Başkan Erkoç: “B ve C planlarını devreye sokuyoruz”

Başkan Erkoç: “B ve C planlarını devreye sokuyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, il genelinde herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması için B ve C planlarını devreye soktuklarını söyledi.

28 Aralık 2016 - 01:28

Başkan Erkoç kar yağışı sonrası Ayvalı Barajı’nda yaptığı gezi ve incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş halkının bir müddet suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.


YAĞIŞLAR BARAJA HENÜZ ETKİ ETMEDİ

Geçen hafta içerisinde yağan kar ve yağmur yağışının henüz baraja etki etmediğini vurgulayan Başkan Erkoç: “Şu an Ayvalı Barajı’nda yetkili arkadaşlarımızla beraber incelemelerde bulunduk. Hamd olsun beklediğimiz yağışlar geçen hafta içerisinde geldi ama hala baraja bir tesirde bulunmamış ve su kaynaklarımız azalmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız suyu tasarruflu kullanmaları. Haftaya da yağışlar bekliyoruz.


Bu yağışların artması ile beraber baraja da etkisini göstereceği inancındayız ama şu anda vatandaşlarımızın biraz daha suyu tasarruflu kullanmalarını önemle rica ediyoruz. Çünkü şu an itibariyle barajlarımızda ve su kaynaklarımızda gözle görülür bir artış yok. Yağışlarımızın artarak barajlarımıza etki etmesine kadar geçecek zaman içerisinde vatandaşlarımızın suyu biraz daha tasarruflu kullanmaları gerekiyor” dedi.


100 YILIN EN KURAK MEVSİMİNİ GEÇİRDİK

Kahramanmaraş’ın son 100 yılın en kurak mevsimini yaşadığına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Şu an itibariyle Kahramanmaraş son 100 yılın en kurak günlerini yaşıyor. Şu an itibariyle Türkiye genelinde en az yağış alan illerin başında geliyor ve en kurak mevsimini geçirdi son bir yılda.


2014 yılında ve bu yıl da 100 yılın en kurak mevsimi olunca yer altı su kaynaklarında da azalma oldu. Karasu’dan an itibari ile 600-700 litre su verebiliyoruz. Pınarbaşı kaynakları da yarıya düştü. Şehir merkezindeki kuyuları çalıştırıyoruz. Vatandaşlarımız suyu biraz daha tasarruflu kullanırlarsa gelecek yağışlarla beraber bu kuraklık sıkıntısını atlatacağız” diye konuştu.


B VE C PLANLARI DEVREDE

Kahramanmaraş’ın il genelinde bundan sonraki kuraklık dönemlerinden etkilenmemesi için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımızın bir daha kuraklıktan etkilenmemesi için içme suyu temininde B ve C planlarımızı devreye sokuyoruz.


Önümüzdeki 100 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için yeni içmesuyu temini konusunda harekete geçtik. Devlet Su işleri ve bakanlığımızla beraber hem şehir merkezimizin hem de ilçelerimizin kuraklık dönemlerinde su problemlerini kökünden çözme gayreti içindeyiz.”


DON OLAYI SU KAYNAKLARINI ETKİLİYOR

Yüksek kesimlerde meydana gelen don olaylarının su kaynaklarını etkilendiğine dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Yüksek yerlerden gelen özellikle de Karasu bölgesinde oluşan don olayı da su kaynaklarımızı etkilemekte. Don olayının olduğu bölgelerde su akışı azalmakta.


Elbistan bölgemizde de oluşan don olayından dolayı su akışı azaldığı için vatandaşlarımızın aşırı su kullanımından dolayı şebekenin basıncı düşmekte ve yüksek kesimlere su çıkmamaktadır. Bundan dolayı merkezimiz başta olmak üzere Elbistan ve diğer bölgelerimizde vatandaşlarımızın suyu biraz daha tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz. Bir sıkıntı yaşamamamız için su tasarruf çok önemli.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x