Beyaz örtünün karanlık yüzü

Beyaz örtünün karanlık yüzü

Dün gece saatlerinden Kahramanmaraş’ın özellikle kuzey ilçelerini etkisi altına alan beyaz örtü bazı ilçelerde okulları tatil ettirdi. İl genelinde kar yağışı ve buzlanmaya karşı önlem alan Büyükşehir Belediyesi özellikle Nurhak, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Afşin sınırlarındaki grup yollarında yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

15 Aralık 2016 - 07:56

Kahramanmaraş’ta uzun zamandır beklenen kar yağışı dün geceden itibaren yağmaya başladı. Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde karın kalınlığı 50 cm’yi bulurken, kar yağışı ilçelerdeki yaşamı da felç etti. Sabahın ilik ışıklarıyla il genelindeki karla mücadelesini başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Elbistan Karahasanuşağı grup yolu, Ekinözü Alişar -Ataköy grup yolu, Elbistan – Ekinözü Bağlantı yolu, Afşin Eshab-ı Kehf yolu, Nurhak merkez ve Eskiköy grup yolu ve Çamlıca Grup Yolu’nda kar temizleme çalışmalarını gün boyunca devam ettirdi.

Kar yağışı şehir merkezinde etkili olmazken, şehir merkezini soğuk hava etkisi altına aldı. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyeleri kendi hinterlandındaki yollar için tuzlama çalışması yaptı. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre özellikle kent merkezindeki kar yağışı bugün yerini güneşli havaya bırakacak. Hava sıcaklığı ise 0 ile 4 derece arasında yer alacak.

Bu arada; Kahramanmaraş Merkezde gece saatlerinde havaların eksi 5’lere kadar düşmesi yetkilileri harekete geçirdi. Soğuk havalarda yeni bir uygulama yaparak kimsesizleri sokakta donmaktan kurtaran Büyükşehir Belediye Başkanlığı  vatandaşlara kimsesiz gördükleri vatandaşları 153 ihbar hattına bildirmeleri istendi. Vatandaşların bildirmesi sonucu sokakta kalan kimsesizler soğuk havaların sona erinceye kadar büyükşehir belediyesinin misafiri olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...