‘Başarının önündeki engelleri birlikte kaldıralım’
Reklam

‘Başarının önündeki engelleri birlikte kaldıralım’

Öğrenci başarısında, veli faktörünün önemine inanan Özel Final Temel Lisesi, bahar dönemi birinci veli toplantısını düzenleyerek veliler ile öğrenci başarısı önündeki var olan engelleri kaldırmayı hedefliyor.

22 Şubat 2017 - 12:21

Özel Final Temel Lisesi bahar dönemi birinci veli toplantısını düzenleyerek veliler ile öğrenci başarısı önündeki var olan engelleri kaldırmayı hedefliyor. Toplantı öncesinde velilere bir konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim Gülsu, öğrenci başarısında veli faktörünün çok önemli olduğunu, velisi tarafından takibi, kontrolü yapılan öğrencilerin daha da başarılı olacağını dile getirdi.

Gülsu, velilere hitaben, başarı için çocuklarınızı evde siz, okulda biz takip edelim diyerek, velilere işbirliği önerisinde bulundu. Bu sebeple öğrencilerin ders başarısında bir artışın söz konusu olacağını vurguladı.

Veli Toplantısında, Okul Müdüründen sonra söz alan Okul Rehberlik Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt velilere yönelik görsel destekli bir bilgilendirme semineri vererek okul işleyişi hakkında anne-baba tutumları ve sınav sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Rehberlik Uzmanı Bayazıt, Üniversiteli olma yolunda ilk adım olan YGS’nin 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacağını bu sınavın sadece ilk basamak olduğunu ve öğrencilerimiz için belirleyici sınavın Haziran ayında yapılacak olan LYS olduğunu vurguladı. YGS’nin yerleştirmede yüzde 40, LYS’nin ise yüzde 60 etkiye sahip olduğunu vurgulayan Bayazıt, YGS’de kadar yüksek puan alınırsa o derece iyi olacağını, Adayların bu süreçte panik yapmaması gerektiğini, kaybedilen puanların LYS ‘de telafisinin mümkün olacağını söyledi.

Bayazıt, her şeyden önce ergen velisi olmanın sabır istediğini vurgulayarak, Okul Rehberlik (PDR) servisi olarak daima anne babaların yanlarında olduğunu, anne babaların YGS sınavı öncesinde çocukları ile asla çatışmaya girmemelerini, belirterek, evlatlarına destek olmaları önerisinde bulundu.

Öğrenci velileri daha sonra sınıf danışman öğretmenleri ile görüşerek çocuklarının durumu hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x