Beyaz Grubun 16 Maçlık En’leri

Beyaz Grubun 16 Maçlık En’leri

Şehrimizin Tek Profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’un da yer aldığı 2. Lig Beyaz Grup’ta ikinci yarı enleri ve ligdeki durumu kaleme aldık.

27 Nisan 2017 - 12:56

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta 2016-2017 sezonun ikinci yarısındaki 16 maç dizininde en iyi performans sergileyen takım İstanbulspor A.Ş ve Amed Sportif Faaliyetler Spor Kulübü en kötü performans gösteren ekipler ise Anadolu Selçukspor ve Ofspor oldu. Ligin ilk yarısı sıkıntılı zamanlar geçiren temsilcimiz Kahramanmaraşspor ligin ikinci devresinde bambaşka bir döneme girdi. İlk yarıda yaşanan talihsiz puan kayıpları ile düşme hattına çakılı kalan temsilcimiz ligin ikinci devresinde oynanan 16 maçlık sürecinde 22 puan toplayarak 9. Sırada yer aldı. İşte Gazetemiz Spor Muhabiri İlker Yiyen’in kaleme aldığı, ligin düşenleri, şampiyonluk mücadelesi veren takımlar ve düşme sancısı veren takımların enleri;

16 MAÇLIK PUAN SIRALAMASI

Beyaz Grupta İkinci yarının 16 maçında elde ettikleri puanlara göre İstanbulspor 33 puanla 1, Amed 32 puanla 2, Erzurumspor 27 puanla 3, Nazilli Belediyespor 25 puanla 4, Sivas Belediyespor 25 puanla 5, 23 puanlı takımlardan Karagümrük 6, Hacettepe 7, Birlikspor 8’ci olurken 22 puanlı Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 9, 21 puanla Kömürspor 10, 19 puanlı takımlardan Pendikshpor 11, Tepecikspor 12, Bucaspor 13, 18 puan toplayan Keçiörengücü 14, Fethiyespor 15, Anadolu Üsküdar 16, 16 puanla Anadolu Selçukspor 17, 14 puanla Ofspor son sırada yer aldı.

BEYAZ GRUBUN 16 MAÇLIK EN’LERİ

Ligde zirve yarışları devam ederken Ligin zemininde de hareketli günler başladı. Beyaz Grupta Sezonun ikinci yarısındaki 16 maçta en fazla galibiyet alan takım 10 maçla İstanbulspor, en fazla sayıda berabere kalan ekip 8 maçla Kocaeli Birlikspor, en fazla yenilgi alan takım 10 maçla Ofspor, en az yenilgi alan takım 2 maçla Amed, en fazla gol atan ekipler 25 golle İstanbulspor ve Amed, en fazla gol yiyen ekip 31 golle Ofspor olarak kaydedildi.

ŞAMPİYON KİM OLACAK?

Kahramanmaraşspor’un Ligde kaldığı 2. Lig Beyaz Grupta Şampiyonluk havası yaşanmaya başladı. Beyaz Grupta İkinci sıradaki Amed’in 2 puan üstünde yer alan İstanbulspor evinde Sivas Belediyespor ile final maçına çıkacak. 4’üncü sırada yer alan Sivas Belediyespor’un kaybetmesi, 5’inci Kocaeli Birlikspor’un ise kazanması halinde Erzurumspor’un play offtaki rakibi Kocaeli Birlikspor olacak. Aksi durumda ise Erzurumspor play off’ta Sivas Belediyespor ile karşılaşacak.

2 VE 3. LİG PLAY-OFF TARİHLERİ AÇIKLANDI

2016-2017 Sezonu Spor Toto 2 ve 3. Lig Play-Off tarihleri belli oldu. Oynanacağı merkezlerin daha sonra açıklanacağı 2 ve 3. Lig Play-Off tarihleri şöyle:

SPOR TOTO 2. LİG

Play-Off Çeyrek Final 1. Maçlar: 4 Mayıs Perşembe

Play-Off Çeyrek Final 2. Maçlar: 8 Mayıs Pazartesi

Play-Off Yarı Final 1. Maçlar: 12 Mayıs Cuma

Play-Off Yarı Final 2. Maçlar: 16 Mayıs Salı

Play-Off Final: 21 Mayıs Pazar

SPOR TOTO 3. LİG

Play Off Yarı Final 1. Maçlar: 4 Mayıs Perşembe

Play Off Yarı Final 2. Maçlar: 8 Mayıs Pazartesi

Play Off Finaller: 13 Mayıs Cumartesi - 14 Mayıs Pazar

2 TAKIM DÜŞTÜ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ofspor ve Büyükçekmece Tepecikspor Küme düşmeyi garantileyen takımlar oldular. Haftalar öncesinden kesinleşen Ofspor’un küme düşmesi 31. Haftadan belli olmuştu. Nazilli Belediyespor’a 3-2 kaybeden Ofspor, kümede kalma mücadelesi veren Anadolu Üsküdar’ın Kaçiörengücü’nü mağlup etmesinin ardından küme düştü. 31. haftada küme düşmesi kesinleşen Ofspor yeni sezonda 3. Lig’de mücadele verecek. Kahramanmaraşsporumuz’un ligde kalmayı garantilediği 2. Lig Beyaz Grup’ta küme düşmesi kesinleşen Ofspor, 33. hafta maçında Tepecikspor’u mağlup etti ve rakibinin de küme düşmesine neden oldu. Ofspor’u Tepecikspor karşısında galibiyete taşıyan golleri Onur Toprak(2) ve Talha Aydemir kaydederken rakip takımın tek golü ise Gökhan Aydaş’tan geldi. Bu sonuçla birlikte Ofspor’un ardından Büyükçekmece Tepecikspor’un da küme düşmesi kesinleşti. İki takım da yeni sezonda Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek.

3. TAKIM ÜSKÜDAR MI?, FETHİYE Mİ?

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta Büyükçekmece Tepecikspor ve Ofspor’un küme düşmesi kesinleşirken, şampiyon ve düşecek 3 takım henüz netleşmedi. Nefesleri kesecek olan son hafta karşılaşmaları şampiyonu, play off sıralamasını ve küme düşecek üçüncü takımı belirleyecek.

Şampiyonluğu kendi evinde verdiği puanlarla kaybeden Erzurumspor play offu garantilemesine rağmen, küme düşecek 3’üncü takımın belirleneceği zorlu bir maça çıkacak. Evinde 15’inci sıradaki Fethiyespor’u ağırlayacak olan Erzurumspor’un maçı dört farklı kazanması, Bucaspor ile evinde oynayacak olan 16’ıncı Anadolu Üsküdar Spor’un ise maçı kazanması ve farklı sonuç alması halinde küme düşecek takım Fethiyespor olacak. Anadolu Üsküdar ile Fethiyespor’un iki yarıda da yaptığı maçlar beraberlikle tamamlanmış, Fethiye’deki maç 0-0, İstanbul’daki maç ise 1-1 bitmişti. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...