‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ tiyatroya uyarlandı
Reklam

‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ tiyatroya uyarlandı

Kahramanmaraşlı Tiyatro Yazarı Oyuncu Okan Kölük tarafından hazırlanan ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ isimli tiyatronun tanıtımı Clarion Hotel’de yapıldı. Kölük, tiyatro hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Oyun bugün akşam saat 20.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde oynanacak.

19 Temmuz 2017 - 07:35

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği genç Tiyatrocu Okan Kölük, kendisinin hazırladığı ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ isimli tiyatronun tanıtımını yaptı. Oyun hakkında bilgiler veren Kölük, “Karmaşası bol bir oyun ve oyunu izlediğinizde ise tam bir yeri tuttuğum dediğiniz noktada bambaşka bir yere götürebilecek bir oyun. Oyunun hiçbir sahnesinde belli bir noktaya ulaşmadığı, her yerde soru işareti bıraktığı ve soru işaretlerinden yola çıkarak bulmacayı seyirciye bıraktığı bir oyun” diye konuştu.

Oyunda insan yaşamından kesitler veren Tiyatro yazarı Okan Kölük konuşmasına şu şekilde devam etti: “‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı çalışmada ise bir çok hayatın kopuklukları dile getirmiş, ama ortak noktası bir tek olan ve yola çıkan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Çalıştığı iş yerinde patronuna yalakalık yaparak yükselenlere isyanından bahseden bir oyun. Çalışarak, emek vererek ve uğraşarak yükselenlerden ziyade patronuna yalakalık yaparak yükselenleri anlatan bir oyun.”

Kölük, gazetecilerin; “Karmaşanın bol, çözümlemesinin zor olduğu bir oyunun izleyicilerde sıkılmaya götürmesi risk değil mi?” sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Tabi bu durum bir risk az ediyor. Ancak ben bu riski göze alarak yola çıktım. Çünkü ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı tiyatro oyunu birçok kişinin oynamak istediği ancak oynamaya cesaret edemediği bir oyunlardan bir tanesi. Şimdiye kadar ki yaptığım oyunlardan en profesyonelini bile çıkardığımızda bile karşınıza faklı kafalar ve beyinler çıkıyor. Tiyatroda heyecan, hüzün ve sıkılma gibi atraksiyonların tamamını izleyiciler yaşayabilir. Ben bunların hepsini göze aldım ve heyecanlıyım.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...