Başkan Erkoç: “Eğitimli ve donanımlı bir nesil en önemli...
Reklam

Başkan Erkoç: “Eğitimli ve donanımlı bir nesil en önemli sermayemizdir”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, göreve geldikleri zaman kendilerinin öğrencilerin ikinci velisi olduklarını ifade ederek eğitime 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

07 Kasım 2018 - 12:05

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sorumluluğunu sadece omuzlarımızda değil tüm yüreğimizde hissediyoruz.

Biz zengin yer altı maden yatakları ve petrol yatakları olan bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimli ve donanımlı yetiştirmek mecburiyetindeyiz ve bundan dolayı da bu konuda gece gündüz demeden gayret ediyoruz.

Yaptığımız yeni okullar, pansiyonlar, kütüphaneler, okul binaları tahsisleri, okulların çevre düzenlemeleri ve ücretsiz deneme sınavlarıyla eğitim alanında 50 milyon TL’lik bir yatırıma imza atarak öğrencilerimizin ikinci velisi olduk. Çocuklarımızın daha güzel ortamlarda eğitim yapabilmeleri için il genelinde ihtiyaç olan bölgelere yeni okullar, pansiyonlar yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne eğitim öğretim amaçlı binalar tahsis ettik. 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde onlarca yeni kütüphane açarak halkımızın hizmetine sunduk. İl genelinde okullarımızın bahçelerine, basketbol, voleybol ve halı saha, zemin boyama, kent mobilyaları montajı, toprak tesviye ve ağaç dikimleri gibi çevre düzenlemeleri yaptık. Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri ve yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz deneme sınavları yapıyoruz. Deneme sınavlarında dereceye giren öğrencilerimizi Çanakkale ve diğer illerimize gezilere götürüyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 55 mahalleye yapılan halı ve sentetik çim sahaların yanı sıra eğitim camiasına kazandırılan eğitim yatırımları ise şunlar:

Şehit Ömer Halisdemir İlköğretim Okulu (16 Derslik)

Pazarcık 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu (13 Derslik)

Elbistan Esentepe Ortaokulu (16 Derslik)

Onikişubat Hacı Bayram Veli Spor Salonu

Türkoğlu Yedigüzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi (24 Derslik)

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi (24 Derslik)

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi Pansiyonu (300 yatak kapasiteli)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x