Bir hayırsever yok mu?

Bir hayırsever yok mu?

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde ikamet eden 77 yaşındaki Murtaza Nergiz, akan çatısını tamir ettirecek bir hayırsever bekliyor.

30 Aralık 2016 - 11:39

Ömrü boyunca hayatını seyyar satıcılık yaparak geçiren Nergiz, sağlık problemleri nedeniyle iki yıldır çalışamıyor. Beyninde iki tane tümör tespit edilen Nergiz, yaşlılığın da getirdiği sağlık problemleri nedeniyle ekmeğini kazanamayacak duruma geldi.

Küçük yaşlarda dedesi de babası da şehit olan Murtaza Nergiz, 65 yaş aylığı dışında hiç kimseden yardım almadığını söyledi. Havaların yağışlı olduğu zamanlarda çatısı akan ve rutubet alan evinde ısınamadığını kaydeden Nergiz, “İki yıldır gitmediğim yer kalmadı. Az yağmur yağsa dam akmaya başlıyor. Akmayan yerlerde de nem oluyor. Odalarda nem olunca ev ısınmıyor. Duvarlardaki sızıntıları ve nemi almak için duvara bez çekiyorum. Artık bez alacak param da yok. Geçen yıla kadar kazak, çorap, mont, gömlek gibi giyim eşyası satıyordum. Havalar iyi olduğunda eşim eşyaları çarşıya kadar götürüyor, ben de satıyordum. Şimdi yürümek bile çok zor geliyor” dedi. Duyarlı vatandaşlardan evinin çatısını onarmaları noktasında yardım bekleyen Nergiz, “Artık faturalarımı bile ödeyemiyorum. Şu akan çatımı tamir ederlerse beni çok mutlu ederler” şeklinde konuştu. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x