Ara transfer dönemini tamamlayan futbol kulüpleri sezonun ikinci...
Reklam

Ara transfer dönemini tamamlayan futbol kulüpleri sezonun ikinci yarısına hazır!

4 Ocak’ta başlayan devre arası transfer döneminin tamamlanması ile birlikte kulüpler oldukça yoğun bir süreci geride bıraktı. 28 gün süren ara transfer döneminde kadrolarını yenileyen futbol kulüplerinde yaşanan gelişmeler spor medyasını da hareketlendirdi. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin, Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı medya raporuna göre gündemde en çok yer alan konular da belirlenmiş oldu. İşte araştırmanın detayları…

06 Şubat 2019 - 11:27

2018 - 2019 Süper Lig sezonu, ara transfer dönemi oldukça hareketli geçti. Özellikle transfer döneminin son iki günü birbiri ardına gelen transfer haberleri ile taraftarları heyecanlandırdı. Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı Ocak ayı raporuna göre Beşiktaş’ın kadrosuna dâhil olan Burak Yılmaz en çok konuşulan futbolcu olurken, geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Ocak ayının en çok haberi yapılan futbol takımı oldu.

Galatasaray ara transfer dönemini karlı kapattı

Galatasaray, devre arası transfer döneminde 6 futbolcuyu kadrosuna katarken, 4 futbolcu ile de yollarını ayırdı. Mbaye Diagne, Kostas Mitroglou, Christian Luyindama, Marcao, Semih Kaya ve Emre Taşdemir'i renklerine katan Galatasaray, Tarık Çamdal Ozan Kabak Garry Rodrigues Serdar Aziz ile ise yollarını ayırma kararı aldı. Sarı-kırmızılıların ara transfer döneminde 2 milyon 950 Euro kar ettiği öğrenildi. Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre Galatasaray, Ocak ayında 95 bin 451 haberle medyada en çok yer alan futbol takımı oldu.


Burak Yılmaz, 11 yıl aradan sonra yeniden Beşiktaş’ta

Beşiktaş'ın devre arasında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, 17 numaralı formasıyla siyah beyazlı ekipteki yerini aldı. Yılmaz’ın transfer haberine sevinen taraftarlar olduğu kadar, tepki gösteren taraftarlar da vardı. BB Erzurumspor maçı öncesinde kadroların anons edilmesi sırasında Burak Yılmaz’ın adı okunurken tribünlerden ıslık seslerinin yükselmesi dikkat çeken detaylardandı.

2006/2007 sezonunun tamamında ve 2007/2008 sezonunun ilk yarısında Beşiktaş’ta forma giymiş olan 33 yaşındaki Burak Yılmaz, 11 yıl sonra takıma geri dönmesi ile medyada 20 bin 656 haberde adından söz ettirdi.

Galatasaray ile yollarını ayıran Serdar Aziz, Fenerbahçe ile anlaştı

Fenerbahçe'nin 3.5 yıllığına renklerine bağladığı Serdar Aziz, takıma hızla adapte olarak idmanlara çıkmaya başladı. Aziz, transferi sonrası yaptığı açıklamada “Fenerbahçe'yi en kısa zamanda çok iyi yerlere götüreceğimizden kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli ise 28 yaşındaki futbolcunun takıma katılmasından duyduğu memnuniyeti FB TV ekranlarından dile getirdi. Galatasaray’dan ayrılarak Fenerbahçe’ye transferi gerçekleşen milli futbolcu, ay boyunca 13 bin 088 haberle konuşuldu.


Ocak ayında en çok konuşulan kulüp başkanı Ali Koç oldu

Ligde küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda da Ümraniye'ye elenmesinin ardından gözler Ali Koç’a çevrildi. Sezona Ali Koç'un başkanlığında başlayan Fenerbahçe’nin çizdiği olumsuz grafikten sorumlu tutulan başkan için yapılan yorumlar medyaya yansıdı. Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Ali Şen yaptığı açıklamada, Ali Koç'la mevcut durumu görüşmeye çalıştığını ancak Koç'un telefonlarına cevap vermediğini söyledi. Tüm olumsuzluklara rağmen kulübün başında olmaya devam edeceğinin sinyallerini veren Ali Koç, geçtiğimiz ayın 12 bin 798 haberle en çok konuşulan kulüp başkanı oldu.


Forvet transferleri Fatih Terim’i mutlu etti

Ara transfer döneminin sonlarında flaş isimleri kadrosuna katan Galatasaray’da Fatih Terim’in yüzü gülüyor. Takımda özellikle forvet krizinin sona ermesiyle rahat bir nefes alan deneyimli teknik adamın yakın zamana kadar istifa edeceği gündemdeydi. Yaptığı açıklamalardan yönetim ile arasının açık olduğu anlaşılan Terim, Ocak ayında spor medyasında 25 bin 650 haberle konuşuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi