Bal Gibi Şampiyonlar

Bal Gibi Şampiyonlar

Kahramanmaraş’ın 3 takımla mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 79 ilden 156 takımın mücadele ettiği 2016-2017 sezonunda şampiyonluk kupasını kaldıran takımlar belli oldu.

27 Nisan 2017 - 12:53

 Yıl boyunca nefes kesen mücadelelere sahne olan BAL, 2016­2017 sezonunda 79 ilden 156 takımın katılımıyla 12 takımlı bir grup, 13 takımlı on grup ve 14 takımlı bir grup olmak üzere toplam 12 grupta oynandı. Liglerin sona ermesi ile şampiyonluğunu ilan eden takımlar belli oldu. Yarı profesyonel lig olarak 2010 yılında uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Lig' de 6. sezon geride kaldı. 12 grupta 156 takımın katılımıyla 24 Eylül 2016 tarihinde başlayan BAL' da heyecan yaklaşık 6 ay sürdü. Sezonun tamamlanması ile 1. Grup' ta Mardin 47 Spor; 62 puanla, 2. Grup' ta Ş.Urfa Karaköprü Belediyespor; 57 puanla, 3. Grup' ta Arsinspor; 55 puanla, 4. Grup' ta Güzel Orduspor; 63 puanla, 5. Grup' ta Osmanyespor FK; 60 puanla, 6. Grup' ta Yeni Altındağ Belediyesispor; 62 puanla, 7. Grup' ta Bucak Belediye Oğuzhanspor; 56 puanla, 8. Grup' ta Utaş Uşakspor; 51 puanla, 9. Grup' ta Turgutluspor; 60 puanla, 10. Grup' ta Erokspor; 57 puanla, 11. Grup' ta Modafenspor; 54 puanla ve 12. Grup' ta Ergene Velmeşespor; 54 puanla gruplarında şampiyon olarak 3. Lig' e yükselebilmek adına play-off maçı oynamaya hak kazandılar. BAL 12 grupta şampiyon apoleti takanları, bekleneni veremeyenleri ve sürpriz yapan takımları Gazetemiz spor Muhabiri İlker Yiyen grup grup futbol severler için derledi.
 BAL 1.GRUP'TA ŞAMPİYON: MARDİN 47 SPOR
Sezon boyunca 12 takımın mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 1. Grup' ta Mardin 47 Spor, bitime 5 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. BAL' da 12 grupta mücadele eden 156 takım arasında 2016-2017 sezonunun ilk şampiyonu Mardin 47 Spor oldu. BAL 1. Grup' ta 17. hafta karşılaşmasında evinde Hakkarispor Futbol Kulübü' nü 2-0 mağlup eden Mardin 47 Spor, ligin tamamlanmasına 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
BAL 1. Grup' ta yer alan Mardin 47 Spor, geride kalan haftalarda oynadığı 22 karşılaşmanın 20' sinden galibiyet ile ayrıldı. İki maçta ise berabere kaldı.
BAL' da ilk sezonunu geçiren Mardin ekibi, ligde ilk puan kaybını 1. hafta müsabakasında sahasında ağırladığı Kurtalan Spor ile 0-0 berabere kaldığı maçta yaşadı. Ardından çıktığı 20 maçı kazanan Mardin 47 Spor istikrarlı bir grafik çizdi. 20 maçtan üst üste 3 puanla ayrılan Mardin 47 Spor, ligin son haftası Ağrı 1970 Spor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve ligi namağlup lider bitirdi. Mardin ekibi 22 haftalık lig periyodunda sadece açılış ve kapanış maçlarında puan kaybetti. En yakın takipçisi Bağlar Belediyespor' un 19 puan önünde ligi birinci tamamlamayı başaran Mardin 47 Spor, bu periyotta 9 gol yedi ve rakip filelere gönderdiği 44 golle grubunun en skorer takımı olmayı başardı. Mardin 47 Spor, -kendi adına- sezonun en farklı galibiyetini 3. haftada sahasında Çeltikspor' u 5-0 yenerek elde etti. Mardin 47 Spor, topladığı 62 puanla BAL 1. Grup' ta namağlup unvanı ile şampiyon oldu. Mardin temsilcisi, bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen ilk takım oldu. Ligi sonuncu sırada (12) bitiren Başkale Gençlik Spor ile 11. basamakta tamamlayan Çeltikspor ise BAL' a veda etti.
 BAL 2.GRUP'TA ŞAMPİYON: ŞANLIURFA KARAKÖPRÜ BELEDİYESPOR
13 takımlı BAL 2. Grupta Şanlıurfa' yı temsil eden Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor bu sezon şampiyon oldu. Kahramanmaraş’ın 3 temsilcisi (Fidanspor, Sakaryaspor ve 1920 Maraşspor) ekiplerine karşı sahada iyi oyun sergileyerek BAL 2. Grup' ta 4 takımın verdiği nefes kesen şampiyonluk mücadelesinde gülen taraf son hafta İnönü Üniversitesi'ni 2-1 mağlup eden Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor oldu. Sezon başından bu yana Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Araban Belediye Spor ve Adıyaman 1954 Spor ekipleri ile şampiyonluk yarışına giren Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor, ligin son haftası damalı bayrağı geçen ilk takım oldu ve 1 puan farkla grubu şampiyon tamamladı. Şanlı Urfa temsilcisi, 26 haftalık lig maratonunda  oynadığı 24 maçtan 18 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı. Topladığı 57 puanla ligi birinci sırada tamamlayan Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor, kaydettiği 61 golle ligin en fazla gol üreten takımı olmayı başarırken kendi filesinden ise 20 kez top çıkardı. Şampiyonluk kupasını son hafta kaçıran; Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Araban Belediye Spor ve Adıyaman 1954 Spor ise 56' şar puanla sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü basamakta yer aldılar. Şanlıurfa'yı 3. ligde temsil etme parolasıyla yola çıkan Karaköprü Belediyespor, sezonun tamamlanmasıyla grupta birincilik ipini göğüsledi. BAL 2. Grup' ta ligi son iki sırada tamamlayan Elazığ DSİ Spor (13) ile Kahramanmaraş Sakarya Spor (12) ise küme düştü.
 BAL 3.GRUP'TA ŞAMPİYON: ARSİNSPOR
Bölgesel Amatör Lig 3. Grup' ta mücadele eden Arsinspor, ligin son maçında Artvin Hopaspor' u 4-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.
Lige istediği gibi sonuçları alamadan başlayan Arsinspor, teknik direktör değişikliğine gitti. Yeni teknik patron Ulaş Ulusan ile birlikte 14 maçta 12 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 13 takımlı grubun 26 haftasının genelinde 17 galibiyet, 4  beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrılan sarı-siyahlılar, 1 puan farkla ligin son haftası şampiyonluk kupasını kaldırdı. Iğdır Aras Spor ile zirve mücadelesi veren Arsinspor, topladığı 55 puanla ligi birinci basamakta tamamladı. Ligi son basamakta tamamlayan Alkandere Spor ve sondan bir üst basamakta yer alan Bayburt Belediyespor küme düştü.
 BAL 4.GRUP'TA ŞAMPİYON: GÜZELORDUSPOR
Bölgesel Amatör Lig 4. Grup' ta mücadele eden Güzelorduspor maçların tamamlanmasını beklemeden  şampiyonluğunu ilan etti. BAL 4. Grup' ta Güzelorduspor, sahasında Ladik Belediyespor' u 1-0 mağlup ederek sezonun bitmesine iki hafta kala grup şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. 13 takımın yer aldığı
BAL 4. Grup' ta 24 hafta sonunda 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile 63 puan toplayan Güzelorduspor, yakın rakibi Yeni Amasyaspor' a 10 puan fark atarak sezonu zirvede tamamladı. Ordu temsilcisi, 55 golle grubun en skorer takımı olurken kalesinde gördüğü 10 golle ligin en az gol yiyen takımı olmayı da başardı. Sezon başından bu yana kötü bir performans gösteren Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor ligi son sırada tamamladı ve 12. sıradaki Yolspor ile birlikte küme düştü. Ayrıca Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor' un sezon içerisinde aldığı ceza puanı gerekçesi ile 3 puanı silindi.
 BAL 5.GRUP'TA ŞAMPİYON: OSMANİYESPOR FK
Türkiye Bölgesel Amatör Lig 5. Grup' ta yer alan Osmaniyespor FK, ligin tamamlanmasına iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi. 13 takımlı BAL 5. Grup' ta yer alan Osmaniyespor FK, oynadığı 24 karşılaşmanın 3' ünde berabere kaldı, 2' sinde yenildi, 19' unda ise galip geldi. Osmaniye temsilcisi bu performansı ile 60 puan topladı ve grubu lider bitirdi. Kalesinde gördüğü 13 golle grubun en az gol yiyen takımı olan Osmaniyespor FK, rakip fileleri 45 defa havalandırdı. Sezonun en skorer takımı, 63 golle lig üçüncüsü Mersin B.Şehir Bld. Meskispor oldu. En fazla gol yiyen ekip ise 97 golle Körfez İskenderunspor oldu. Ayrıca Körfez İskenderunspor ligi son sırada tamamladığı için küme düştü. Sezonu sondan birinci basamakta bitiren Tyana Spor' da BAL' a veda eden bir diğer takım oldu.
 BAL 6.GRUP'TA ŞAMPİYON: YENİ ALTINDAĞ BELEDİYESİSPOR
Bölgesel Amatör Lig 6. Grup' ta Yeni Altındağ Belediyesispor, bitime 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. BAL 6. Grup 24. haftasında şampiyon apoleti ile Ahi Stadyumu' na çıkan Yeni Altındağ Belediyesispor, Yeşil Kırşehirspor' u 2-3 mağlup etti ve sezonu namağlup lider tamamladı.
İçeride ve dışarıda topladığı puanlarla BAL. 6. Grup' ta ilk sırada yer alan Başkent temsilcisi bu sezon 25 haftanın 21' inde rakiplerinin önünde yer aldı. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup' ta en yakın rakibiyle 8 puanlık farkı koruyan Yeni Altındağ Belediyesispor, içeride ve dışarıda topladığı puanlarla BAL. 6. Grup' ta ilk sırada yer aldı.Başkent temsilcisi bu sezon 25 haftanın 21' inde rakiplerinin önünde yer aldı. Ankara temsilcisi Yeni Altındağ Belediyesispor, BAL' da 12 grupta 156 takım arasında  yenilgisiz şampiyon olmayı başardı. BAL 6. Grup' un lideri Yeni Altındağ Belediyesispor, yaklaşık 7 aylık lig maratonunda hiç yenilgi yüzü görmedi. Teknik direktör Mesut Üretir yönetimindeki Ankara ekibi, bu sezon oynadığı 24 maçta 19 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Yeni Altındağ Belediyesispor, topladığı 62 puanla en yakın takipçisi 68 Aksaray Belediyespor' un 8 puan önünde yer alarak ligi ilik sırada bitirdi. Bölgesel Amatör Lig' de üçüncü sezonunu geçiren Yeni Altındağ Belediyesispor, 2016/2017 sezonunda BAL 6. Grup' un 25 haftalık periyotunda gösterdiği bu performansla ligi yenilgisiz lider tamamladı. Yeni Altındağ Belediyesispor, topladığı 62 puanla ligde 1. sırada yer alırken rakip ağlara attığı 54 gole karşı kalesinde 16 gol gördü. Namağlup unvanı ile kupaya uzanan Başkent ekibi, ligin en skorer ekibi olurken kalesinde gördüğü 16 gol ile ligin en az gol yiyen takımı olmayı başardı.
 BAL 7.GRUP'TA ŞAMPİYON: BUCAK BELEDİYE OĞUZHANSPOR
BAL 7. Grup'ta mücadele eden Bucak Belediye Oğuzhanspor şampiyon oldu. BAL 7. Grup' un son maçında Bucak Belediye Oğuzhanspor, rakibi Akşehir Spor ile deplasmanda karşılaştı. Maçtan 3-1 galip ayrılan Bucak Belediye Oğuzhanspor şampiyonluğunu ilan etti. Bucak Belediye Oğuzhanspor, oynadığı 24 karşılaşmada;18 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 56 puan topladı. Rakip ağlara 38 gol kaydeden Bucak Belediye Oğuzhanspor, kalesinde ise 18 gole mani olamadı. Grupta ikinci 55 puan ile Isparta Davrazspor, üçüncü ise 52 puan ile Kepez Belediyespor oldu. 13 takımlı grubu son iki sırada tamamlayan Akıncılar ile Konyaaltı Belediyespor ise BAL' a veda etti.
 BAL 8.GRUP'TA ŞAMPİYON: UTAŞ UŞAKSPOR
Bölgesel Amatör Lig 8. Grup' ta Utaş Uşakspor, Yatağanspor deplasmanından 3 puan alarak şampiyonluğunu ilan etti.
BAL 8. Grup' ta nefesleri kesen şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürdü. 26. hafta karşılaşmasında Yatağanspor' u 2-1 yenen Uşak temsilcisi, İzmir'den gelen Çiğli Belediyespor - Sökespor karşılaşmasının sonucunun ardından şampiyonluğunu ilan etti. Ligde son haftaya girilirken 3 takımında şampiyonluk iddiası bulunurken Utaş Uşakspor, Yatağanspor karşısında mutlak galibiyet alıp İzmir' den gelecek sonucu bekleyecekti. Rakibini 2-1 yenen Utaş Uşakspor, Çiğli Belediyespor' un 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmanın ardından bir puan farkla şampiyonluğunu ilan eden takım oldu. Oynadığı 23 maçtan; 15 galibiyet 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik alan Uşak ekibi, 51 puan topladı. Rakip fileleri 38 kez havalandıran Utaş Uşakspor,13 gol gördü. Lig maratonunu son iki basamakta bitiren Denizli Sarayköyspor ile Pamukkalespor BAL' a veda etti. Pamukkalespor sezon boyunca kalesinde 82 gol gördü.
 BAL 9.GRUP'TA ŞAMPİYON: TURGUTLUSPOR
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup' ta Turgutluspor normal sezonu en yakın rakibinin 9 puan önünde lider olarak tamamladı. Ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Manisa temsilcisi, ligin kapanış haftasında konuk olduğu Bandırma Etispor' u 2-1 ile geçti ve sezonu galibiyetle kapattı. Sahaya çıktığı 24 maçtan; 3 beraberlik, 2 yenilgi ve 19 galibiyetle ayrılan Turgutluspor, puan tablosunu topladığı 60 puanla birinci sırada tamamladı. Manisa ekibi, 13 golle ligin en az gol yiyen takımı olurken rakip kaleye 45 gol attı. 12' şer puanlı Erdekspor ile Alaçatıspor ise küme düştü.
 BAL 10.GRUP'TA ŞAMPİYON: EROKSPOR
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta son maçta deplasmanda grup sonuncusu Gürsu Belediyespor' u 2-0 yenen Erokspor şampiyon oldu. Erokspor' un başarılı teknik direktörü Metin Kaygın, sarı­yeşilli takımla iki sezon üst üste şampiyon olarak büyük bir başarının altına imzasını attı. 26 haftalık lig maratonunda  oynadığı 24 maçtan 18 galibiyet 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılan Erokspor, en yakın rakibinin 2 puan önünde yer alarak 57 puanla ligi şampiyon tamamladı. Ligin dibine demir atan Gürsu Belediyespor ile Yalovaspor ise kümede kalmayı başaramadılar. BAL 10. Grup' ta Sapanca Gençlikspor' un,  sezon içerisinde ceza puanı aldığı için 3 puanı silindi.
 BAL 11.GRUP'TA ŞAMPİYON: MODAFENSPOR
Ankara deplasmanında Keçiören Bağlumspor ile golsüz berabere kalan Modafenspor, ligin bitimine iki hafta kala en yakın takipçisinin puan  kaybetmesi ile şampiyonluğunu ilan etti. 14 takımlı grupta bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantileyen kırmızı­siyahlılar, 26 maçın 4' ünde mağlup olurken 6' sında berabere kaldı ve 16' sında ise galip geldi. Topladığı 54 puanla ligi zirvede tamamlayan Modafenspor, BAL 11. Grup' u şampiyon tamamladı. Bu periyotta 45 gol üreten Modafenspor, kalesini 20 gole kapatamadı. Akçakocaspor ile Eskişehir Yunusemre Spor ise topladıkları 16 puanla ligin son iki basamağında yer alarak küme düştüler.
 BAL 12.GRUP'TA ŞAMPİYON: ERGENE VELİMEŞESPOR
BAL 12. Grup takımlarından Ergene Velimeşespor, topladığı 54 puanla şampiyon oldu. Sahaya çıktığı 24 haftada 16 maçı kazanan Ergene Velimeşespor, 2 karşılaşmada mağlup olurken 6 müsabakada ise berabere kaldı. Bu maçlarda 56 gol kaydeden Ergene Velimeşespor, grubun en skorer takımı olmayı başardı. Kalesinde ise 20 gol gördü. BAL 12. Grup' ta küme düşen Kırklareli Yıldırımspor ile Vefaspor' a sezon içerisinde ceza puanı aldıkları gerekçesi ile 3 puan silme cezası verildi. 12 grupta küme düşen takımlar arasında sadece Kırklareli Yıldırımspor eksi (-) puanla ligi tamamladı.
 BÖLGESEL AMATÖR LİG'E KATILAMAYAN TAKIMLAR:
İscehisarspor (Afyon), Çankırı Belediye Gençlikspor (Çankırı), Beşyüzevlerspor (İstanbul), Vizespor (Kırklareli), Bekirpaşa Başaranspor (Kocaeli), İhsaniye Gençlerbirliği (Konya), Kütahya Seramikspor (Kütahya), Akarcaspor (Uşak), Safranboluspor (Karabük)
BAL' DA STATÜ
BAL'da 12 Grup birincisi Play-off turuna yükselecek. Play-Off birinci turunda oluşan 6 eşleşme tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve galipler Spor Toto 3.Lig'ine yükselecek. Birinci turda mağlup olan 6 takım bir kez daha eşleştirilecek ve yine tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak 3 eşleşmenin galibi Spor Toto 3.Lig'e çıkacak son 3 takım belirlenecek.
3. LİG' E YÜKSELME NASIL OLACAK?
Play-off müsabakaları 2 kademede oynanacak olup, 1.Kademede 12 grup birincisi birbirleriyle aşağıda belirtilen şekilde eşleşerek tarafsız bir sahada, tek maç eleme usulü müsabakalar oynayacak.
1. müsabaka (1.grup birincisi­2.grup birincisi)
2. müsabaka (3.grup birincisi­4.grup birincisi)
3. müsabaka (5.grup birincisi­6.grup birincisi)
4. müsabaka (7.grup birincisi­8.grup birincisi)
5. müsabaka (9.grup birincisi­10.grup birincisi)
6. müsabaka (11.grup birincisi­12.grup birincisi)
İLK ETAPTA KAYBEDENLERE BİR ŞANS DAHA
1. Kademe müsabakalarında galip gelen 6 takım Spor­Toto 3. Ligine yükselecekler. 2. Kademe müsabakaları ise 1.Kademede mağlup olan 6 grup birincisinin birbirleriyle aşağıda belirtilen şekilde eşleşerek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü müsabakalar oynamasıyla gerçekleştirilecek.
Buna göre 2. Kademe müsabakaları:
7.müsabaka (1.grup­2.grup mağlubu) – (3.grup­4.grup mağlubu)
8.müsabaka (5.grup­6.grup mağlubu) – (7.grup­8.grup mağlubu)
9.müsabaka (9.grup­10.grup mağlubu) – (11.grup­12.grup mağlubu)
ile oynanacak. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x