“Birbirimizin hassasiyetine saygı göstermeliyiz”
Reklam

“Birbirimizin hassasiyetine saygı göstermeliyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, "terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'a tepki gösterdi.

23 Aralık 2017 - 03:14

CHP'li Cankurtaran'ın bu sözlerine Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan tepki gösterdi ve "Kapanan bir yarayı kaşımak kimseye hayır getirmez. Bu şehirde kardeşçe yaşayan alevi ve sünni vatandaşlarımızı tahrik etmek bir siyasetçiye yakışan bir tutum değildir" dedi.

Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın herkesi derinden üzen Maraş Olaylarının yıldönümünde yaptığı açıklamanın tam bir talihsizlik olduğunu ifade eden Doğan; “Yıllar önce yaşanmış ve tüm Kahramanmaraş halkını derinden üzmüş bir olayı kaşımak kimseye hayır getirmez. Maraş Olaylarında alevi ve sünni vatandaşlarımız birlikte mağdur olmuş, yaşanan feci olayların acısını birlikte yaşamış, oynanan tüm oyunlara rağmen bu şehirde kardeşçe yaşamayı bilmişlerdir. Kahramanmaraş'ta tesis edilen ve dış mihrakların her türlü oyunlarına rağmen bozulmayan kardeşliği yok etmeye dönük bu tür talihsiz açıklamalar hedefine ulaşamayacak ve bu kahraman şehirde yaşayan alevi ve sünni vatandaşlarımızı birbirine düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

ABD başta olmak üzere dış güçlerin her koldan ülkemizi hedef alan faaliyetlerine karşı gün bir ve beraber olma günüdür diyen Doğan; “Siyaset makamında oturanlar dış güçlerin oyununa alet olmamalı, aksine birlik ve beraberliğimize destek verecek açıklamalarda bulunmalıdır” diye konuştu.

 

DOĞAN; “KAPANAN YARAYI KAŞIMAK KİMSEYE HAYIR GETİRMEZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemiz ve yerelde Kahraman şehrimiz üzerine oynanmaya çalışılan oyunlara gelmeyeceklerini söyleyen MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan; “Geçen yıl da söylediğim gibi Alevimiz Sünnimizle, Kürdümüz Türkümüzle bu ülkede bir ve beraber yaşamaya devam edeceğiz. Bu gün bir hain cem evine saldıracak olsa o cem evinin önünde sünniler nöbet tutacaktır. Hainler camiye saldıracak olsa aleviler de cami önünde nöbet tutmalıdır. Hepimiz birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermeli ve farklılıklarımızla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

“ALEVİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERİRİZ”

Eğer bir gün yezitler meydana çıkarsa hiç korkmasınlar diyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti; “O gün bütün ülkücüler Hasan oluruz, Hüseyin oluruz, gerekirse Alevi kardeşlerimiz için canımızı seve seve veririz. Bayrak olmadan Alevi Aleviliğini, Sünni Sünniliğini ve hiç kimse dini ibadetlerini yaşayamaz. Önemli olan o başımızda dalgalanan Ay Yıldızlı Türk Bayrağıdır. Bu bayrak dalgalanmadığı sürece hiç kimse dinini özgürce yaşayamaz. Kahramanmaraş halkı birlikte yaşamayı çok acı tecrübelerle öğrenmiş ve dış güçlerin şehrimizde bıraktığı acılardan ders almıştır. Ülkücüler dış güçlerin bir defa daha halkımız üzerinde kumpas kurmasına, kardeşliğimizi yok etmesine, huzur ve refah ortamının altına dinamit koymasına izin vermeyecektir. Bu düşüncelerle Maraş Olaylarının yıl dönümünü bahane ederek, ortalığı karıştırmaya, şehrimizde terör havası estirmeye yönelik yapılan her türlü açıklamaya karşı Milliyetçi Hareket Partisi olarak tepkimizi koymaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x