’’Bakırcılıkta eleman yetiştiremiyoruz’’

''Bakırcılıkta eleman yetiştiremiyoruz''

Kahramanmaraş'ta 36 yıldır bakırcılık yapan Orhan Kavasoğlu, Babadan oğla geçen bakırcılık mesleğinin artık eleman yetiştirilemediğini ve mesleğin geleceği açısından olumsuz bir durum olduğunu belirtti.

07 Mayıs 2018 - 04:39

1982 yılından beri bakırcılık ile uğraşan Orhan Kavasoğlu, ''12 yaşından bu yana çıraklık kalfalık yaklaşık 36 yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Bakırcılık mesleği Kahramanmaraş'ta babadan oğla geçen bir meslek. Çünkü eski el sanatları olduğu için bunun eleman yetiştirmesi çok zor. Bu meslekte yetişme ancak babadan oğla geçmeyle oluyor. Bende çıraklıkla geldim ve ben bu işi 36 yıldan beri buraya kadar getirdik'' dedi.

Şuan eleman yetiştiremediklerini belirten Kavasoğlu, ''Sorunumuz eleman yetiştirememek. Bilemiyorum nereye kadar gidecek. Günümüzde bakırcılık mesleği, ve talep çoğaldı nedeni de şu; bakırda pişen bir yemek, şeker, lokum, dondurma sütü dediğimiz Kahramanmaraş'a has özel dondurması bakır kazanda pişer. Bunun özelliğini de şuan günümüzde insanlar farkına vardı ve süs eşyasından ziyade çaydanlık gibi, tavalar gibi, tencereler gibi mutfağa girmeye başladı'' dedi.

Kavasoğlu sözlerine şöyle devam etti;

''Bakırcılığın geleceği ile ilgili eleman yokluğu var. Eleman yetiştiremiyoruz sorun bu. İnşallah devletimizin hükümetimizin bir çalışması var. Bunun üzerine mesleki okul eğitimi sistemi getirdiler. Eğer bunun üzerine biraz daha fazla içerikli giderse sektöre de girerse bu mesleği kurtarırız diye düşünüyorum.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...