Birey, ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor

Birey, ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor

Özel Birey Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi tarafından 2017 YGS – LYS sınav sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere yönelik “Doğru Tercih Nasıl Yapılır” konulu bir seminer düzenlendi.

26 Temmuz 2017 - 07:21

Özel Birey Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi tarafından 2017 YGS – LYS sınav sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere yönelik “Doğru Tercih Nasıl Yapılır” konulu bir seminer düzenlendi. Kurum konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, Birey Kurs Merkezi Eğitim Koordinatörü ve Rehberlik(PDR) Uzmanı Davut Bayazıt adaylara doğru tercih konusunda uyarılarda bulundu.

Rehberlik(PDR) Uzmanı Davut Bayazıt, bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına adayları tercih konusunda bilinçlendirmek amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarını dile getirerek, öncelikli olarak adayların kulaktan dolma bilgilerle değil de 2017 ÖSYM Yerleştirme Kılavuzunu esas almaları gerektiğinive mutlaka bir Rehberlik Uzmanından yardım almalarını, bu tatlı süreçte aile içerisinde çıkabilecek küçük çaplı gerginliklere de meydan verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bayazıt, tercih sürecinde adayların dikkatli olmaları gerektiğini, tercihler oluşturulurken bir önceki yılın başarı sıralamalarının esas alınması gerektiğini, adayların kendi başarı sırasından duruma göre on beş - yirmi bin önden başlayıp, otuz – kırk bin yukarısına kadar yazarak, geniş yelpazede ortalama bir tercih listesi oluşturmalarını, böylece de puanların düşme ve yükselmelerine karşın tedbir alınacağını, bununda adayın açıkta kalma olasılığını azaltacağını vurguladı.

Rehberlik(PDR) Uzmanı Bayazıt, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri için tercihlerin kabul edileceğini, sonuçların ise 10 Ağustos 2017 tarihi gibi açıklanacağını, Üniversiteye E-kayıt tarihinin 11-16 Ağustos tarihinde başlayacağını, kesin kayıtların ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını dile getirdi.

Özel Birey Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü ve Rehberlik(PDR) Uzmanı Davut Bayazıt, bu süreçte öğrenci ve velilerin daima yanlarında olduklarını belirterek, tüm adaylara kurumlarında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini belirterek, adaylara tercihlerini şansa bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...