Belediye işçilerinin yüzü güldü

Belediye işçilerinin yüzü güldü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye kadrosunda görev yapan işçilerin yüzü, toplu sözleşme ile güldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç alın teri ile maaşlarını alan işçilere hayırlı olsun temennisinde bulundu. Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Çınar ise Başkan Erkoç’a işçiler adına teşekkür etti.

16 Şubat 2017 - 14:42

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hizmet İş Şube Başkanlığı arasında 273 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı. Toplu sözleşme töreninde konuşan Başkan Erkoç; “İşçi kardeşlerimize hayırlı olsun, ülkemizin şartları iyileştikçe işçi kardeşlerimizin de maaşları artacak. Son 15 yılda Ülkemiz güçlendikçe kurumlarda güçlenmekte. Sözleşme imzaladığımız arkadaşlar bizim kadrolu işçilerimizdir. Sendika temsilcileri arkadaşlarımızla konsensüs sağladık, işçi kardeşlerimize de gayretlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar ise bu sıkıntılı süreçte bile işçileri düşünerek güzel bir toplu sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’a teşekkür etti.

Toplu sözleşme töreninde gazetecilerin kentle ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Erkoç, Trabzon Bulvarının tek yön olmasıyla ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını birkaç gün içerisinde çalışmalara başlanacağını söyledi.

Tekke’nin kentsel dönüşümünün de uzun bir süreç olduğunu hatırlatan Erkoç; “Tekke’nin dönüşümü için son görüşmeleri yaparak anlaşmalara başlayacağız. Tekke’nin dönüşümü uzun bir süreç olduğu için vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için tüm planlarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde oturup anlaşmaya başlayacağız” dedi.

2017 yılı sonunda Kahramanmaraş’ın trafik sorununun da çözüleceği müjdesini veren Başkan Erkoç, şehir içindeki hız limitlerinin yükseltilmeyeceğini, çevre yollarda yaya olmayan bölgelerde hız limitlerini yükseltileceğini belirterek, “vatandaşımızın can güvenliği önemli. Onun için şehirin dışından içerilere bir arter uygulayarak sürücülerimizi oralara yönlendireceğiz. Yapacağımız köprülü kavşaklarla, akıllı sinyalizasyon kavşaklarla, yeni bulvar ve arterlerle şehrimizin bu yıl sonuna kadar trafik sıkıntısını ortadan kaldıracağız” dedi.

Erkoç ayrıca Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programını da hatırlatarak, Türkiye’nin geleceğe daha güçlü yürümesi için tüm partili ve partisiz hemşerilerini Müftülük meydanına davet etti.

 

ÇALIŞANLARINDAN BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç belediye bünyesinde görev yapan 273 işçinin yüzünü güldürdü. Hizmet işle toplu sözleşme imzalayan Erkoç; “Türkiye’nin şartları iyileştikçe işçi kardeşlerimizin de maaşları artacak.” Dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Düzenlenen imza töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar bu sıkıntılı süreçte bile işçileri düşünerek güzel bir toplu sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti. Çınar; “Bu sıkıntılı süreçte işçi kardeşlerimizin alın terine saygı göstererek, onların emeğini düşünerek verdiği zam karşısında oldukça sevinçliyiz. 2017-2018-2019 toplu sözleşmede yüzde 10 zam aldık, bu zam oranı arkadaşlarımızın bordrosuna ay sonu yansıyacak. Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz, bize bu kutlu günü yaşattı.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da ülkenin şartları iyileştikçe bu iyileşmenin her alana yansıdığını söyledi. Erkoç; “Sözleşme imzaladığımız arkadaşlar bizim kadrolu işçilerimizdir. Sendika temsilcileri arkadaşlarımızla konsensüs sağladık, işçi kardeşlerimize de gayretlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Şehrimize hizmet eden kardeşlerimiz gecesini gündüzüne katarak yoğun şekilde koşturuyorlar. Bizim için belediye içindeki iş barışı da çok önemli işçi kardeşlerimizin kendi huzuru da çok önemli. Maaşlarını günlerinde ödeme gayretindeyiz, bu zamana kadar kardeşlik hukuku içerisinde çalışıyoruz. İşçi arkadaşlarımız da aldıkları maaşları alın teriyle kazanıyorlar, daha gayret göstereceklerine inanıyorum, memleketleri için çalışıyorlar.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma gününkü mitingine yoğun şekilde hazırlandıklarını da belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarihi buluşmaya tüm hemşerilerini bir kez daha davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 aylık sürenin ardından Kahramanmaraş’a geleceğini de hatırlatan Erkoç, referandum tarihinin belirlenmesinin ardından ilk toplantının Kahramanmaraş’ta yapılacağına işaret etti.

Türkiye’nin geleceğe daha güçlü adım atması için 16 NİSAN tarihinin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Başkan Erkoç şöyle konuştu; “parlamenter sistemde çıkan sıkıntıları biliyoruz. Parlamenter sistem artık Türkiye’ye dar gelmeye başlamıştı ve mevcut sistemle geleceğe yürümek daha sıkıntılıydı. Recep Tayyip Erdoğan’ın ustalığı ve liderliğiyle Türkiye son 15 yılda iyi bir mesafe katetti. Tarihe geçen hizmetler yapıldı. Bu hizmetler ve yaşam refahının artması sistemden öte Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yol arkadaşlarının gayretli çabalarıyla meydana geldi.  Türkiye’miz şuan çok güzel günlere kavuştu, daha güzel günlere kavuşmak ve Dünya liginde daha üstlere koşturmak için sistem değişikliğini yapması gerekiyordu. Yeni sistemle yönetim daha güçlü, daha verimli ve daha hızlı yol katedecek. Ben her zaman söylüyorum; yürütme ülkenin lokomotifidir. Ülkenin vizyonunu yürütme belirler, ülkenin geleceğini yürütme belirler.

Son 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretiyle ülkemizin geldiği nokta, ortaya koyduğu vizyonlar ortada. Yeni sistemle geçmişteki sıkıntılar, parlamenter sistemle oluşan iki başlılık sıkıntısı sona ermiş olacak.

Tarihi buluşmaya tüm hemşerilerimizi ailecek bekliyoruz. Cuma namazının ardından saat 14.00’da Müftülük Meydanındaki toplantıya tüm hemşerilerimizi en iyi şekilde misafir etmek için her şeyi seferber ettik. Bayan kardeşlerimiz için ayrı bir alan da ayırdık. Gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımızla buluşturacağız inşallah. O gün tüm mahallelerimizden miting alanına otobüsler kaldırılacak ve hemşerilerimizin mitinge ulaşımını kolaylaştıracağız.

En son 20 ay önce gelen Sayın Cumhurbaşkanımızı hasretle bekliyoruz. Buradan tüm partili partisiz hemşerilerimize sesleniyorum, bu bir siyasi parti daveti değildir, ülkenin geleceğe daha güçlü bir şekilde yürümesi için tarihi bir çağrıdır. Kararsız kardeşlerimizi diğer partilerin seçmenlerini de Cumhurbaşkanımızın vereceği mesajı dinlemeye davet ediyoruz.”

Vesayetin sistem üzerindeki etkisinin devam ettiği süreçte Kahramanmaraş’ın da mağdur olduğunu belirten Erkoç, Sütçü İmam’ın adını taşıyan üniversiteye geçmişte başörtülü kardeşlerimizin alınmadığını hatırlattı. Başörtüsü sorunun çözüldüğünü gelecekte bu tür vesayetle karşılaşmamak için yeni sistemin şart olduğunu dile getirdi.

Başkan Erkoç referandum tahminini ise Kahramanmaraş’tan yüzde 85-90 oranında ‘evet’ çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Basın mensuplarının kente yapılan, yapılacak ve inşası devam eden projelerle ilgili sorularını da cevaplayan Erkoç, Mağralı Mahallesinin tek yön olmasıyla ilgili çalışmaları mahalle sakinlerine sorduklarını, mahalle sakinlerinin kararları doğrultusunda çalışmalara kısa sürede başlanacağını belirtti.

Tekke’nin kentsel dönüşümüyle ilgili de çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Erkoç; “Tekke’nin kentsel dönüşüm projesi uzun soluklu bir iş. Orada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için her şeyin planını ayrı ayrı yaptık. Önümüzdeki günlerde mahalle sakinlerimizle oturup nihai anlaşmaları yapacağız” dedi.

2017 yılı sonunda Kahramanmaraş’ın trafik sorununun tamamen çözüleceği müjdesini de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “İngiltere ve İstanbul’da da uygulanan yeni bir sistemi Kahramanmaraş’a monte ediyoruz. Belediye kavşağında başlattık ‘akıllı sinyalizasyon’ sistemiyle kavşaklardaki trafik sorununu çözeceğiz. Sensörlü sistemle yoğun trafik akışına göre sistem işleyecek ve yoğunluğu bertaraf edecek.

Kavşağın birini köprülü kavşak yapsak diğerinde sorun oluyor, onun için şehir içinden trafiği çevre yollarına alacağız. Şehir içindeki hız limitlerini yükseltmeyeceğiz, vatandaşlarımızın can güvenliğini düşünüyoruz. Yaya olmayan yollarımızda da hız limitini artırıp vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha seri hale getireceğiz. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x