Batı yeni Türkiye’yi sindiremiyor!

Batı yeni Türkiye’yi sindiremiyor!

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti iktidarıyla her geçen güçlenen ve kıtalar arası söz sahibi olmayı başaran yeni Türkiye’yi, batılı müttefiklerin sindiremediğini söyledi.

23 Aralık 2016 - 07:19

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye üzerinde oynan oyunlar üzerine konuştu. Güvenç, “Biz hep kendi açımızdan olaylara bakıyoruz. Bir de Ortadoğu'da Türkiye'de oyun oynayanların açısından baktığımızda meselenin iki yanını da görmüş olacağız. Şimdi bir kere AK Parti ile Türkiye'nin başlattığı Kutlu yürüyüş ilk günden itibaren dünya egemenler tarafından boğulmak isteniyor. Bu konuda ilk günden itibaren demokrasi dışı denenmeyen bir yol kalmadığını benim halkım biliyor. Yani Parti kapatmadan; 367, üniversite hocalarının yürütülmesine, gezi olaylarına, MİT müsteşarının alınmaya çalışılmasına, 17-25 Aralık operasyonlarına ve darbe girişimine kadar her şeyi halkımız biliyor. Ama her yapmış oldukları saldırıdan sonra bu millet, Cumhurbaşkanının etrafında, AK Parti'nin etrafında birleşti” dedi.

Dünya egemen güçlerin emir vermeye, istedikleri oyunları oynamaya, kuklaları vasıtasıyla ülkeleri karıştırmaya alıştıklarını kaydeden TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, son bir buçuk asırlık tarihi, dünya egemenlerin diğer ülkelere oynadığı oyunların tarihi olarak nitelendirdi.

Son bir buçuk asrı, sömürgenin tarihi olarak ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Türkiye'de bu oyun bozuldu. Sonra Suriye'ye geçiyorsunuz. Suriye'de bir olay var. Biz ilk günden itibaren Suriye'de üniter yapı korusun, dedik. Burada birtakım yapılanmalara izin vermeyeceğimizi, söyledik. En sonunda kırmızı çizgimizi PYD’nin, PKK'nın, terör örgütlerinin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz, dedik. Ve burada Amerika'ya, stratejik ortağımıza dedi ki; bu bizim kırmızı çizgimizdir. Sen Amerika'sın! Terör örgütleriyle iş tutma, dedik. Net bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda dedi ki; biz ortaksak; biz NATO üyesi isek sen bizim batılı müttefikimiz olarak terör örgütleri ile beraber hareket edemezsin, dedik. Tutarlı olmak zorunda olduklarını Amerika'ya diyoruz, Avrupa'ya da diyoruz. Terörün şusu busu olmaz. Müslümanı, Hristiyanı olmaz. Senin teröristin iyi, benim teröristim iyi değil, olmaz dedik” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla yeni bir dil inşa ettiklerini vurgulayan Güvenç, şöyle konuştu: “Yeni bir paradigma geliştiriyoruz. Batı buna da alışkın değil. Yani Batı'nın bu tür söylemlere itirazlara hazır olmadığını görüyoruz. Ama burada da hamdolsun bakın Fırat'ın batısı konusunda dik duruldu. Evet, Halep'te çok ciddi sıkıntılar var. Akan kan devam ediyor. Bunlar bizi yaralıyor; ama bir oldu bittiye de Türkiye'nin gelmeyeceğini Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız her ortamda söyledi. Ve bugün gelinen noktada Halep'ten tahliyeler için Rusya ile görüştük. Putin ile Sayın Erdoğan görüştü ve Amerika dedi ki tahliye operasyonları bizim dışımızda bir operasyondur! Türkiye ile Rusya'nın yürüttüğü operasyonlardır, dedi. Bunu düşünün yani Amerika'nın biz orada yokuz demesi kendileri açısından ne kadar zor bir söylem olduğunu, zor bir durum olduğunu bir düşünün! Ve arkasından İran, Rusya ve Türkiye’nin bu konuda bir toplantı yapacağını duyuldu. Bunun ayak sesleri seslerini batı geç okudu.” Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyaretini Rusya’ya yaptığını hatırlatan Milletvekili Celalettin Güvenç, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Rusya ile aramızda sorunlar vardı. Uçak düşürülmüştü. Çok ciddi problemler vardı; ama Rusya, arkasından Şangay beşlisi… Batıya şunu dedik; bizim tercihimiz batı müttefiki! Batıyı, bir parça olarak görüyoruz, demokrasiden vazgeçmiyoruz. NATO'nun üyesiyiz. Birleşik Birleşmiş Milletler'de yerimiz belli. Avrupa Birliği için müzakereler yapıyoruz; ama bize iki yüzlü davranmayın! Teröristler Avrupa'da boy göstermesin, destek almasın. Almanya'da, Hollanda'da, Fransa'da, Avrupa Parlamentosu’nda terör örgütünün reklamı yapılmasının! Bize iki yüzlü davranmayın, dedik. Bunu okuyun artık ve biz, eski Türkiye değiliz, dedik. Biz, bunu hazmetmeyiz; ya ortağızdır ya değilizdir. Bunu da okuyamadılar.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x