Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş’ta 5 tesisi hizmete açacak

Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş’ta 5 tesisi hizmete açacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kahramanmaraş’ta 214 milyon TL Yatırım bedelli 5 adet tesisin temelini atacak, açılışını gerçekleştirecek…

12 Mayıs 2018 - 05:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş’ta inşa edilen 4 adet tesisin temelini atacak, 1 adet tesisinde açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak tesislerin 3 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılacak. Açılışı yapılacak 1 adet tesis ise Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edildi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile toplam 214 milyon TL yatırım bedelli 5 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

 

MERASİMDE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Adatepe Barajı Sulaması 3. Kısım, 2 adet taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların temelini atacak. Yine aynı merasimde DKMP tarafından gerçekleştirilen 1 adet altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek merasimde 6 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, fıstıkçamı ve sedir türlerinden oluşan toplam 5.000 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

 

112 BİN 520 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesislerle 112.520 dekar zirai arazi suya kavuşacak, 6 mahalle taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...