Bakan Kurum müjdeleri sıraladı
Reklam

Bakan Kurum müjdeleri sıraladı

Bakan Kurum ziyaretinde müjdeleri sıraladı: “Tekke olarak bilinen Yusuflar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyoruz. Kahraman şehrimize Kılavuzlu’da 295 bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi inşa ediyoruz. Önsen Köprüsü projesini hayata geçiriyoruz. Aksu Çayı ile ilgili süreci Büyükşehir ve Valiliğimiz koordinesinde başlatıyoruz. Tarihi Maraş Çarşısı için Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı sokak sağlıklaştırma projesine destek veriyoruz.”

23 Ekim 2019 - 00:07 - Güncelleme: 23 Ekim 2019 - 00:14

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra, Vali Vahdettin Özkan, Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin de hazır bulunduğu programla havaalanında karşılandı. Ardından Bakan Kurum ve beraberindeki heyetin katılımıyla Valilik’te İl Değerlendirme Toplantısı’na geçildi.

Başkan Güngör Sunum Yaptı

Gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yeni dönem projeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı genel müdür yardımcılarının da yer aldığı toplantıda ilçe belediyelerinin de talepleri görüşüldü. Toplantının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Tekke’de Sorun TOKİ ile Çözülüyor

Bakan Kurum, “Kadim şehrimiz, kahramanlar şehri, şairler şehri Kahramanmaraş’tayız. Kahramanlığıyla tarihin her safhasına en önde yer almış şehrimizdeyiz. Kahramanmaraş’ta olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Şehirlerimizin ihyası ve inşası için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tekke olarak bilinen Yusuflar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyoruz. Etaplar halinde çalışmamızı hayata geçireceğiz. Hemşerilerimizi mağdur etmeden çalışmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Kararlı bir şekilde Tekke Bölgesi’nin dönüşümünü sağlayacağız. Kahramanmaraş’ın tarihine yakışır bir mimariyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kılavuzlu’ya Millet Bahçesi

“Gayberli Mahallesi olarak bildiğimiz heyelan riski taşıyan bölgede yaşayan vatandaşlarımız var. Bölgedeki vatandaşlarımızın taşınma sürecini hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ve üreteceğimiz rezerv konutlardan yararlanmalarını sağlayacağız. Kahraman şehrimize Kılavuzlu’da 295 bin metrekare alanda millet bahçesi projesini hayata geçireceğiz. İçerisinde çeşitli aktivitelerin yapılacağı alanı şehrimize kazandırmış olacağız. Yılsonuna kadar ihale çalışmaları tamamlanmış olacak” dedi

Önsen Köprüsü Tamam

“Önsen Bölgesi ve Kurtlar Mahallesi için de bir çalışma başlatıyoruz. Bu bölgede rezerv konutlar üreteceğiz. Vatandaşlarımızın beklediği Önsen Köprüsü projesini de hayata geçireceğiz. Kahramanmaraş’ımıza çok önemli bir projeyi kazandırmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

250 Milyonluk Tesisler

Belediyemizin ihtiyaçları kapsamında asfalt ve ulaşım hizmetlerinde kullanmak üzere 30 milyonluk kredi desteği sağlayacağız. Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçelerini kapsayan 100 milyonluk Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisinin ihalesini kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Yine Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi’nin de ihalesini gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 150 milyonluk yatırımla şehrimize önemli bir yatırım daha kazandırmış olacağız” dedi.

Aksu Çayı’nda Süreç Başlıyor

Aksu Çayı ile ilgili süreci de başlatıyoruz. Daha önce milletvekillerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde tespitlerimizi yaptık. Bu hafta itibariyle tüm tesislerde denetimleri sıklaştırıyoruz. Bölgedeki işletmelere süre vereceğiz. Bu süre içerisinde Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimiz koordinasyonunda bölgedeki sanayicilerle atıksu arıtma tesisi ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmayı başlatacağız. Aksu Çayı, inşallah bu tesisin yapılmasıyla eski günlerine geri dönecek. Bu projeyi de kararlılıkla takip edeceğiz” diye konuştu.

Tarihi Çarşıya Yeni Proje

Bakan Murat Kurum, Tarihi Maraş Çarşısı için Büyükşehir Belediyesi’nin projesine destek vereceklerini de açıkladı. Bakan Kurum, “Tarihi Kahramanmaraş Çarşı’sında sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapacağız. Büyükşehir Belediyemizin projesini destekleyeceğiz. Proje kapsamında iş yeri cepheleri yenilenecek, aydınlatma ve yürüyüş yolları düzenlenecek. Çarşının tarihi silueti ortaya çıkarılacak. Tüm çalışmalarımızın, aldığımız kararlarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimize misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet ile Trabzon Caddesi’nde vatandaşlarla buluştu. 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...