Bembeyaz Dişler İmkansız Değil!
Reklam

Bembeyaz Dişler İmkansız Değil!

Bembeyaz dişler, herkesin hayalidir. Çay, kahve, sigara gibi günlük hayatta çok fazla tüketilen alışkanlıklar, diş sararmalarına sebep olabilirken kişinin genetik yapısı da, diş renginin oluşmasında etkilidir. “Diş beyazlatma işlemleri, hekim kontrolünde yapıldığı zaman hızlı ve kalıcı sonuçlar elde edilebilmektedir” diyen Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Endodonti Uzmanı Doç. Dr. Esra Pamukçu Güven, bilgilendirdi.

07 Ağustos 2018 - 06:32

Dişler bazen, diş hekimliği işlemlerinden bağımsız olarak renk değişikliği gösterebilirler. Bu renk değişikliğinin içsel ve dışsal olarak çeşitli sebepleri bulunabilmektedir.


Süt Dişlerinde Meydana Gelen Travmalar Renk Değişikliğine Sebep Olabilir!

Kişinin genetik yapısı, süt dişlerinde meydana gelen travma, çürük gibi sebeplerle enfeksiyonun görülmesi sonucunda daimi dişlerin etkilenmesi içsel, dişlerin sürme dönemlerinde antibiyotik kullanımı, çay, kahve, kırmızı şarap gibi renklendirme özelliği bulunan içecek ve yiyeceklerin sıklıkla tüketilmesi, sigara kullanımı, renklenmeye örnek teşkil edecek dışsal sebepler olarak sayılabilmektedir. Bununla birlikte, restoratif ve endodontik tedaviler sırasında kullanılan bazı materyallerin renklendirici özelliği ile karşılaşmaktayız. Kanal tedavisi sırasında ve sonrasında dişlerin renklenmesi ise, dişin içerisinde yer alan damar-sinir paketinin yeterli temizlenemediği olgularda nadiren karşımıza çıkmaktadır.


2 Çeşit Beyazlatma İşlemi Var!

İki çeşit diş beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki; ofiste beyazlatma işlemi gerçekleştirilen tedavi yöntemidir. Bir saat içerisinde beyazlatmak mümkündür. İkincisi ise evde yapılan diş beyazlatmalarıdır. Bu tedavide, hasta kendisi için özel oluşturulan plağın içerisine jel sürerek evde bu işlemi kendisi uygulayabilir.


Tek Dişe Beyazlatma İşlemi Uygulanabiliyor!

Özellikle kanal tedavisine bağlı olarak gözlenen diş renklenmeleri, genelde ön bölgede ve tek dişi ilgilendiren vakalar olarak gözlemlendiği için hastalar açısından büyük önem taşımaktadır. Beyazlatma tedavisi, tek dişe uygulanabilmesi açısından klinikte kolaylık oluşturmaktadır. Öncelikle, kök kanalının sızdırmaz şekilde doldurulması, tedavinin en önemli basamağı olarak kabul edilmektedir. Böylece, kanal tedavisinin çevre dokuları, beyazlatma sırasında kullanılan kimyasalların olası olumsuz etkilerinden koruması sağlanmış olur. Başarılı endodontik tedaviyi takiben, dişin içerisine beyazlatıcı ajan yerleştirilerek 2-3 gün beklenir. Beyazlama oranı takip edilir, genellikle 2 veya 3 seans uygulama yeterli olmaktadır. Daha sağlıklı, hızlı ve kalıcı sonuçlar elde edebilmek için diş beyazlatma işlemlerinizi mutlaka uzman bir hekim kontrolünde yaptırmanız gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...