Artık söz çocukların

Artık söz çocukların

Pazarcık Belediyesi uygulamaya koyduğu Çocuk Meclisi ile ilçe yönetiminde çocukların da söz sahibi olmasını istedi. İlk çocuk meclisi toplantısında konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Bozdağ, hedeflerinin yeni bir Fatih, Yavuz, Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’lar yetiştirmek olduğunu söyledi.

24 Kasım 2017 - 10:18

Pazarcık Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan Çocuk Meclisinin ilk toplantısı Pazarcık Belediyesi Meclis Başkanlığında gerçekleşti. Aliye Göksel Çetin’in geçici Meclis Başkanlığında gerçekleşen çocuk meclis toplantısında çocuklar ilçeleriyle ilgili sorunları meclise taşıdı.

Her ay düzenlenecek çocuk meclisinde özellikle eğitim, mabet ve spor alanıyla ilgili alınacak kararların hemen uygulanacağı sözünü de veren Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ çocuklara vatan millet, bayrak sevgisi ile devlet şuurunu oluşturmaya çalışacaklarını söyledi.

Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve milletinin de büyük bir millet olduğuna vurgu yapan Başkan Bozdağ bu ülkeyi ileriye taşıyacak unsurların çocuklar olduğunu dile getirerek, 2019 yılına kadar devam edecek meclisin 2019 yılından sonra da yeni oluşacak çocuk meclisiyle görevini sürdüreceğine dikkat çekti.

Çocuklara hitaben Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve ülkenin üzerinde oynanan oyunlardan da söz eden Bozdağ çocuk meclisinin açılışının öğretmenler gününde yapmak istediklerini ve bu projenin de bölgede ilk olduğunu vurguladı.

Bozdağ; “Bizim burada ki amacımız ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olaylardan da belirgin ve etrafımız her zaman çember içerisinde olacaktır. Her zaman bu coğrafyada yabancı güçlerin gözü vardır. Denizlerle çevrili bor madeninden, bakırından, linyitinden ve özellikle doğalgaz olarak ta bakıldığı zaman doğudan batıya giden bir coğrafyadır bizim topraklarımız. Özellikle bu çocuklarımıza bizim coğrafyayı ve tarihi, aynı zamanda da edebiyat olarak ta hitabet sanatını bu çocuklara vermeliyiz ki güçlü nesiller yetişsin ve daha iyi liderler olsun. Mustafa Kemal Atatürk, Yavuzlar, Kanuniler, Recep Tayyip Erdoğanlar gibi maneviyatını, bayrağını ve milletini seven nesiller yetişsin.” Dedi

 

GÜÇLE NESİLLER YETİŞECEK

Pazarcık Belediyesinden bir ilk daha geldi. Kurdukları çocuk meclisiyle ilçe yönetiminde çocukların da olmasını isteyen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, güçlü nesiller yetiştirmek için çocukların öz güveninin sağlanması gerektiğini belirtti.

Pazarcık Belediyesi tarafından oluşturulan Pazarcık Çocuk Meclisi ilk toplantısını Pazarcık Meclis salonunda gerçekleştirdi. Ortaokul öğrencisi Aliye Göksel Çetin’in geçici meclis başkanlığında yapılan ilk toplantıda meclisin işleyişi ve meclis üyelerinin ilçeleriyle ilgili sorunları ele alındı. Her ayın ikinci perşembesinde yapılacak ikinci toplantıda meclis başkanı ve katiplerin seçilmesi kararlaştırıldı.

Çocukların sorunlarla ilgili yaptıkları tespitler Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozağ’ı da sevindirdi. Başkan Bozdağ çocuklardan gelen sorunları görünce çocuk meclisinin kurulmasıyla ne kadar doğru bir iş yaptığının da ortaya çıktığını belirtti.

 

ÇOCUKLARIMIZIN ÖZ GÜVENİ ÇOCUK MECLİSİYLE GELECEK

Çocuk meclisi kurmalarının hedeflerinden bir tanesinin de çocukların özgüven kazanmalarını ve demokrasi bilincini aşılamaları olduğunu ifade eden Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ şöyle konuştu, “Okullarda öğrencilerin sıkıntı yaşadığını biliyoruz ve çocuklarda özgüven kaybı ili birlikte kendini ifade etmekte güçlük çekiyor. Ürkek ve korkak nesil yetişiyor halbuki biz güçlü kuvvetli bir milletin nesilleriyiz. Geleceğimize önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de burada demokrasi bilincinden sonra vatan, bayrak, millet sevgisini ve devlet şuurunu verebilmemiz gerektiğine inanarak bu yola çıktık.  Sadece öğretmenlerimize bu çocuklarımızı bıraktığımız zaman bunun yanlış olduğu bilincindeyiz ve anne ile babanın çocuklara bu şuuru, gelenekleri görenekleri, vatan millet sevgisini aşılaması gerektiği inancındayım. Aile tüm bunları yaparak çocuklarını okula göndermeli. Çocuklar anne ve babanın canı ciğeri iyi ebeveynler iyi bir şekilde gerekli donanımları verirse öğretmende onu şekle sokar. Hamur iyi olursa öğretmen bu hamuru şekle sokar ve daha sonra da toplumun önüne seferber eder ve sonucunda bilinçli kuvvetli nesiller yetişir. Bilinçli nesillerin ve bireylerin yetişmesi de güçlü devletleri doğurur.

 

BU TOPRAKLARDA GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ

Bizim burada ki amacımız ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olaylardan da belirgin ve etrafımız her zaman çember içerisinde olacaktır. Her zaman bu coğrafyada yabancı güçlerin gözü vardır. Denizlerle çevrili bor madeninden, bakırından, linyitinden ve özellikle doğalgaz olarak ta bakıldığı zaman doğudan batıya giden bir coğrafyadır bizim topraklarımız. Özellikle bu çocuklarımıza bizim coğrafyayı ve tarihi, aynı zamanda da edebiyat olarak ta hitabet sanatını bu çocuklara vermeliyiz ki güçlü nesiller yetişsin ve daha iyi liderler olsun. Mustafa Kemal Atatürk, Yavuzlar, Kanuniler, Recep Tayyip Erdoğanlar gibi maneviyatını, bayrağını ve milletini seven nesiller yetişsin. Bizim uyumamız gerekir. Devlet adamları kolay kolay yetişmiyor. 18. Yüzyılın sonunda Abdulhamithan,19. Yüzyılda Gazi Mustafa kemal Atatürk, 20. Yüzyılda da Recep Tayyip Erdoğan dünya 5’ten büyüktür diyerek 200 yıl konuşulacak bir vecizedir.”

 

MECLİSİN İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK?

Çocuk meclisinin işleviyle ilgili bilgilerde veren Bozdağ, “Her ayın ilk çarşambası normal belediye meclisi toplanıyor ve çocuklarımızda ilk 15’nde bir ay sonunda ise diğer meclis toplanarak bu bir yıl boyunca devam edecek ve ayda 2 meclis toplanmış olacak. Öğrencilerimiz kesinlikle ayda 2 defa toplanacaklar kendi düşünce ve gündemlerini, ilçemizde olması gerekenleri ya da kentimizle alakalı düşüncelerini toplanan mecliste anlatacak bizde onlardan faydalanacağız.                 “Akıl yaşta değil, baştadır” sözünü dikkate alarak çocuklarımızın bir birey olduğunu unutmamalıyız. Eğer çocuk ailede birey olduğunu görmezse ya arkadaşının kurbanı olur ya da sokakların kurbanı olur ondan sonra da aileler Eyvah dese de iş işten geçmiş olur. Ailelere ısrarla söylüyorum çocuklarınızı öğretmenlere bırakmayın. Öncelikle siz onlara gerekli donanım ve bilgileri verin. Öğretmenler gününü de kutluyorum bir gün değil her gün öğretmenler günüdür.” Dedi. HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...