Bizim emeğimiz hiçbir şekilde satılık değildir

Bizim emeğimiz hiçbir şekilde satılık değildir

Baraj Maçında Penaltılarla Türkoğlu Belediyespor’u eleyen Fidanspor’da Teknik Patron İbrahim Uyduran, zorlu maçı değerlendirerek, Maçı satıldı, sahaya çıkmayanlara cevabı aslanlarım sahada verdi. Bu sözleri söyleyenlere sesleniyorum, ‘Bizim emeğimiz hiçbir şekilde satılık değildir’ ifadelerini kullandı.

26 Nisan 2017 - 14:55

2017‐2018 Futbol Sezonunda Kahramanmaraş’ı Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil edecek olan takımı belirleyen Fidanspor- Türkoğlu Belediyespor maçında gülen taraf Penaltılarla (3-1) Fidanspor oldu. 12 Şubat Stadyumunda oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlanarak uzatmalara giden maçta uzanmalarda da gol sesi çıkmayınca BAL’ın tadı penaltılarla belirlendi. Fidanspor, Türkoğlu Belediyespor'u penaltılarda 3-1 yenerek Bölgesel Amatör Ligde kaldığı maçın sonunda taraftarıyla şampiyonluğu doyasıya kutladı. 12 Şubat Stadyumunda nefesleri kesen maçın ardından kutlamaların yaşandığı stadyumda maçın ardından Fidanspor Başkanı Volkan Yalçın Çanakçı, Teknik Patron İbrahim Uyduran, Takım kaptanı Enes Temizdemir,  kaleci Samer Mlsmani, Genç oyuncu Mehmet Zülfü Gülmez, Emre Demirel, Mehmet (Cengiz) Yılmaz, Mesut Tozkopar maçı değerlendirdi. Müsabaka sonrası Gazetemiz Spor Muhabiri İlker Yiyen’e maçı değerlendiren Teknik Patron İbrahim Uyduran 1 sezonluk emeğin boşa çıkmadığını ifade ederek BAL’ın merkezde kaldığı için mutlu olduğunu ifade etti. Teknik Patron Uyduran Açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

 “9 AY EMEK VERDİK, EMEĞİMİZİ BAL’A TUTUNARAK TACLANDIRDIK”

120 Dakika kora kor bir maç olduğunu ifade eden Teknik Patron Uyduran, “Maça iyi hazırlandık ve iyi konsantre olduk. Gerçekten son idmanımızda da Penaltıya kalma ihtimali bilinci ile çalıştık. Tabi Karşımızda Kahramanmaraş il Şampiyonu olarak gelmiş bir Türkoğlu Belediyespor vardı. Bizde ciddi bir ekip ciddi bir takımdık. İyi hazırlandık maçın başından sonuna kadar çok şanssız, penaltı kaçır, direkten dönen toplarımız vardı. Tabi maçın bu kademeye gelmemesi lazımdı. Bu maçın kaderi buymuş buraya getirdi. Ben iyi oyunumuzun Allah’ın takdiri ile taçlandığını düşünüyorum. Samir konusunda sonuna kadar güvenimiz vardı ve bizi yanıltmadı da. İyi bir performans çıkardı” ifadelerini kullandı.

“BAL MERKEZDE KALSIN İSTEDİK VE İSTEDİĞİMİZİ YAPTIK”

Ligi bitirdikleri günden bu yana sıkı bir tempo ile çalıştıklarını ve BAL’ ın Merkezde kalması için çalıştıklarını ifade eden Uyduran, “İlimiz spor camiasında çeşitli sripilikasyon haberler çıktı. Fidanspor maçı sattı. Maça çıkmayacak. Türkoğluspor maçı satın aldı gibi. Şunu bilsinler biz buraya 9 ay emek verdik. Bizim emeğimiz hiçbir şekilde satılık değildir. Fidanspor’un Başkanının şu durumda sıkıntılı bir dönemeç olabilir. Biraz işlerinden dolayı zaman ayıramıyor olabilir, İnsanlık hali. Aslan gibi dimdik bir adamdır. Ben 13 Temmuzda bu takımın başına geldim o zamanda başkanımızdı şimdi de başkanımız, bizi hiç yalnız bırakmadı. İnsanları bu gibi şeylerle itam etmesinler. Aslan gibi gurur ile yüreği ile bizimle beraber. Biz hep BAL merkezde kalsın diyorduk bunu başardık. Fidanspor’a artık sahip çıkılmalı. Fidanspor sahipsiz kalmamalı. İnşallah iyi bir sezon bizi bekler ve Fidanspor’u hak ettiği yere taşırız” ifadelerini kullanarak sporcularını tebrik etti.

“BU ÇOCUKLAR PARA İÇİN OYNAMADI, NAMUS MESELESİ DÜŞÜNCESİ İLE MÜCADELE ETTİ”

Müsabaka sonrası kısa bir açıklamada bulunan Fidanspor Kulüp Başkanı Volkan Yalçın Çanakcı ise bu işin paradan daha önemli bir sevgi olduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı; “Biz buralara kadar geldik, bunda gençlerin emeği çok. Bugün sevinçli bir noktadayız. Biz bu zamana kadar bir destek görmedik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç son dakikada elini atması ile bu takım yeltendi ve güzel bir maça iştirak etti. Allah razı olsun takım onun sayesinde buraya kadar geldi. Bu çocuklar para vermeden buraya kadar geldi hepsinin anıllarından öpüyorum. Özellikle Suriyeli bir kalecimiz var. Suriye Milli takımının kalecisi Samir onun sayesinde bugün rahat bir oyun sergiledik. Biz Kahramanmaraş’ta bir şey yaptık 1,5 seneden bu yana bu takımın yanında benden başka kimse olmadı sahiplenme sahip çıkma konusunda. Biz deplasmanlara şehirlere gidiyoruz, otobüslerle bu bağlamda bile Belediyelerden Büyükşehir haricinde hiç katkı görmedik. Ben hatta takımı bırakma safhasına kadar geldim, helal olsun çocuklar takımı ayakta tuttu ve beni yeniden takıma bağlanmamı sağladı” dedi.

“HAK ETTİK, LİGDE KALDIK”

Zor bir maçın üstesinden geldiklerini ve sahaya kaptan olarak çıktığı karşılaşmanın sonunda lige tutunmasını bildiklerini ifade eden Fidanspor Takım Kaptanı Enes Temizdemir; “Gerçekten çok iyi mücadele ettik, hak eden taraf biz olduğumuzu düşünüyorum. Son maça kaptan olarak çıktım ve şampiyon takımın kaptanlığını yaptım zor maçta. Rakibimizin de ayağına sağlık onlarda iyi mücadele ettiler. Yolları açık olsun, güzel bir maç oldu. Yalnız maçın uzatmalara gitmesini istemezdik. Penaltı kaçırdık ve uzatmalara gitti. Buna rağmen hak eden tarafın biz olduğumuz düşünüyorum. Rakibimizde bize karşı iyi mücadele etti ve iyi oyun sergilediler. Bırakmadılar. Galibiyeti Fidanspor taraftarına ve Aileme armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MAÇ SONUNDA 1 TAKIM SEVİNECEK, BİR TAKIM ÜZÜLECEKTİ, SEVİNEN BİZ OLDUK”

Müsabakada maçın başından sonuna kadar mücadele verdiklerini ifade eden tecrübeli oyuncu

Mehmet (Cengiz) Yılmaz; “Bu bir final maçıydı ve bu maçta bir kişi sevinip biri üzülecekti. Sevinen biz olduk ve Türkoğlu takımına fırsat vermedik. Onlarında ayaklarına sağlık sonuçta il şampiyonu bir takım. Bizde galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Müsabaka içerisinde 2 topumuz direkten döndü, penaltı kaçırdık buna rağmen bırakmadık. Takım arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum, hepsinin ayaklarına sağlık. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 “SATILIK OLMADIĞIMIZI MÜCADELEMİZ İLE İSPATLADIK”

Zorlu bir müsabakadan galip çıktıklarını ifade eden Tecrübeli Futbolcu Mehmet Zülfü Gülmez; “Maça çıkmadan önce özellikle takım arkadaşlarım ve bize satılık damgası vurmaya çalıştılar. Biz ise buna aldırış etmeden satılık olmadığımızı, para için mücadele etmeyeceğimizi bu maçla göstermek istedik. Alınacak bir maç vardı ve bu maçı da alıp BAL’a tutunduk. Satılık olmadığımız ispatladık. Rakibimiz Türkoğlu Belediyespor’a 1. Amatör Kümede başarılar diliyorum. Müsabaka içerisinde talihsiz bir penaltı kaçırdım ama sağ olsun arkadaşlarım o hatamı telafi ettiler. Hepsi ile guru duyuyorum, ayaklarına sağlık hepsinin” dedi.

“İYİ MAÇ OLDU, KAZANAN FİDANSPOR OLDU”

Müsabakada çok şanssız olduklarını ifade edne Tecrübeli futbolcu Emre Demirel ise “Maçın normal süresinde başından bu yana şansızdık, özellikle benim 2 topum direkte patladı. Mücadele anlamında sahadaydık ama istediklerimizi yapamadık. Kendi adıma çok üzgünüm. Atmam gereken golleri atamadım. Ama işin neticesinde kazanan Fidanspor oldu. Fidanspor maçı bırakmadı ve sonuna kadarda kazanacaktır. Herkesin ayaklarına sağlık” ifadelerini kullandı.

“ANLIMIZ AK GÖNLÜMÜZ PAK”

Fidanspor Sembolik bir vitrin olduğunu hatırlatan Tecrübeli futbolcu Mesut Tozkopar; “Bugün güzel bir maça imza attığımızı düşünüyorum. Bizi desteklemeye gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu maçı biz hakkettik ve güzel bir mücadele sonucunda kazanan biz olduk. Bu duruşun sembolünü başlatmıştık ve sezon sonuna kadarda gerçekleştirdik. Anlımız ak gönlümüz pak. Müsabaka içindeki kart pozisyonunda ise haksız kart olduğunu düşünüyorum. Takdiri ilahi kazanan biz olduk çok şükür” dedi.

MAÇIN KAHRAMINI SAMER MLSMANİ; “BİZ BİR AİLEYİZ, BURADA ÇOK MUTLUYUM”

Müsabaka içerisindelki ve Penaltı atışlarındaki kurtarışları ile adeta maçın yıldızı olarak taçlandırılan

Samer Mlsmani; “Zor bir maçtı ve arkadaşlar çok büyük fırsatlar kaçırdı. Tabi bunun hepsi kader kısmet. Müsabakalar uzatmalara gitti. Bende bu maçta iyi toplar çıkardım. Penaltıları da tahmin ederek topları tutum. Ben Kalecilik için çok çalıştım. Ben 20 yıldır futbol oynuyorum ve Suriye Milli takım kalecisiyim. Türkiye’ye geleli 3 yıl oldu. Burada ben futbola yeniden kademe kademe geldim ve Fidanspor ailesine katıldım. Transferim gerçekleşti. Bana Kulüp Başkanı ve Teknik ekip çok destek oldu. Ben burada Türk vatandaşı olarak kalmak istiyorum. Ben Türkiye’yi çok seviyorum ve Allah bereket versin Türkiye’ye” ifadelerini kullandı.

“ZOR BİR SEZON GEÇİRDİK AMA BUGÜN BUNU TAÇLANDIRDIK”

Takımın En genç futbolcularından biri olan ve zorlu maçta yer alan Enes yastı ise, “Bugün buraya gelerek bize destek veren taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugalibiyette İbrahim Uyduran Hocamızın katkıları çok büyük. Elinden gelenin en iyisini yaptı, fedakarlık yaptı. Yaşım daha 17 ve çok şey yaşadım. Zor bir sezon geçirdik ama bugün bunu taçlandırdık. Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...