Andırın’da muhtarlarla istişare toplantısı
Reklam

Andırın’da muhtarlarla istişare toplantısı

Andırın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Mahalle Muhtarları ile İlçe Tarımının ve Hayvancılığının geliştirilmesi, tarımda olan yenilikler, Tarımsal desteklemeler, Buzağı ölümlerinin önlenmesi ve çiftçilerimizin sorunları ve çözümleri hakkında istişare toplantısı düzenlendi.

12 Şubat 2018 - 05:40

Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Adsay, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Arslantaş, Mahalle muhtarları ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri katıldı.

 Andırın İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda ilk sözü alan Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Arslantaş; “İlçe Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bu toplantı bizleri gayet memnun etti. İlk defa böyle bir toplantı düzenleniyor. Bu tür toplantıların sık sık yapılmasını istiyoruz. Tarımda olan gelişmeleri bizzat öğrenerek, mahalle halkımıza daha doğru bir şekilde anlatabileceğiz.” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu ise “Andırın Ziraat Odası olarak çiftçilerimiz için çalışıyoruz, BTC-EDUSER ve Ziraat Odamız işbirliği ile Türkiye’de ilk defa taş toplama makinesinin Andırın Ziraat Odamıza alarak çiftçilerimizin hizmetine sunduk, odamızda çalışan Tarım Danışmanlarımızdan çiftçilerimizin her zaman faydalanabilirler.” Şeklinde konuştu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Adsay ise yaptığı konuşmada, “ İlk defa muhtarlarımızla böyle bir toplantı düzenlendik, düzenlenen bu tür toplantılarla, muhtarlarımızla bir araya gelerek tarımda olan yenilikler ve gelişmeler hakkında, Andırın tarımının ve çiftçilerimizin kalkınması için neler yapabileceğimizi konuşmak istedik. Bizler Tarım Bakanlığı ailesi olarak her zaman siz çiftçilerimizin yanındayız ve sizlerin destekçisiyiz. İlçemizde davalı ve hisseli arazinin çok olması sebebi ile ÇKS kayıtlı çiftçi sayımız çok az, buna sebeple çiftçilerimiz Tarımsal desteklemelerden yeteri kadar faydalanamamaktalar, bu yüzden Arazi toplulaştırması ilçemiz açısından çok gerekli ve bir an önce ilçemizde arazi toplulaştırmasının yapılması gerekmektedir.” dedi

Tarımsal desteklemelerin, Buzağı ölümlerinin ve Tarımsal çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantı, soruların cevaplanması ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...