş bunların birçoğunun hırsızlık amaçlı dolaştığının farkında değil. Şüpheli kadınlar, bir yolla girdikleri evlerde direkt yatak odasına yönelip ziynet eşyası çaldıkları için “Altın Kızlar” olarak adlandırılıyor. Emniyet yetkilileri bu tür hırsızlık olaylarında mal kaybına uğramamaları için vatandaşlardan ziynet eşyalarını evlerinde bulundurmamalarını istiyor. Ziynet eşyalarının evde bulundurulması gerekiyorsa da en azından yatak odasında muhafaza edilmemesi öneriliyor. 

YÜZDE 90’I SABIKALI  376 ŞÜPHELİ KADIN İNCELENDİ 

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri gezici hırsızlık şebekelerinden şehri korumak için şehrin giriş ve çıkışlarında, 24 saat kesintisiz uygulama yapıyor. Son yılarda çevre yollarında ve apartmanlarda çok sayıda şüpheli kadın yakalandı. Bunların yüzde 90’ının ise hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu tespit edildi. Polis tarafından son 2 yılda 62 şüpheli kadın grubuna uygulama noktasında müdahale edilerek inceleme ve kimlik tespiti yapıldı. Geçtiğimiz 2 yılda toplamda 376 kadın şüpheli il merkezinde incelemeye alındı. Çoğuna çevreyi rahatsız etme ve dilencilik kapsamında idari para cezası tatbik edildi. 14 ayrı kadın grubundan yaklaşık 38 kişi hakkında adlı işlem başlatıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...