Ara öğünlerimizin vazgeçilmezi “Protein Bar”

Ara öğünlerimizin vazgeçilmezi “Protein Bar”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Sevmez, son zamanlarda kullanımı artan protein barlar hakkında bilgiler verdi. Protein barların çikolata tadında olduğunu ifade eden Sevmez, bütün sağlıklı bireyler tarafından tüketilmesinin sakınca göstermediğini ifade etti.

19 Nisan 2018 - 16:25

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Sevmez, son zamanlarda kullanımı gittikçe artan protein barlar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. “Protein barlar genelde çikolata tadında, proteinle zenginleştirilmiş özel besinlerdir. Özellikle sporculara yönelik üretilen bu barlar uygun bir diyet programı dahilinde bütün sağlıklı yetişkinler tarafından tüketilebilir” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevmez, “Unique protein bar çikolatalı ama çok değil, tatlı ama baymıyor, yoğun ama yormuyor, ıslak ama yapış yapış değil, sıcakta kalınca haliyle biraz gevşiyor, ama eriyip kendini bırakmıyor. En önemlisi kolay kolay bozulmuyor. Adı gibi eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor ve de besin içeriği, üretim teknikleri ile bunu taçlandırarak favorim olmayı başarıyor” dedi.

 

‘TOK TUTMA ÖZELLİĞİ VAR!’

Yaklaşık 50 gram ağırlığında olan protein barların içerisinde 15 gram protein, 5 gram posa ve 3 gram yağ bulunduğunu dile getiren Uzman Sevmez, “Bu da demek oluyor ki Unique’ler günlük protein ve posa gereksinmemizin yaklaşık 5’te 1’ini bize sadece 50 gramlık bir barla sunuyor” diye konuştu.

Protein barın soğuk işlendiğini de dile getiren Sevmez, son olarak şunları dile getirdi: “Unique barlar soğuk işleniyor buda tüm besin değerini korumasını sağlıyor. Yüksek posa ve protein içeriği ile tok tutuyor. Sadece hurma ile tatlandırıldığı için şeker içermiyor, GDO’suz ve tamamı %100 doğal olan bu ürün düşük yağ oranı ile ara öğünlerimizin vazgeçilmezi haline geliyor. Her gün 1 ara öğünde mesela ikindi vakitlerinde 1 Unique protein ile enerjinizi toparlayın, iştahınızı bastırın.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi