Bozdağ: Heleteliler zaten Pazarcıklılar!

Bozdağ: Heleteliler zaten Pazarcıklılar!

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Çağlayancerit’ten ayrılıp Pazarcık ya da Gölbaşı’na bağlanmayı isteyen Heletelilerin zaten Pazarcıklı olduklarını söyledi. Bozdağ, “Helete’den böyle bir talep gelmesi durumunda başımızın üzerinde yerleri var” dedi.

31 Ekim 2017 - 03:18

Gaziantep’e Göksu’dan İçmesuyu veren Helete halkı hem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hem de dönemin Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a Çağlayancerit’ten yeterince hizmet alamadıklarını öne sürerek ilçelik talebinde bulunmuşlardı. Başbakan Binali Yıldırım, Helete’nin ilçe olmasına sıcak bakmamıştı. İlçelik yalebi kabul görmeyen Heleteliler bu sefer Çağlayancerit’ten ayrılıp Pazarcık ya da Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlanmayı talep etmişlerdi. Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Helete’nin Pazarcık’a bağlanma noktasında resmi bir talebinin olması durumunda bunu seve seve kabul edeceklerini söyledi.

Bozdağ, “Heleteliler, zaten Pazarcıklılar! Kütüklerine, nüfus cüzdanlarına bakın birinci göbektekilerin hepsinin kütüğünde Pazarcık yazar. Bizim beldemizdi. Pazarcık’a bağlıydı. Eskiden Abbasiye, İnekli, Bozlar, Gulyanlı falan bunlar bizim köyümüzdü. Pazarcık’ın 104 tane köyü vardı. Şu anda 64 tane köyü yani mahallesi var. O zamanda babamdan biliyorum Pazarcık’ın 104 tane köyü vardı. Bazı köylerimiz Kahramanmaraş’a bazıları Gaziantep’e gitti. Ama Helete’nin böyle bir talebi olursa başımızın üstünde yeri var. Helete bizim. Yani biz Helete’ye de ‘Hayır’ diyemeyiz. Çağlayancerit’e de ‘Hayır’ diyemeyiz. Biz, buradan giden Maksutaşuşağı Köyü’ne de ‘Hayır’ diyemeyiz. Bizden giden ve Dulkadiroğlu’na bağlanan 9 tane köyümüze de ‘Hayır’ diyemeyiz. Sonuçta bunlar Pazarcıklı” dedi.

Birkaç sefer Helete’den grup olarak gelip kendisini ziyaret edelerin olduğunu belirten Başkan Bozdağ, şunları söyledi:  “Başkanım biz Pazarcık’a bağlanalım. Bizim sıkıntımız var, diye gelenler oldu.Çağlayancerit-Helete problemi var. Eğer öyle bir şey isterlerse neden olmasın? Bizi kapımız açık. Çünkü Pazarcıklılar! Bakın Gaziantep’te 200 bin Pazarcıklı var. 84 bini Şeyhşamil’de, 9 bin küsuru Şahinbey’de; ama 2, 3 ve 4’üncü göbek olarak bakarsanız; 1930’larda şurada burada kalmış dedelerine bakarsanız nüfus kütükleri Pazarcık! Gaziantep’te, Suruç’tan sonra en çok yabancı nüfusa sahip ikinci ilçe Pazarcık’tır.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu