Artık Satrançta milli oyuncumuz var!

Artık Satrançta milli oyuncumuz var!

20 Ocak 2018 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonunun organize ettiği ve 6 gün süren Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC dahil 2850 sporcu katıldı.

02 Şubat 2018 - 03:47

Kahramanmaraş’tan ise turnuvaya 11 sporcu katılmıştı. 10 yaş Kızlar Kategorisinde mücadele  eden  Asya Leman Eyitmiş  9 maçta 6,5 puan toplayarak Türkiye 9.su oldu. Eyitmiş  böylelikle 12 kişi olan Satranç Milli Takım Havuzuna girmeye hak kazandı.

Şampiyona sonrası açıklama yapan Üstad Satranç Spor Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, “Şampiyonada elde ettiğimiz başarı büyük başarıdır. Asya kızımızın Milli Takım havuzuna girerek İlimizdeki ikinci Satranç Milli sporcu olmayı başarmıştır. Bu başarı ilimizin Satrancını gelişmesi açısından çok büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.

 

“Bu Başarının Devamı Gelecektir”

Asya’nın başarısının diğer öğrencilere örnek olacağını belirten Yüksekoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asya kızımız çok çalıştı ve hakketti. Annesi Babası ailesi  çok büyük emek verdiler ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bundan sora Asya kızımızdan çok daha büyük başarılar bekliyorum. Üstad Satranç Spor Kulübü olarak Kahramanmaraş'ta her zaman söylediğim gibi biz Satrancın öncülüğünü yapıyoruz. Çok çalışıyoruz ilimizde Satranç gelişsin Çocuklar boş gereksiz şeylerle uğraşacaklarına zeka sporu olan Satrançla uğraşsınlar. Çocukların kişisel ve zihinsel gelişimi açısından Satranç çok faydalı bir spordur. Asya, kızımız Türkiye Satranç Federasyonun yıl içinde yapacağı Milli Takım Kamplarına katılacak. Bunlarda ilki Mart ayında yapılacak.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi