Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları İle Eğitimde Beyaz Bir...

Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları İle Eğitimde Beyaz Bir Sayfa Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığının son birkaç yılda Özel Öğretim Kurumları Kanununda yaptığı düzenlemeler neticesinde kamuoyunun da malumu üzere dershaneler kapatılmış, Temel Liseye veya Özel Öğretim Kursuna dönüştürülmüştü.

24 Ocak 2018 - 04:02

Son olarak da 29.10.2016 tarihli 29872 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 676 sayılı KHK ile 01.08.2017 tarihinden itibaren Özel Öğretim Kurslarının eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir bilim grubunda devam edebilecekleri hükmü getirilmişti. Yasaya göre bir Özel Öğretim Kursu Bakanlıkça verilen kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatında onay almış olduğu bilim grubu hangisi ise sadece o bilim grubundan ( sadece o dersten) eğitim öğretim faaliyeti sürdürebilir. Kısacası bir Özel Öğretim Kursu, sadece onay aldığı bir dersten kurs verebilir,  bir kursta birden fazla ders anlatan kurumlar ilgili kanuna karşı gelmiş olur. Bu bağlamda Bakanlık, yasaya uygun faaliyet göstermeyen kurslar için ağır para cezaları hatta kapatmaya kadar giden cezai müeyyideleri kanunda yaptığı düzenlemelere ekledi.

Kahramanmaraş’ta 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başından itibaren faaliyet göstermeye başlayan Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları İle Eğitimde Beyaz Bir Sayfa Açıtı.

Çok yakın bir tarihte hayatımıza giren “Özel Öğretim Kursu” ve Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları Hakkında Bilgi almak için Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları Müdürlerinden Mehmet Dobooğlu ve Kurucusu Hilmi Kibarkaya’ya sorduk.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda yapılan değişiklikle 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren dershanelerin kapatıldığını ve dershane kelimesinin de kanundan çıkartıldığını ifade eden Mehmet Dobooğlu, bundan sonra öğrencilerin okul derslerine takviye ve üniversiteye hazırlık amaçlı ders ihtiyaçlarını Özel Öğretim Kurslarında karşılayabileceklerini söyledi.

Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kursları Kurucusu Hilmi Kibarkaya, eğitimin önemine dikkat çekerek öğrencilerin eksiklerini giderme ve üniversiteye hazırlanma sürecinde milli eğitim okullarımızın yanında özel kurslarımızın halen önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bu ihtiyacı karşılamak amacı ile yasal düzenlemelere tamamen uygun, her kursta bir bilim grubu (bir ders) olmak olmak üzere beş tane kurs açtıklarını bu özellikleriyle Beyaz Tebeşir Özel Öğretim Kurslarının Kahramanmaraş’ta ilk ve tek olduğunu ifade etti. Kibarkaya, Yeni Adliye Sarayı Karşısında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Gruplarında ders vermek üzere 5 tane kurs açtıklarını, yasalara uygun bir şekilde buralarda öğrencilerin ders ihtiyaçlarını üst düzeyde ve kaliteli bir şekilde karşılamak üzere eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...