Bir efsane daha yolun sonu geldi, MP3’e elveda deyin!

Bir efsane daha yolun sonu geldi, MP3'e elveda deyin!

Efsane MP3 formatının yaratıcıları, bu efsaneyi emekliye ayırıyorlar. Peki MP3 formatının yerini ne alacak? İşte detaylar.

31 Mayıs 2017 - 00:58

MP3 formatını aslında hepimiz biliyoruz. MP3 formatının açılımı MPEG-1 Audio Layer III ya da Film Uzmanlar Grubu Ses Katmanı 3 olarak biliniyor. MP3, sıkıştırılmış ses biçimi ve bu biçimde kaydedilen seslere verilen addır ve Fraunhofer-Institute tarafından geliştirilmiş.

 

MP3 için yolun sonu

Bu formatın geliştiricileri geçtiğimiz gün MP3'ü resmen emekli edeceklerini duyurdu. MP3 biçimini yaratan Alman araştırma kuruluşu Fraunhofer-Institute MP3'le ilgili bazı patentlerin lisansının sona erdirdiğini açıkladı. Diğer bir deyişle, MP3'ün yaşam desteğini korumak istemediler, çünkü 2017'de müzik depolamak için daha iyi yollar bulunuyor.

 

MP3'ün yerini ne alacak?

Daha iyi yollar demişken hemen bu yollardan söz edelim. Bu konu hakkında NPR'a konuşan Fraunhofer Institute yöneticisi, Advanced Audio Coding (AAC) formatının telefonlarda müzik indirme ve videolarda daha başarılı bir biçim olduğunu dile getirdi. Ve görünüşe göre gelecekte MP3 biçiminin yerini AAC alacak. AAC, daha akıcı TV ve radyo yayınını, MP3'den daha düşük bit hızlarında, daha yüksek kaliteli ses sunduğu için, daha verimli ve daha fazla işlevsellik anlamına geliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...