Başkan Erkoç’tan Yaşlılara Bir Proje Daha
Reklam

Başkan Erkoç’tan Yaşlılara Bir Proje Daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA2) Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında şehrimizde Alzheimer ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere yönelik “USE IT OR LOSE IT” (Kullan veya kaybet) adlı proje ülke genelinde yapılan 130 proje arasından başarılı olmuştur.

25 Eylül 2018 - 05:27

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak her daim yaşlıların yanında olduklarını ifade ederek, yaşlılar için yeni bir projeye daha imza atacaklarını söyledi. Başkan Erkoç konuya ilişin yaptığı açıklamada: “Günlük yaşamın stresine bağlı olarak başta 65 ve üzeri yaşlılar olmak üzere Alzheimer hastalığı dünya genelinde hızla artmaktadır. Alzheimer hastalığı başlangıç evresinde çeşitli zihinsel aktiviteler, egzersizler, sosyal ve kültürel faaliyetler ile gerekli tedbirler alınabilir. Erasmus Stratejik ortaklık kapsamında Avrupa seviyesinde yenilikçi stratejik ortaklık oluşturularak Alzheimer hastalığını önlemeye yönelik aktivite rehber kılavuzu oluşturmak hedeflenmektedir. YADES kapsamında yaşlılarımıza verilen hizmetlere ek olarak Stratejik Ortaklık projesi ile yurtdışı ortaklarımızla Alzheimer hastalığını önlemeye yönelik ortak çalışmalarda bulunacağız. Yaşlılarımız başımızın tacı, onları manevi evlatları olma adına gerekli olan tüm çabayı ekibimizle birlikte göstermekteyiz” diye konuşarak yaşlılarımıza yönelik yapılacak yeni projelerin de devam edeceğinin işaretini verdi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Arge ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yüzde yüz hibe edilmekte olup proje bütçesi 693 bin TL’dir.

Yurtiçi ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olan projenin yurtdışı ortaklıkları İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan’dan oluşmaktadır.

Erasmus+ Stratejik ortaklık programı kapsamında başta 65 yaş üstü yaşlılar olmak üzere ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların ailelerine yönelik uğraş terapi kılavuzu(guidebook) oluşturulacaktır. Rehber kılavuzla birlikte Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve ailelerine hastalıkla savaşmak için ne gibi aktivitelerde bulunması gerektiği, beslenme, hangi tür sosyal aktivitelerin Alzheimer’la mücadelede de etkili olacağını içeren bir kılavuz olacaktır. 

Rehber kılavuzda yer alan aktiviteler yaşlılarımız uzman eşlinde kurumumuza ait olan ve yaşlılara yönelik hizmet veren “yaşlı dinlenme” salonlarında yapılacaktır. Ayrıca, Alzheimer başlangıcı olan hastalar ve gönüllü gençler bir araya gelerek uğraş terapileri yaparak yaşlılar ve gençler birlikte faaliyetler ile yaşlıların psikososyal rehabilitasyonuna destekte bulunmuş olacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x