Bankalar, emekliye düşük faizli kredi verecek

Bankalar, emekliye düşük faizli kredi verecek

Kredi faizleri düşüşe geçince, yeni kampanyalar için kolları sıvayan bankalar, 12 milyon emekliyi düşük faizli kredi fırsatıyla sevindirecek.

04 Kasım 2018 - 21:23

Ağustosta ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 3’e kadar yükseldi. Bu dönemde kredi kampanyalarını askıya alan bankalar, faizlerin düşüşe geçmesiyle yeniden sahaya inmeye hazırlanıyor. 'Düşük faiz' ve 'ertelemeli ödeme' seçenekleriyle müşterilerini cezbetmek için kampanya hazırlığı yapan bankaların hedefinde bu sefer, emekliler yer alıyor.

‘BORÇ ŞARTI OLACAK’

Faizinin yüzde 0,85 ila yüzde 1 olması planlanan krediden faydalanabilmenin belli şartları olacak. Öncelikle, banka bu fırsatı sadece 'maaşlı müşterisi olan emeklilere' sunacak. Ayrıca, kredi kartı, fatura ödeme talimatı gibi ek taleplerin de olması muhtemel. Edinilen bilgiye göre, kredi kullanacak emekli eğer çalışmıyorsa, başka bankaya kredi borcunun olmaması gerekiyor.

ÜST LİMİT 10 MAAŞ

Kredinin taksitleri emeklinin maaşından otomatik olarak kesilecek. Borçlanacak kişinin bankaya bunu yazılı olarak ibraz edecek. Kredinin üst limiti maaşın 10 katını aşamayacak. Henüz masada olan ve çalışmaları devam eden proje netleştiğinde, kamuoyuna açıklama yapılacak. (GÜNEŞ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi