“Bir birim sorumlumuz bile yok”

“Bir birim sorumlumuz bile yok”

Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Adem Demir özellikle sağlık alanında sendikalarına bağlı bir birim sorumlularının bile olmadığından yakınarak sendika ayrımı yapıldığını söyledi. Demir konuyu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a ilettiklerini ve Ünal’ın bu konuya neşter vuracağını söylemesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

28 Eylül 2017 - 10:30

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı geçen hafta makamında ziyaret ettiğini ve Ünal’la sendika üyelerinin sorunlarıyla ilgili konuştuklarını belirten Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Adem Demir, Ünal’ın kendileriyle çok yakından ilgilenmesinin memnunluk verici olduğunu belirtti.

 

KURUMLARDA ÜYELERİMİZE MOBBİNG UYGULANIYOR

Demir şöyle konuştu; “Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal’ı makamında ziyaret ettik. Öncelikle bize randevu verdiği için teşekkür ediyorum. Sayın Başkana kamuda çalışan üyelerimizin sıkıntılarını arzettik. Kahramanmaraş’ta kamu kurumlarında çalışan üyelerimize kurum amirleri tarafından ciddi derecede mobbing uygulandığını dile getirdik.

Kahramanmaraş’ta öncelikle salık sektöründe söyleyeyim; ilçeler dâhil tüm sağlık kuruluşlarında hiçbir yetkilimiz yok, birim sorumlumuz dahi yok. Kamu-Sen Üyeleri geri zekalı mı? Onun için mi idarecilik vermiyorlar. Geçmişte yüzlerce idareci arkadaşlarımız vardı. Ehil olmayan yüzlerce insana görev veriyorlar, söz konusu Kamu-Sen üyesi olursa onlara görev verilmiyor.

 

EHİL OLMAYAN KİŞİLERE GÖREV VERİLİYOR

Sayın Başkana bu konuları söyledik ve bu uygulamanın ciddi şekilde yanlış olduğunu, ehil olmayan insanların göreve getirildiğini belirttik. Sayın Başkan gerçekten söylemleriyle bizi ümitlendirdi ve bize, bu tür uygulamaların yanlış olduğunu, gerekli yerlere talimat verdiğini, kamuda ehil insanların göreve gelmesi gerektiğini ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyledi. 30 Eylül 2017 tarihindeki Kahramanmaraş’ta yapılacak Tarım çalıştayına geldiğinde bu konuyu tekrar gündeme getirerek düşüncelerini söylediğini aktardı.

 

SAYIN MAHİR ÜNAL’IN DÜŞÜNCELERİ BİZİ MUTLU ETTİ

Sayın Başkan’ın düşüncelerinden son derece memnun olduk. Bizde kendisine Kahramanmaraş’ta yaklaşık 10 bin üyeye sahip Kamu-Sen’in söz konusu vatan ve hizmet olduğunda her zaman yanlarında olduğumuzu beyan ettik. Çok samimi bir atmosferde sohbetimizi gerçekleştirdik sıkıntılarımızı rahatça belirttik.”

Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mahir Ünal’ın söylemlerinden çok umutlu olduklarını ve ayrımcılığın yapılmaması için girişimde bulunacağına inandıklarını dile getiren Demir, 30 Eylül’de çalıştay için Kahramanmaraş’a gelecek olan Ünal’ı beklediklerini söyledi.

 

İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRÜYORUZ

Vatan sevdalısı bir sendika olduklarını yineleyen Demir, konu vatan ve hizmet olduğunda birlik ve beraberlikten yana tavır alarak bunu da her platformda dile getirdiklerini söyledi. Buna rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerinden ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini öne süren Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Adem Demir şöyle konuştu; “Biz Adalet Kalkınma Partisinin yöneticilerinden, bürokratlarından ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi içimize sindiremiyoruz. Bu zamana kadar ne partiyle ilgili ne hizmetleriyle ilgili hiçbir olumsuz eleştiride bulunmadık. Yanlışlık varsa tabiki görevimiz gereği bunu yapıcı şekilde eleştirdik. Hatta birçoğunda da basın açıklaması yapmadan kurum amirlerine giderek bizzat söyledik. Bunda da çok sonuç aldığımız işler oldu. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcılarla uğraşmak istemiyoruz. Biz hak ve adaletin yerinde olmasını istiyoruz. Ülkemiz çok hassas bir süreçten geçiyor, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Kamu-Sen’li-Memur-Sen’li ayrımına karşıyız. Bu vatan için canımızı da kanımızı da seve seve feda edecek insanlarız”

 

YÜZLERCE İDARECİ ÜYEMİZ GÖREVDEN ALINDI

Daha önceki yıllarda Kamu-Sen’li yüzlerce okul müdürü olduğunu ve son atamalarda ise 2 tane Kamu-Sen üyesi okul müdürü olduğunu da dile getiren Demir, “Yüzlerce Kamu-Sen üyesi okul müdürleri görevden alındı, yıllarca idarecilik yapan arkadaşlarımız başka okullara öğretmen olarak verildi. Bunların içinde çok başarılı ve öğrencilerini başarıdan başarıya koşturan okul müdürleri de vardı. Görevden alınan okul müdürlerimizin yerine daha ehil isimler getirilseydi biz yine sesimizi çıkartmazdık. Ama yerlerine ehil olmayan isimler getirildi ve Kahramanmaraş eğitimimizin bugünkü Türkiye sıralaması belli. Ahbap çavuş ilişkisiyle eğitimi hiçbir yere getiremeyiz. Biz her idareci bizden olsun diye bir şey de istemiyoruz. Ama görevi ehil insanlara verdiğiniz zaman başarı da kendiliğinden gelir”

 

BİZİ NEDEN ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR?

Kahramanmaraş’taki belediyelerin Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Kamu-Sen’i etkinliklerine çağırmadığından da yakınan Demir, “Daha önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın sendikamızı ziyaretinde de dile getirmiştim. Kahramanmaraş’taki belediyeler etkinliklerine bizi davet etmiyor. Gidiyor güvencin yetiştiricileri derneğine kadar çağırıyor, en çok üyeye sahip olan bir sivil toplum örgütünü çağırmıyor. Bizden ne zarar gördülerki ötelemeye çalışıyorlar. Oysa biz bugüne kadar olumlu olan her şeyde hem devletimizin, hem milletimizin, belediyelerimizin yanında dimdik yer aldık. Bizim derdimiz haksızlıkla, haksızlığın olduğu yerde durmayacağız konuşacağız.  Cumhurbaşkanımız defaten söylüyor; birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ve ayrımcılığın olmadığını söylemesine rağmen tavandaki bürokratlar Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerini görmezden gelerek makamlarını korumaya çalışıyorlar” dedi.

Kahramanmaraş’ta yapılan Dondurma ve Kültür Sanat festivalini de değerlendiren Demir, Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasının ve kentin tanıtımı açısından festivalin çok önemli olduğunu belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Demir bu tür etkinliklerin artarak devam etmesin temennisinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi