BAL’da bu hafta Kahramanmaraş derbisi var

BAL’da bu hafta Kahramanmaraş derbisi var

Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de Kahramanmaraş'ı temsil eden 1920 Maraşspor ile Sakaryaspor Hanefi Mahçiçek stadında kozlarını paylaşacak.

26 Şubat 2017 - 03:22

BAL’ın 20. Haftasında Temsilcilerimizden 1920 Maraşspor ile Sakaryaspor karşı karşıya çarpışarak puan çıkarmanın arayışına girecek. Geçen hafta 2 ekibinde haftayı 3 puanla kapatması ile takımlarda moral ve motivasyon yerine gelirken 2 ekipte de çalışmalar sıklaştı ve hedef 3 puan olarak belirlendi. Hanefi Mahçiçek stadyumunda 2 takımda ayrı günlerde ayrı ayrı alanda çalışarak Hanefi Mahçiçek futbol sahasında oynanacak maçlara hazırlanırken hafta içerisinde yapılan idmanda futbolcuların yaptığı hareketler renkli görüntülere sahne oldu.  Geçen hafta Elazığ temsilcisi Elazığ DSİ’ile gülen Sakaryaspor çıkış yaşarken 1920 Maraşspor ise 4 hafta sonra galibiyete ulaşan ekip olmuştu. 1920 Maraşspor Ligde Oynadığı 18 Maçta 11 Galibiyet 7 Mağlubiyet aldı 33 puanla 5.sırada yer alıyor.

Sakaryaspor Ligde Oynadığı 17 Maçta 3 Galibiyet 14 Mağlubiyet aldı 9 puanla 12.sırada yer alıyor. Hafta sonu her iki takımında mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu Kahramanmaraş derbisinde kazanan kim olacağı merak konusu haline geldi.

İLK MAÇI 1920 MARAŞSPOR KAZANMIŞTI

Kahramanmaraş Derbisi olarak nitelendiren ve Ligin 7’inci haftasında karşılaşan BAL’temsilcilerimizin mücadelesinden 1920 Maraşspor galip çıkmıştı. BAL’ın 7. Haftasında Temsilcilerimizden Sakaryaspor ile 1920 Maraşspor karşı karşıya çarpışarak puan çıkarmanın arayışına girdi. Geçen hafta 2 ekibinde haftayı 3 puanla kapatması ile takımlarda moral ve motivasyon yerine gelirken 2 ekipte de çalışmalar sıklaştı ve hedef 3 puan olarak belirlemişti. oldukça gol duellosuna dönüşen karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erirken ikinci yarıda 2 gol bulan konuk ekip 1920 maraşspor karşılaşmayı 2-4 kazanmasını bildi. 

Batıpark Futbol sahasında gerçekleşen mücadele de Ev sahibi Sakaryaspor sahaya İbrahim Bozkurt(12) - Hüseyin Kaba(2) - Salih Özçelik(3) - Hanifi Demir(6) - Muhammed Demir(4) - Alaaddin Gülaç(8) - Oğuzhan Burak Ay(17) - Yusuf Bahşi(10) - Batuhan Karslı(7) - Musa Öztürk(18) - Ozan Kürtül(9) 11’i ile çıktı. Konuk ekip 1920 Maraşspor ise Kadir Şentürk(34) - Ali Özdiller(2) - Serhat Aydın(3) - İkram Akdoğan(4) - Kadir Demir(5) - Tugrut Yetük(7) - Ferhat Oğuz(8) - Cemil Karakum(9) - Erkan Atcı(11) - Cemal Deliktaş(15) - Mert Ali Turgut(20) 11’i ile sahaya çıktı.

İLK MAÇTA 1920MARAŞSPOR BASKILI BAŞLAMIŞTI

Batıpark Futbol sahasında oynanılan ve oldukça maça hızlı başlayan konuk ekip 1920 Maraşspor kontra ataklarla rakibinin kalesini ilk 10 dakikalık bölümde abluka altına almayı başardı. Oyuna moralli başlayan ve sahada pas trafiği ile rakibini yolan 1920 Maraşspor ilk dakikalarda gole çok yaklaştı. ilk 10 dakikalık bölümde konuk olduğu Sakaryaspor’a atak bile vermeyen 1920 Maraşspor oyu içinde hakimliğini gösterdi. Oyun kuran ve atak üstüne atak geliştiren 1920 Maraşspor gole çok yaklaşan ve istekli bir oyun sergileyen ekip olarak göze çarptı.

1920 MARAŞSPOR GOLÜ ERKEN BULMUŞTU

Girdiği pozisyonlarla ve ara paslarla rakibini yoran 1920 Maraşspor oyun kurmakta zorlanmadı. Rakibini abluka altına alan ve istediği oyunu sahaya yansıtarak oyun üstünlüğünü rakibine hissettiren 1902 Maraşspor 11’inci dakikada ani atakla golü buldu. Konuk ekipte Erkan Atcı'nın kullandığı köşe vuruşuna düzgün bir vuruş yapan Cemal Deliktaş 1920 Maraşspor'u 1-0 öne geçirdi.

SAKARYASPOR PENALTIDAN BERABERLİĞİ YAKALAMIŞTI

1920 Maraşspor’un golü ardından oyuna dönüş yapan ev sahibi Sakaryaspor geliştirdiği atakta Defansta Ali’nin hatasını bırakmayan Hanefi ceza ayayı üzerinde ikili mücadele de düşürülmesi ile müsabaka hakemi Mustafa İnan penaltı noktasını gösterdi. Gelişen ev sahibi Sakaryaspor atağında Sakaryaspor penaltı kazandı. Ev sahibinde Sakaryaspor'da Hanifi Demir penaltıdan attığı golle durumu 1-1 yaptı.

CEMAL DENGEYİ TEKRAR BOZMUŞTU

Gol sonrasında sahada devleşen Sakaryaspor defans yapmaya başlarken 1920 Maraşspor ataklarını sıklaştırırdı. Konuk ekip baskılı ataklara karşılık vermeye başladı ve 19. dakikada gole tekrar cemal ile ulaştı.  Maça iyi konsantire olan ve rakibe göre sahada daha diri olan 1920 Maraşspor ani ataklarla rakip alanı abluka altına almaya devam etti. Açık arayan 1920 Maraşspor defansında arkasına sarkarak 2. golü de Cemal ile buldu. Ani ataklarını sıklaştıran ve rakibi pas trafiği ile meşgul eden 1920 Maraşspor ‘da Cemil'in indirdiği topa harika bir vuruş yapan Cemal Deliktaş kendisinin ve takımının 2. golünü attı, durumu 2-1 yaptı.

BATUHANLA EŞİTLİK GELMİŞTİ

Adeta gol duellosu gibi geçen karşılaşmada ev sahibi Sakaryaspor konuk ekibin baskılı ataklarına karşılık verdi ve oyundan kopmadı. Oyunda rakibini zorlayan ve kaleye gönderilen her atakta etki yaratan 1920 Maraşspor’da defansın hatasından Sakaryaspor’un golü geldi. Karşılaşmanın 34. dakikasında Ev sahibi Sakaryaspor’da Sağ kanattan gelişen atakta Alaaddin içeri aktardığı topta defansın hartasını değerlendiren Batuhan duruma tekrar eşitliği getirdi. 2-2

İLK YARI EŞİTLİKLE BİTMİŞTİ

Oldukça çekişmeli geçen ve adeta gol düellosuna dönen mücadele de her iki takımda baskılı ataklarla oyunda hükmetmeye çalışırken mücadelenin ilk yarısı 1920 Maraşspor’un Cemal ile bulduğu 2 gol, ev sahibi Sakaryaspor’da ise Penaltıdan Hanefi ve defansın hatasından Batuhan’ın golü ile ilkyarı 2-2 sona erdi.

CEMAL HATTRİCK YAPAN İSİM OLMUŞTU

Geçen sezon Fidanspor’un şampiyon kadrosunda yer alan ve 1920 Maraşspor’a sezon başı transfer olan Cemal Deliktaş 1920 Maraşspor Elazığ Yolspor karşısında fileleri 3 kez ağlandırdığı gibi Sakaryaspor kalesini de 3 kez ağlandırmasını bildi. İlk yarıda 2-2 eşitlikle sonuçlandığı mücadele de 2. yarının hemen başlangıçında 1920 Maraşspor’da Cemal Deliktaş 3. gole imza attı.  Cemal Deliktaş saha içerisinde Hettrick şow yaparak takımına galibiyetin sevincini yaşatırken takımını da galibiyete taşıyan isim oldu.

KONUK 1920 MARAŞSPOR 4’LEMİŞTİ

Oyunda her iki takımında hırslı bir oyun sergilediği mücadele de 2. yarıda bulduğu 2 golle rakibini gol yağmuruna tutan 1920 Maraşspor baskılı atakları ile 4 golü de buldu. Rakibin savunmasının hatasını affetmeyen 1920 Maraşspor’da İkram 1920 Maraşspor’a 1 gol ikram etti. 66’ıncı dakikada Sağdan yapılan ve kalenin solundan filelere yollayan İkram Akdoğan 1920 Maraşspor'u 4-2 öne geçirdi.

GEÇEN HAFTA 1920 MARAŞSPOR 4 HAFTA SONRA GALİBİYETE ULAŞAN TAKIM OLDU

Bölgesel Amatör Ligde 2. Grupta Mücadele eden 1920 Maraşspor Ligin 19.haftasında Elazığ Yolspor'u 4-2 yendi. Bölgesel Amatör Ligde 2. Grupta Mücadele eden 1920 Maraşspor Ligin 19.haftasında Deplasmanda Elazığ Yolspor'a Konuk Oldu. Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden 1920 Maraşspor deplasmanda karşılaştığı Elazığ Yolspor’u 4-2 mağlup ederek 4 maç sonra puan aldı.

Geçen hafta Elazığ derbisini kazanarak alt sıralardan biraz uzaklaşan Yolspor bu hafta evinde ağır bir yenilgi aldı. Yolspor Tesisleri’nde saat 14:00’da oynan maçta Mehmet Akalın, Yusuf Karakoyun ve Ersin Sağmen hakem 3’lüsü görev yaptı.

GOL DUELLOSU YAŞANDI

Elazığ Yolspor tesislerinde oynanan mücadeleye Elazığ Yolspor hızlı başladı. 15. Dakikada Zindan Altın düzgün bir vuruşla topu 1920 Maraşspor filelerine göndererek Elazığ Yolspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra rakip alanda baskı kuran 1920 Maraşspor 21. Dakikada Öner Yüzer’in pasında Gökhan Karakum düzgün bir vuruşla 1920 Maraşspor’a beraberlik getiren golü attı. Beraberlik golünden sonra galibiyet golü için yüklenen 1920 Maraşspor 31. dakikada Turgut Yetük’ün  defansın arkasına gönderdiği topta Öner Yüzer Savunmayı ve Kaleciyi geçerek 1920 Maraşspor’u 2-1 öne geçiren golü attı. İlkyarı 1920 Maraşspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına Hızlı başlayan 1920 Maraşspor rakip alanda baskı kurarken 63. Dakikada Ferhat 1920 Maraşspor’u 3-1 öne geçiren golü attı. Golden sonra oyunda tempo düşerken Elazığyolspor 78. Dakikada Hakan Tunç’un attığı golle farkı 1’e indirdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Maraş ekibi 63’te Ferhat Oğuz’la farkı 2’ye çıkararak skoru 3-1 yaptı. 78’inci dakikada Hakan Tunç ile farkı bire indiren Elazığyolspor beraberlik arayışına düştü. 2-3’lük Golden sonra 1920 Maraşspor kalesine yüklenen Elazığ Yolspor beraberlik golünü bulamazken, karşılaşmanın uzatma dakikalarında Yusuf İslam Toy rakip defanstan aldığı top ile Cemal’i buluşturdu. Cemal 90+2’de 1920 Maraşspor’u 4-2 öne geçiren golü attı. 90+2’de gelen Cemal Deliktaş’ın golüne engel olamayınca karşılaşma 2-4 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi. 1920 Maraşspor aldığı bu galibiyetle 4 hafta sonra galibiyetle tanıştı. 1920 Maraşspor ligin 20. Haftasında Hanefi Mahçiçek Stadyumunda Kahramanmaraş Sakaryaspor ile karşılaşacak.

GEÇEN HAFTA SAKARYA 2 GOLLE 3 PUANI KAPTI

Bölgesel Amatör lig 2.grupta mücadele eden Sakaryaspor, evinde Elazığ Temsilcisi DSİspor’u 2-1 mağlup etti.  Ligde 6 puanla zeminde yer alan ve zor günler geçiren Sakaryaspor 3 puanı 2-1 mağlup etti.  BAL 2.grupta Kahramanmaraş’ı temsil eden Sakaryaspor, Batıpark futbol sahasında Elazığ temsilcisi DSİspor’u ağırladığı karşılaşmada 3 puanı koparmasını bildi. 

Geçen sezon Play-off’lardan BAL’a çıkış yapan Sakaryaspor lige geç başlaması ile birlikte ligde genç ekiple birlikte göz doldururken ligde de zor günler geçiren ekiplerimiz arasında yer alıyor.

2. Yarının başlaması ile birlikte 2. Yarının ilk maçında da dinlenen Sakaryaspor puan toplayıp BAL’da kalıcı olmanın peşine düştü. Kendi sahasında ilk galibiyetine Şanlıurfa Temsilcisi 11 Nisan Karşısında alan Sakaryaspor puanını 6 ‘ya çıkarmıştı. 19 Şubat Pazar günü sahasında Elazığ DSİ Spor’u ağırlayan Kahramanmaraş ekibi 2-1’lik galibiyetle 3 puanın sahibi olmasını bildi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...